anunturi
grandchef
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

Ministerul Sănătăţii vine în ajutorul rezidenţilor: cei repartizaţi în spitale COVID pot să îşi finalizeze pregătirea

GALERIE
repartizare, rezidenti, spitale
 • repartizare, rezidenti, spitale
- +

Ministerul Sănătăţii a lansat în dezbatere publică proectul de Ordonanţă pentru modificarea ordonanţei prin care este reglementată organizarea şi finanţarea rezidenţiatului. 

Ministerul propune însă doar soluţii pe termen scurt, imediat. Şi anume: dată fiind mobilitatea rezidenţilor în ultimii doi ani pandemici, ministerul propune echivalarea activităţii acestora cu cea desfăşurată în spitalele COVID sau suport COVID unde au fost detaşaţi, pentru care aceştia să poată susţină examenul de medic specialist pentru a intra în profesie propriu-zis. „Rezidenţii au fost detaşaţi în alte unităţi sanitare ori au întrerupt stagiul în care se aflau, fiind în prima linie alături de ceilalţi profesionişti pentru asigurarea sănătăţii populaţiei. În aceste condiţii se impune emiterea a unui act normativ care să permită adaptarea curriculumului de pregătire astfel încât această categorie să poată susţină examenul pentru obţinerea titlului de specialist la finalizarea ciclului de pregătire. În acestă situaţie se află un număr semnificativ de rezidenţi care urmează să susţină examenul în primul trimestru al anului 2022, promovarea examenului le va permite acestora să intre pe piaţa muncii ca specialişti cu drepturi depline”, au precizat reprezentanţii Ministerului Sănătăţii în nota de fundamentare a modificării legislative, conform rohealthreview.ro.

Citește și: Evadarea „de sub aripa lui dom' profesor”. O radiografie a începutului profesiei de medic în Iaşi

„Ziarul de Iaşi” a lansat recent o dezbatere publică în care a vorbit cu mai mulţi specialişti în educaţie cu privire la importanţa preluării programului de formare a rezidenţilor integral de către universităţi, pentru o mai bună coordonare a activităţii lor. Deşi există proiecte legislative aflate în Parlament, procedura nu a avut încă finalitate.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Un profesor universitar explică de ce Iaşul nu merită autostradă

Cosmin PAȘCA

Un profesor universitar explică de ce Iaşul nu merită autostradă

A se observa formularea în context a profesorului: autostrada „este un mijloc ca EU să ajung undeva”. Cu alte cuvinte, pentru Bulai şoseaua rapidă are un singur sens, spre Iaşi. Oraşul e văzut ca o grădină zoologică, oamenii stau aici într-un ţarc, din care n-au voie să iasă. Pot fi însă vizitaţi, ideal când începe bâlciul de Sfânta Parascheva.

opinii

New York şi Alabama. Un circuit epic

Codrin Liviu CUȚITARU

New York şi Alabama. Un circuit epic

Prin povestirile lui, Capote a avut, în mod evident, o influenţă hotărâtoare asupra a ceea ce s-a numit proza minimalistă americană din ultima jumătate a secolului XX. Acest tip de epic se concentrează pe frânturi din existenţa imediată, pe care le explorează nesofisticat şi totuşi artistic. Viziunea naratorului minimalist e pragmatică, evitând, din start, construcţiile monumentale ale romanului tradiţional, căutarea adevărurilor majore ale lumii sau elucidarea codurilor absconse şi derutante din istorie.

Miticilectualii ca Alfred Bulai şi disursul discriminatoriu la adresa moldovenilor

George ŢURCĂNAŞU

Miticilectualii ca Alfred Bulai şi disursul discriminatoriu la adresa moldovenilor

Când ai într-o regiune devenită fundătură prin proiectarea şi construcţia statului naţional, respectiv o aglomeraţie urbană de 400-450 mii de locuitori, ce ar fi singura capabilă să gestioneze fluxuri importante la nivel regional şi să polarizeze cât de cât regiunea, atât cât să-i creeze o minimă stabilitate şi coeziune teritorială, nu o izolezi din cauză că nu i-ar fi Bucureştiului de folos nu ştiu ce autostradă, ci faci eforturi să o deschizi către lume.

Întâmplările lui Nobel (I)

Bogdan ILIESCU

Întâmplările lui Nobel (I)

„All things are ready, if our mind be so.” (Toate lucrurile sunt pregătite, dacă şi mintea noastra este.) - William Shakespeare, Henry V

pulspulspuls

Iarăşi s-a făcut mişto de pârlipca lui Tudorel din Sărărie. Iată cu ce ocazie!

Iarăşi s-a făcut mişto de pârlipca lui Tudorel din Sărărie. Iată cu ce ocazie!

Două vorbe mai relaxate pe astăzi, dacă tot e joi, despre unul din evenimentele notabile care au loc în aceste zile în târg, stimaţi telespectatori şi drăguţe telespectatoriţe: selecta adunarea arhitecţilor de pe tot rotogolul ţării şi, de ce nu, chiar al Evropii şi al planetei. 

Caricatura zilei

Băsescu a pocnit, de data asta, o mașină

Editia PDF

Bancul zilei

La farmacie: - Un prezervativ, va rog. - Doar unul? - Da. Incerc sa ma las.

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.