Ministerul Justiţiei a reluat procedura pentru desemnarea unui procuror european
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

Ministerul Justiţiei a reluat procedura pentru desemnarea unui procuror european

GALERIE
curte
  • curte
- +

Ministerul Justiţiei a reluat procedura pentru desemnarea unui procuror european din partea României, după ce candidaţii înscrişi în prima procedură au fost respinşi. Candidaturile se pot depune până în 15 mai.

Poate fi desemnată candidat în numele României pentru funcţia de procuror european  persoana care îndeplineşte următoarele condiţii cumulative:

- este cetăţean român, cu domiciliul în România;

- este procuror sau judecător cu o vechime în  funcţia de judecător sau procuror de minimum 15 ani;

- este procuror cu grad profesional de Parchet de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie sau judecător cu grad profesional de curte de apel;

- are experienţă practică relevantă în sistemul judiciar românesc;

- cunoaşte la un nivel tehnic avansat  limba engleză sau franceză  (cunoaşterea la nivel avansat a unei a doua limbi de circulaţie internaţională reprezintă un avantaj).

Candidaţii pot depune dosarele până la data de 15 mai 2019, ora 17.30 la sediul Ministerului Justiţiei - Direcţia Resurse.

Dosarul de candidatură va cuprinde următoarele înscrisuri:

- o scrisoare de candidatură în limba română şi limbile engleză sau franceză;

- un curriculum vitae european în limba română şi limbile engleză sau franceză;

- dovada îndeplinirii condiţiilor de vechime prevăzute de lege precum şi dovada gradului profesional deţinut;

- copii ale oricăror înscrisuri pe care candidaţii le apreciază ca relevante pentru a atesta experienţa practică a acestora în sistemul judiciar românesc.

Candidaţii ale căror dosare au fost selectate vor participa la un interviu în faţa unei comisii de selecţie prezidată de ministrul justiţiei.

Interviul va avea loc în perioada 20-22 mai 2019 la sediul Ministerului Justiţiei din strada Apolodor nr. 17, sector 5 Bucureşti şi se va transmite în direct, audio-video, pe pagina de internet a Ministerului Justiţiei. Interviul are o durată de maximum 45 de minute/candidat.

În urma susţinerii interviului, comisia selectează trei candidaţi, care vor fi incluşi în lista cu trei candidaturi pe care ministrul justiţiei o va înainta Consiliului Uniunii Europene.

Cei cinci candidaţi înscrişi în cadrul primei proceduri de selecţie au fost respinşi. Este vorba despre Borcoman Cătălin-Laurenţiu, Bulancea Marius Bogdan, Ecedi Stoisavlevici Laura, Hach Elena şi Horodniceanu Daniel-Constantin.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Raport

Cătălin ONOFREI

Raport

Un secol de împliniri măreţe!

Filmuletul zilei

opinii

„Securiti”

Briscan ZARA

„Securiti”

Bogaţii sunt nişte oameni terifiaţi de lume, înspăimântaţi de accidente, de boli, de moarte, de imprevizibil, necunoscut. Lor nu trebuie să li se întâmple nimic atâta timp cât au banii necesari pentru a-şi construi protecţie şi a reduce la minimum posibilitatea ca un rău să li se întâmple. Nimic nu poate fi lăsat la voia întâmplării, totul trebuie asigurat, prevăzut. Cu cât eşti mai bogat, cu atât riscul este eliminat, de orice fel ar fi el. La fel şi libertatea…

Recensământul General Agricol-runda 2020

Ciprian IFTIMOAEI

Recensământul General Agricol-runda 2020

Un diagnostic al agriculturii şi dezvoltării rurale în România.

Acolo unde America s-a născut

Mihai DORIN

Acolo unde America s-a născut

Un loc de neevitat în orice sejur american este Philadelphia. Istoria Lumii Noi începe cu Columb, însă istoria libertăţii americane începe în acest oraş providenţial. Aici s-a pus piatra de temelie a unei mari naţiuni, ce avea să înalţe idealul libertăţii la rangul de politică universală. Până la 4 iulie 1776, coloniile americane acceptaseră statutul de copii ascultători ai metropolei londoneze. 

pulspulspuls

Bugetul Iaşului, problemă de famiglie în cazul unui ales pesede

Bugetul Iaşului, problemă de famiglie în cazul unui ales pesede

Apropo de haloimisul politic de Bahlui al negocierilor şi votării bugetului local de ieri, haideţi să vă povestim pe astăzi şi o micuţă picanterie de famiglie, dacă tot s-a înfierbântat lumea pe tema asta! 

Caricatura zilei

Viteză

Editia PDF

Bancul zilei

Parintele Vasile a strâns 5 ani bani pentru clopotnita, dar nu i-au ajuns decât pentru un BMW.  

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.