Ministerul britanic al Apărării: Rusia probabil că îşi reface stocul de rachete de croazieră înaintea iernii

marți, 21 noiembrie 2023, 15:08
1 MIN
 Ministerul britanic al Apărării: Rusia probabil că îşi reface stocul de rachete de croazieră înaintea iernii

Rusia nu şi-a mai folosit rachetele de croazieră lansate din aer de flota sa de bombardiere grele de aproape două luni, ceea ce i-a permis probabil să acumuleze un stoc substanţial de astfel de arme înaintea iernii, arată Ministerul britanic al Apărării (MoD) în ultima sa actualizare a informaţiilor legate de frontul din Ucraina.

Este foarte probabil ca Rusia să folosească aceste rachete dacă va repeta efortul de anul trecut de a distruge infrastructura naţională critică a Ucrainei pe perioada iernii, arată evaluarea serviciilor de informaţii ale Ministerului britanic al Apărării.

Pe de altă parte, în perioada 18-19 noiembrie 2023, Rusia a lansat aproximativ 50 de vehicule aeriene de atac unidirecţional fără echipaj (drone) Shahed de fabricaţie iraniană, în principal spre Kiev, notează serviciul militar de la Londra. Acestea au fost lansate în valuri, pe două axe, de la Kursk spre est şi de la Krasnodar spre sud-est, au observat specialiştii militari britanici.

Unul dintre obiectivele Rusiei a fost, probabil, acela de a slăbi apărarea aeriană a Ucrainei, pentru a modela spaţiul de luptă înaintea unei eventuale campanii de iarnă concertate, cu lovituri împotriva infrastructurii energetice a Ucrainei, atrage atenţia MoD într-o postare pe X.

Publicitate și alte recomandări video

Comentarii