anunturi
grandchef
mineralia
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

sambata, 02.07.2022

Minciunile PSD, demontate de Comisia Europeană: Nu se interzice încălzirea cu lemne

GALERIE
incalzirea-cu-lemne-interzisa-romania
 • incalzirea-cu-lemne-interzisa-romania
- +

Vicepreşedintele executiv al Comisiei Europene Valdis Dombrovskis a transmis că în Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă al României nu există dispoziţii care să impună interdicţia utilizării lemnelor pentru încălzire până în 2023, documentul cuprinzând doar reforme menite să combată exploatarea ilegală intensivă a pădurilor române. 

În acest context, fostul ministru al Proiectelor Europene Cristian Ghinea îi ironizează pe social-democraţi: ”Când eşti incompetent şi semnalizezi... Victor Negrescu este trimis la citit PNRR”. ”Marcele, înţeleg că nu ştii engleză şi ai emoţii, dar băiatul ăsta vă face de râs”, a transmis Ghinea.

”În Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă al României nu există dispoziţii care să impună interdicţia utilizării lemnelor pentru încălzire până în 2023. Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă al României include reforme şi investiţii în sistemele de gestionare şi de guvernanţă a pădurilor menite să combată exploatarea ilegală intensivă a pădurilor române. Această exploatare reduce cantitatea de carbon absorbită de păduri, duce la o pierdere semnificativă a biodiversităţii şi măreşte riscul de dezastre”, arată vicepreşedintele executiv Valdis Dombrovskis în numele Comisiei Europene. 

Potrivit acestuia, ”o nouă Strategie naţională forestieră şi legislaţia asociată vor stabili criterii de durabilitate pentru biomasa forestieră destinată producţiei de energie şi vor include acţiuni specifice de combatere a exploatării forestiere ilegale şi de îmbunătăţire a gestionării pădurilor”. 

”În plus, este prevăzut un sistem informatic integrat care va monitoriza angajamentele legate de recoltarea lemnului, regenerarea în timp util a pădurilor, sănătatea pădurilor, starea de conservare a habitatelor forestiere, impactul schimbărilor climatice şi adaptarea la schimbările climatice în cazul diferitelor ecosisteme forestiere. De asemenea, Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă al României include o reformă menită să încurajeze decarbonizarea sectorului încălzirii şi răcirii şi să clarifice cum se împart responsabilităţile între autorităţile naţionale şi cele locale. Planul va asigura, în acelaşi timp, durabilitatea şi trasabilitatea biomasei pentru a preveni impactul negativ al utilizării bioenergiei asupra biodiversităţii şi a ecosistemelor forestiere şi pentru a diversifica mixul energetic din sectorul încălzirii”, se mai arată în răspunsul transmis de Comisia Europeană. 

În acest context, fostul ministrul al Proiectelor Europene Cristian Ghinea, care a finalizat şi depus PNRR la Comisia Europeană, ironizează PSD. 

”Când eşti incompetent şi semnalizezi...Incompetentul PSD pe probleme europene, Victor Negrescu, este trimis de Comisia Europeană la citit PNRR. E greu cu cititul când misiunea de la partid este să împrăştii minciuni despre PNRR ca să creezi neîncredere în cel mai important plan de ţară al României, din ultimul deceniu şi jumătate. După ce a umplut opinia publică cu fake-news-ul că PNRR interzice lemnele de foc, cel mai inutil europarlamentar român, pesedistul Victor Negrescu, a făcut şi o interpelare oficială la Comisie. Îi răspunde azi vicepreşedinte executiv Valdis Dombrovskis, în numele Comisiei Europene: tot nu e adevărat”, a scris Ghinea pe Facebook. 

Acesta i-a adresat un mesaj şi liderului PSD: ”Marcele, înţeleg că nu ştii engleză şi ai emoţii, aşa că te bazezi pe tineretul agitat. Dar crede-mă că băiatul ăsta vă face de râs. E obiect de glume la Bruxelles. Sunteţi un partid mare, România pierde per total influenţă dacă vă faceţi aşa de râs”. 

Europarlamentarul PSD Victor Negrescu a declarat, joi, la emisiunea Talk News de la Profit TV, că în PNRR scrie că trebuie să se elimine încălzirea cu lemne, până în 2023. ”Domnul Ghinea mai spune că cei care se încălzesc cu lemn sunt nişte hoţi, sunt oameni care fură lemn, ori vorbim de jumătate din populaţia României, 80% dintre cei din rural”, a mai spus Negrescu, precizând că a cerut Comisiei Europene să verifice această informaţie şi să dea dreptul românilor să se încălzească cu lemne, aşa cum o fac şli austriecii şi francezii şi alte ţări din UE.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Efectul mediatic David Popovici

Nicolae GRECU

Efectul mediatic David Popovici

Banii, decoraţiile şi capra vecinilor sunt subiectele la modă după performanţa tânărului înotător.

opinii

Curentul latinist şi configurarea conştiinţei identitare româneşti moderne (V)

Eugen MUNTEANU

Curentul latinist şi configurarea conştiinţei identitare româneşti moderne (V)

În ultimul foileton al seriei, autorul sintetizează efectele acţiunii curentului latinist din Transilvania asupra configurării conştiinţei identitare româneşti, în special în chestiunile de fixare a normelor limbii literare şi ale ortografiei româneşti moderne.

Crize, amăgiri şi limpeziri

pr. Constantin STURZU

Crize, amăgiri şi limpeziri

Între cei 12 ucenici mai apropiaţi, Mântuitorul a ales şi pe doi care aveau să comită acte de trădare cumplite: este vorba despre Iuda, cel care L-a vândut, şi despre Petru (Chefa), cel care s-a lepădat de trei ori de El, în mod public. Nu ştia Domnul pe cine alege? 

Marele plan urbanistic zonal

arh. Ionel OANCEA

Marele plan urbanistic zonal

Urbanismul este un instrument de planificare spaţială în scopul armonizării funcţiunilor vitale ale oraşului astfel încât forma, imaginea de ansamblu, să povestească despre frumuseţea comunităţii. Ideile urbanistice s-au născut o dată cu locuirea. Astăzi oraşul este un organism atât de complex, de sensibil, încât urbanismul ca disciplină de sinteză trebuie să fie o activitate permanentă, altfel apar fracturile, sincopele în evoluţia spaţiului cu efecte similare bolilor greu vindecabile.

pulspulspuls

Semnificaţii şi coincidenţe stranii legate de disputa mitropoliilor actuale şi viitoare

Semnificaţii şi coincidenţe stranii legate de disputa mitropoliilor actuale şi viitoare

Pentru că ieri am auzit că ne-au cam probozit olecuţă, amical, unele feţe bisericeşti din zona mitropoliei, pe motiv că n-ar fi Fluturelul bocovinean pe atât de isteţ şi influent pe cât ar vrea să pară în lumea asta preoţească, şi că elucubraţiunile alea ale lui cu mitropolie la Suceava n-ar trebui luate prea în serios, ei bine, pentru asta am zis că musai să mai venim cu ceva amănunte pe care unii prelaţi de la Iaşi, fie cu iertare, par a nu le fi sesizat. 

Caricatura zilei

Retragere din Insula Serpilor

Editia PDF

Bancul zilei

Doctorul, panicat de o spargere de teava, suna repede instalatorul: -Hai, te rog, urgent, toata pivnita e inundata din cauza un (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.