Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

Milionarii din Marea Britanie şi-au dublat averile faţă de 2009

GALERIE
len
  • len
- +

In topul celor mai bogaţi "britanici" apar mai mulţi oameni de afaceri din Rusia şi Ucraina.

Multimilionarii din Marea Britanie şi-au dublat averile de la declanşarea crizei, în 2009, conform clasamentului celor mai bogate persoane, publicată ieri de Sunday Times, top în fruntea căruia se află proprietarul Warner Music, Len Blavatnik (foto), cu 19,997 miliarde dolari.
Lista, pe care publicaţia britanică o elaborează anual, este formată din o mie de persoane cu averi mari, care au rezidenţa în Marea Britanie, printre care oameni de afaceri şi persoane din lumea spectacolului.
Averea totală a acestora se ridică, conform publicaţiei, la 547 miliarde lire (830 miliarde dolari), în creştere cu 112% faţă de 2009, când a totalizat 258 miliarde lire (391 miliarde dolari). În topul listei se află Blavatnik, ucrainean de origine, cu o avere în lire sterline de 13,17 miliarde (19,997 miliarde dolari), care a reuşit să-i depăşească pe fraţii Sri şi Gopi Hinduja, întreprinzători din sectorul financiar, cu o avere de 13 miliarde lire (19,738 miliarde dolari) şi care în ultimii ani au fost consideraţi cei mai bogaţi din ţară.


The Sunday Times semnalează că această creştere a averii celor o mie de persoane corespunde creşterilor de pe pieţele bursiere, deoarece atât indicele general FTSE-100 al Bursei din Londra, cât şi Dow Jones, al Bursei de la New York, au atins niveluri record în ultimele 12 luni.

Beatles şi Rolling Stones încă mai produc bani

Publicaţia britanică semnalează că majoritatea milionarilor ce locuiesc în Marea Britanie sunt oameni de afaceri şi finanţişti, în timp ce în capitala britanică se concentrează cei mai mulţi bogătaşi din sectorul divertismentului, al muzicii, sportului şi modei.
Pe locul al treilea se situează Galen şi George Weston, din sectorul comerţului cu amănuntul, cu o avere de 11 miliarde lire (16,702 miliarde dolari), urmaţi de Alisher Usmanov, din sectorul minier, cu 9,8 miliarde lire (14,88 miliarde dolari). Printre figurile cunoscute se numără şi Roman Abramovich, patronul clubului de fotbal Chelsea, cu 7,29 miliarde lire (11 miliarde dolari).
Pe această listă au intrat, pentru prima dată, George şi Amal Clooney, pe locul 790, cu o avere evaluată la 121 milioane lire (183 milioane dolari).


Fostul membru al Beatles, Paul McCartney şi soţia sa Nancy Shevell se poziţionează pe locul 154, cu o avere de 730 milioane lire (1,1 miliarde dolari), în creştere cu 20 milioane lire (30 milioane dolari) faţă de anul trecut.
Cântăreţul Elton John ocupă locul 371, cu 270 milioane lire (410 milioane dolari), în timp ce fostul jucător de fotbal l David Beckham şi soţia sa Victoria se situează pe 410, cu 240 milioane lire (364 milioane dolari), cu 30 milioane lire (45,5 milioane dolari) mai mult faţă de anul trecut.
Liderul de la Rolling Stones, Mick Jagger, în vârstă de 71 de ani, se află pe locul 425, cu 225 milioane lire (341 milioane dolari).



 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

Dan CONSTANTIN

Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

Dacă distinsul profesor „X” sau remarcabilul „Z” au putut să treacă peste lege, eu de ce nu aş putea?

opinii

Roboţi

Codrin Liviu CUȚITARU

Roboţi

Robotul a trecut, treptat, de la „plimbarea” convulsivă pe coridoarele Universităţii, la alergarea „profesionistă”. Se arăta capabil să sară şi peste obstacole, plăcerea sa supremă fiind „să evite” deliberat, în viteză, femeile de serviciu îngenuncheate pe ciment şi prinse în efortul răzuirii gumelor de mestecat aruncate iresponsabil. Îngrijitoarele se speriau îngrozitor şi ţipau injurios după Robogică (foarte des îl numeau „pocitania dracului”!).

Despre discursul regionalist din Moldova (II)

George ŢURCĂNAŞU

Despre discursul regionalist din Moldova (II)

Delestaţi de centru şi captivi între statalismul teritoriului post-sovietic de la est de Prut şi desconsiderarea de la nivelul Bucureştiului, moldovenii din România aleg soluţia cea mai simplă: ştergerea sau renunţarea la identitate. Exemplele sunt multiple şi deseori invocate în scrieri mai vechi, de la divergenţele teritoriale bucovineană (în plin nucleu statal al Moldovei), vrânceană şi gălăţeană, la tendinţele actuale ale tinerilor de a migra pentru studii spre centrele universitare externe Moldovei, deseori mai prost cotate decât Iaşul în sistemul universitar. În aceste condiţii, să nu înţelegi necesitatea unor mişcări care militează pentru scoaterea Moldovei din izolarea impusă de către centru e cam prea mult!

Spărgătoarea de coduri

Bogdan ILIESCU

Spărgătoarea de coduri

Viaţa unui copil de acum 40 de ani (şi aproape sigur şi înainte) era absolut fascinantă pentru că era înmuiată din plin în toată istoria omenirii şi în tot ce avea mai valoros, adunat până atunci, în cărţi. Da, lucrurile alea cu un aer prozaic, mărturia perpetuă a unei invenţii seculare, care, prin natura lor de a păstra scris orice gând pe care i-l încredinţai, obligau la multă atenţie, şi mare responsabilitate şi scriitorul, şi cititorul.

pulspulspuls

Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

Dacă tot v-am servit ieri aicea niscai aritmetică electorală de Bahlui, haideţi să continuăm şi azi cu olecuţă de analiză matematică plus geometrie diferenţială tot pe tema asta incitantă! Nu de alta, dar acuşi încep iar simulările de alegeri, şi măcar să fim pregătiţi.

Caricatura zilei

La reciclat pet-uri și doze

Când Sistemul Garantie Colectare te pune pe gânduri

Cumpara editia digitala

Vremea in Iasi

Curs valutar

Parteneri

Intrebarea zilei

Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, a declarant intr-un interviu dat jurnalistului american Tucker Carlson ca nu va ataca niciun stat NATO. Credeti ca isi va respecta cuvantul dat?

vezi raspunsuri