Milionarii controlează 41% din avuţia mondială
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

vineri, 22.01.2021

Milionarii controlează 41% din avuţia mondială

GALERIE
milionari
  • milionari
- +

Numărul milionarilor din lume a crescut până la 17 milioane de persoane în 2014, de la 15 milioane în 2013, iar aceştia controlează în prezent 41% din avuţia privată mondială în valoare de 164.000 de miliarde de dolari, urmând ca în 2019 să controleze aproape jumătate din avuţia mondială, arată un studiu intitulat 'Global Wealth 2015' publicat marţi de firma de consultanţă Boston Consulting Group (BCG), transmite AFP.

De departe, SUA are cel mai mare număr de milionari, în creştere cu 4,7% până la 6,9 milioane de persoane. Pe locul secund se situează China, cu 3,6 milioane de milionari, în creştere cu 49% faţă de 2,4 milioane de milionari în 2013. Aceasta înseamnă că a doua economie a lumii a fost responsabilă pentru mai mult de jumătate din cele două milioane de noi milionari apăruţi anul trecut. Urmează în ordine Japonia (1,1 milioane milionari), Marea Britanie (731.000), Elveţia (461.000), Canada (418.000) şi Germania (350.000), potrivit capital.ro.

'Peste zece ani, totalul averilor private va fi mai mare în China decât în SUA', avertizează Brent Beardley, unul din autorii studiului.

Potrivit BCG, regiunea Asia-Pacific (excluzând Japonia) a devansat Europa devenind a doua regiune a lumii după America de Nord în ceea ce priveşte ansamblul averilor private. În timp ce în Europa averile private au crescut cu mai puţin de 3.000 de miliarde, până la 42.500 de miliarde de dolari, în Asia-Pacific au crescut la peste 47.000 de miliarde de dolari anul trecut de la 36.500 miliarde de dolari în 2013. Pe primul loc se situează America de Nord unde averile private cumulate se ridică la 51.000 de miliarde de dolari. În 2016 însă, BCG estimează că Asia-Pacific va avea averi private cumulate în valoare de 57.000 de miliarde de dolari, faţă de 56.000 în America de Nord.

BCG defineşte drept milionari acele gospodării cu active în valoare de un milion de dolari. BCG ia în calcul numerarul, depozitele, acţiunile şi alte active deţinute de persoanele fizice dar exclude afacerile, proprietăţile imobiliare şi bunurile de lux.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Maia Sandu la Bruxelles, Igor Dodon - la copcă

Radu POPESCU

Maia Sandu la Bruxelles, Igor Dodon - la copcă

Preşedintele Maia Sandu şi-a început mandatul fără un guvern funcţional, cu un parlament majoritar ostil şi cu hoarde de hoarde de tonomate de presă asmuţite asupra sa. Însă Maia Sandu şi Republica Moldova au în acest moment cel mai puternic aliat, sprijinul extern al partenerilor de dezvoltare, iar acest lucru dă speranţa că toate lucrurile se pot rezolva, pas cu pas.

Filmuletul zilei

opinii

O poveste sordidă

Alexandru CĂLINESCU

O poveste sordidă

Dezvăluirea a fost făcută prin intermediul unor cărţi, literatura, substituindu-se actului de justiţie, având aşadar - teoretic cel puţin - şi o funcţie terapeutică. Ceea ce nu-i absolvă pe cei care, din inconştienţă, din spirit de castă ori din dorinţa de a provoca au tolerat sau chiar au încurajat tot felul de aberaţii.

Caruselul filmelor „de Crăciun”

Nicolae CREŢU

Caruselul filmelor „de Crăciun”

Îmi dau seama că „de Crăciun”, volens-nolens, sună comercial Şi de-ar fi numai gândul că, an după an, vine o perioadă dominată de febra pregătirilor pentru Sărbătorile de iarnă şi că, în acel climat, le vine rândul să placă şi „poveştilor” de Crăciun de pe ecranul mare sau mic, şi tot ar conta, nu? 

Tutoriat

Codrin Liviu CUȚITARU

Tutoriat

Drăguşilă a fost întrerupt de un tinerel apărut subit lângă noi: „Nenea îndrumătoru’, nenea îndrumătoru’, ce bine că te întâlnesc! Plănuiam să te textuiesc, dar mai bine-i face-to-face. Sunt Ţiţi Bâtă de la anul I. Nu vrei să mergi matale la Becanat să-mi iei adeverinţă de student? Îmi trebuie iute pentru abonamentul la transporturi.”

pulspulspuls

Probleme mari în micul paradis liberal ieşean

Probleme mari în micul paradis liberal ieşean

Dacă despre Peni Hill se ştie de mult prin târg că e un veritabil tiriplici politic, care nu se pricepe decât la comisionat şmenuri, pe care oricum nu le aranjează el de frică, ci i le antama şi apoi i le servea servantul amic de şpriţuri Habarnagiu, şi că la combinaţii politice pică mereu de papă-lapte, iote-te, stimabililor, auzim că prin zona liberalilor ieşeni mai hârşâiţi începe zice-se că uşor-uşor să se instaleze cam acelaşi sentiment, că dom’ Costel al lor ar fi din acelaşi aluat de pizza ca şi Peni: moale, prea gros, cu goluri, başca nesărat. 

Caricatura zilei

8x8

Editia PDF

Bancul zilei

In Antarctica s-a inregistrat cea mai scazuta temperatura de pe glob: -93,2 grade ...prin urmare va propunem sa ne reami (...)

Parteneri

Alte ziare locale

    Intrebarea zilei

    Relaxarea condițiilpr de deplasare în starea de alertă va duce la:

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.