Miliardarii s-au îmbogăţit şi mai mult în timpul pandemiei de coronavirus
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

Miliardarii s-au îmbogăţit şi mai mult în timpul pandemiei de coronavirus

GALERIE
miliardari
  • miliardari
- +

Averea miliardarilor a atins un nou maxim în perioada pandemiei de Covid-19, depăşind 10.000 de miliarde de dolari graţie evoluţiei foarte bune a burselor şi în ciuda unei economii mondiale în plin marasm, scrie AFP.

Potrivit unui studiu realizat de banca elveţiană UBS şi firma de audit PWC, averea cumulată a miliardarilor se ridică la nu mai puţin de 10.200 miliarde de dolari, respectiv un nou record, peste vârful din 2017. La acel moment, averea lor cumulată era de 8.900 miliarde dolari. În ciuda căderii burselor din martie, averea miliardarilor s-a redresat rapid în special graţie giganţilor din domeniul IT şi sănătate.

„Raportul miliardarilor” arată că acest club privilegiat număra la sfârşitul lui iulie 2.189 de persoane, cu 31 în plus faţă de 2017. În martie, criza sanitară a declanşat un crah bursier brutal pe fondul temerilor legate de creşterea economică şi riscurile de faliment în lanţ în rândul companiilor mici şi mijlocii.

Averile miliardarilor au căzut atunci cu 6,6% în câteva săptămâni, dar şi-au revenit rapid pentru a creşte cu 27,5% între aprilie şi sfârşitul lui iulie.

IT şi Sănătate

Aceste cifre ascund însă mişcări importante în rândul marilor averi. "Averile sunt în curs de polarizare", arată autorii studiului, în favoarea antreprenorilor care revoluţionează în prezent sectoarele tehnologiei, sănătăţii şi echipamentelor medicale, citând ca exemple miliardarul de origine sud-africană Elon Musk sau miliardara chineză Zhong Huijuan.

Fostă profesoară de chimie, aceasta are o avere estimată de revista Forbes la 20,4 miliarde de dolari, după listarea pe burse, anul trecut, a companiei sale, Hansoh Pharmaceutical.

Din 2018, averea miliardarilor proveniţi din sectorul tehnologic a crescut cu 42,5%, cu o valoare cumulată de 1.800 miliarde dolari. Averea miliardarilor din sectorul sănătate a crescut cu 50,3%, la o valoare cumulată estimată la 658,6 miliarde de dolari.

La celălalt capăt al spectrului, cei care se află "de partea greşită a tendinţelor economice, tehnologice, societale şi de mediu", a căror avere continuă să scadă. Spre comparaţie, averea netă a miliardarilor din sectoare precum divertisme.

SURSA: hotnews.ro

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Despre importanţa îndoielii în ştiinţă şi falimentul calităţii în educaţie

Alexandru LĂZESCU

Despre importanţa îndoielii în ştiinţă şi falimentul calităţii în educaţie

Îndoiala şi spiritul critic nu mai sunt la modă. Un curent dominant în mass media şi pe reţelele sociale cultivă intoleranţa faţă de punctele de vedere care se abat de la cele considerate acceptabile, „corecte”, adesea, în mod ironic, „în numele ştiinţei”.

Filmuletul zilei

Franta a construit în insula Reunion o autostrada-viaduct de 12,5 km (care a costat 1,7 miliarde euro), ce serpuieste prin O (...)

opinii

Liviu Suhar

Nichita DANILOV

Liviu Suhar

Senzaţia pe care o încearcă spectatorul privindu-i tablourile e una stranie. Cufundate într-o tăcere ce trece dincolo de cotidian, proiectându-şi umbra lăuntrică în spaţiul ancestral, obiectele par să comunice între ele într-un limbaj mut, prin intermediul ultrasunetelor transpuse într-o partitură muzicală. Tăcerea lor e înşelătoare.

Raportul dintre public şi privat, din perspectivă feministă

Dana ȚABREA

Raportul dintre public şi privat, din perspectivă feministă

Aparent, dacă e să-l avem în vedere pe Richard Rorty, distincţia dintre sferele publică şi privată sunt separate în măsura în care problemele care cad sub incidenţa fiecăreia dintre ele sunt diferite şi, desigur, întrebările adresate sunt altele. Cu privire la individul uman, cineva ar putea fi deopotrivă liberal şi ironist, ceea ce conduce la posibilitatea ca cele două sfere să nu prezinte o opoziţie ireconciliabilă. Dimpotrivă. Cele două sfere converg. Să luăm ca exemplu familia: prin definiţie familia presupune spaţiul privat şi discreţia, cu toate acestea familia este reglementată prin reguli şi norme care ţin de sfera publică.

O întâlnire nici măcar de gradul 7 şi o mică incursiune onomatologică

Michael ASTNER

O întâlnire nici măcar de gradul 7 şi o mică incursiune onomatologică

Acum trei ani, la început de martie - eram în drum spre Bucureşti (cu trenul) - m-am trezit cu un mesaj de la o persoană necunoscută, dar cu acelaşi nume de familie. Am avut o conversaţie ciudăţică pe messenger cu femeia în cauză, apoi am uitat de discuţie. 

pulspulspuls

Suferinţele discrete ale madamei

Suferinţele discrete ale madamei

Una mai molcuţă, de uichend, pe azi, dacă tot e sâmbătă şi e aşa frig afară. Şi ce ar putea fi mai moale şi mai pufos decât opera lirică, stimaţi telespectatori, şi mai ales graniţa penală a acesteia cu politichia mâloasă de Bahlui? 

Caricatura zilei

De 8 martie

Editia PDF

Bancul zilei

Parintele Vasile a strâns 5 ani bani pentru clopotnita, dar nu i-au ajuns decât pentru un BMW.  

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Relaxarea condițiilpr de deplasare în starea de alertă va duce la:

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.