anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

Milioane de euro la dispoziţia asociaţiilor de proprietari. Condițiile de obținere a banilor

GALERIE
asociatie proprietari
  • asociatie proprietari
- +

Autorităţile locale sunt chemate să depună proiecte spre finanţare europeană în cadrul exerciţiului bugetar 2014-2020.  

În cadrul Programului Operaţional Capital Uman, autorităţile publice locale şi organizaţiile neguvernamentale pot depune, în parteneriat cu actori cu expertiză relevantă, proiecte pentru combaterea sărăciei în comunităţile de etnie romă. Valoarea unui proiect se poate ridica la cel mult 6 milioane de euro, finanţându-se măsuri pentru creşterea accesului la educaţie şi piaţa muncii, susţinerea activităţilor de antreprenoriat sau de îmbunătăţire a condiţiilor de locuit ale persoanelor din grupul ţintă. Acelaşi tip de proiecte poate fi depus şi pentru comunităţile marginalizate non-rome. 

Pentru conservarea şi revitalizarea patrimoniului cultural şi natural, Norvegia, Islanda şi Liechtenstein oferă în cadrul mecanismului spaţiului economic european finanţări de până la 10.000 euro pentru iniţierea şi dezvoltarea de parteneriate, întâlniri de lucru, seminarii sau ateliere de lucru. Proiectele pot fi depuse până la sfârşitul acestui an.

Prin Programul Operaţional Regional 2014-2020 sunt disponibile în Regiunea Nord-Est 63,8 milioane de euro pentru finanţarea de proiecte menite să crească eficienţa energetică a clădirilor rezidenţiale şi publice, precum şi pentru investiţii în eficientizarea sistemelor de iluminat public. Valoarea eligibilă a proiectelor a fost stabilită la minim 100.000 euro şi maxim 5 milioane de euro. Din valoarea proiectului, autorităţile publice şi asociaţiile de proprietari trebuie să contribuie cu 40%. Termenul limită de depunere a proiectelor este 16 noiembrie. Tot în cadrul POR, regiunii Nord-Est i s-au alocat 42,86 milioane de euro pentru conservarea, protejarea, promovarea şi dezvoltarea patrimoniului natural şi cultural. Valoarea proiectelor trebuie să fie cuprinsă între 100.000 şi 5 milioane de euro, finanţarea nerambursabilă acoperind 98% din valoarea proiectului. Termenul maxim de depunere a proiectelor este ziua de 25 noiembrie. Aceleaşi condiţii de finanţare sunt aplicate şi proiectelor depuse în cadrul priorităţii de investiţii 5.2, pentru demolarea clădirilor dezafectate, amenajarea de spaţii verzi, crearea de facilităţi de recreere, dotări cu mobilier urban sau instalare de Wi-Fi în spaţiile publice.

Prioritatea de investiţii 6.1 a POR, cu un buget regional de 139,16 milioane de euro, asigură fonduri pentru modernizarea şi reabilitarea drumurilor judeţene, construcţia de variante ocolitoare, sensuri giratorii şi alte elemente pentru creşterea siguranţei circulaţiei şi realizarea de aliniamente de arbori, parapeţi de protecţie, apărări de maluri şi consolidări de versanţi. Valoarea minimă a proiectelor este de un milion de euro, iar cea maximă eligibilă, de 50 milioane de euro. Dacă proiectele se realizează în parteneriat între mai multe judeţe, valoarea maximă eligibilă este de 69,5 milioane de euro. Termenul limită de depunere a proiectelor este 16 noiembrie. În cadrul priorităţii de investiţii 7.1 se finanţează proiecte vizând creşterea numărului mediu de salariaţi în staţiunile turistice. Valoarea maximă a proiectelor este de 5 milioane de euro, finanţarea nerambursabilă acoperind 98% din valoarea cheltuielilor eligibile. Finanţarea disponibilă în regiune este de 17,05 milioane de euro, proiectele putând fi depuse până pe 2 decembrie. O sumă de 135,38 milioane de euro este alocată la nivel naţional pentru construcţia, extinderea şi modernizarea drumurilor de acces către ferme. Proiectele pot avea o valoare maximă de un milion de euro, ele putând fi depuse până pe 31 octombrie. 

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Otravă şi prostie veche (I)

Cătălin ONOFREI

Otravă şi prostie veche (I)

Recurgeţi la următorul experiment mental: închipuiţi-vă că, în mai 1990, Ion Iliescu şi FSN au luat decizia istorică de a nu mai intra în lupta electorală.

Filmuletul zilei

opinii

Într-o bună zi…

Briscan ZARA

Într-o bună zi…

Anii trec, corpul îmbătrâneşte, voinţa se diminuează şi mai mult, iar la un moment dat chiar spui fără să îţi dai seama că nu mai poţi fizic face lucrurile pe care le-ai tot amânat. Nu te mai ţin balamalele. Nu mai poţi urca pe munte, nu mai poţi alerga, nu mai poţi înota, nici măcar nu mai poţi sta treaz mai târziu de ora 23, nimic. Ai amânat până ce le-ai anulat.

Conflictualitatea elitelor şi consolidarea democraţiei

Ciprian IFTIMOAEI

Conflictualitatea elitelor şi consolidarea democraţiei

Consolidarea democraţiei reprezintă un proces eminamente focalizat pe îndeplinirea unor standarde politice: alegeri libere şi corecte, independenţa mass-media, guvernare democratică (stat de drept, eficienţă, transparenţă, corectitudine în alocarea şi cheltuierea fondurilor publice, echidistanţă, imparţialitate), societate civilă, justiţie independentă, combaterea eficientă a corupţiei. 

A doua pângărire a Hagiei Sophia (Sfânta Înţelepciune) (II)

Mihai DORIN

A doua pângărire a Hagiei Sophia (Sfânta Înţelepciune) (II)

Sau cum Turcia sfidează lumea creştină.

pulspulspuls

Vă mai amintiţi de ghinărarul Plaicuboi? Iacătă-l, biznisman!

Vă mai amintiţi de ghinărarul Plaicuboi? Iacătă-l, biznisman!

Informaţii interesante ne parvin recent din lumea biznisului ieşean, stimaţi telespectatori. 

Caricatura zilei

Cu Satelitu

Editia PDF

Bancul zilei

Îi datoram multe coronavirusului. A reusit sa-i aduca pe români înapoi în tara si a putut sa le înve (...)

Linkuri

Alte ziare locale

    Intrebarea zilei

    Relaxarea condițiilpr de deplasare în starea de alertă va duce la:

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.