Mai aşteptaţi! Pasajul horror de la Gara Nicolina nu va fi amenajat prea curând
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco
agri.shop

vineri, 07.05.2021

Mai aşteptaţi! Pasajul horror de la Gara Nicolina nu va fi amenajat prea curând

GALERIE
Pasaj gara Nicolina, foto Dan Luca (19)
  • Pasaj gara Nicolina, foto Dan Luca (19)
- +

Pasajul pietonal de la Gara Internaţio­nală va rămâne în aceeaşi stare jalnică de până acum. Primarul interimar Mihai Chi­rica a anunţat că demersurile municipalităţii de preluare spre reabilitare a pasajului au eşuat.

„Noi am trimis o adresă Minis­te­rului Transporturilor să ni-l dea în admi­nis­trare pentru a putea să investim serios în el. Este vandalizat, neîntreţinut, inundat la fiecare ploaie mai puternică. L-am şi prins în lista de investiţii, dar ministerul nu vrea să ni-l cedeze. Ne-au spus că este în derulare un proiect de reabilitare şi renovare a Gării Internaţionale. Nu ne-au zis dacă vor reface şi pasajul. Sperăm ca acest lu­cru să se întâmple. Dacă nu, mai insistăm, pentru că nici nu-l putem lăsa aşa“, a declarat Chirica.

Conform preci­ză­rilor acestuia, lucrările curente de întreţi­nere a pasajului sunt realizate tot de muni­cipalitate, angajaţii acesteia intervenind atunci când apar probleme legate de iluminat, salubrizare sau de inundare.

„Noi am preluat şi pasarela de la Gara mare şi credem că acum arată altfel şi se circulă altfel pe ea. Pasajul de la Gara Internaţională este foarte important pentru locuitorii din zonă, dar felul cum arată nu corespunde nici celor mai modeste pretenţii“, a spus Chirica.

VEDEŢI ŞI:

FOTOGALERIE: Hitchcock ar fi putut realiza un film în acest loc din Iaşi

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Cu primarul Mihai Chirica la Zoiosu’

Toni HRIŢAC

Cu primarul Mihai Chirica la Zoiosu’

Primarul foloseşte resursele patrimoniale şi juridice ale primăriei ca să-şi gestioneze destinul politic.

Filmuletul zilei

opinii

Dezastru de sărbători

Alexandru CĂLINESCU

Dezastru de sărbători

Să nu ne amăgim cu gândul că lumea, în special tinerii, nu se mai uită la televizor. România TV are audienţă la un segment deloc neglijabil din populaţie, sensibil la „patriotism” şi la grija pentru „nevoile românilor”. Direct sau insidios, postul exercită o influenţă nefastă, cu consecinţe pe termen lung.

Marte

Neculai SEGHEDIN

Marte

Aşa cum românii au aşteptat în zadar sosirea americanilor (au venit, ce-i drept, dar cam târziu!), aşa şi pământenii au aşteptat invazia marţienilor până când s-au plictisit şi atunci au trimis ei diverşi emisari către planeta vecină.

De ce romanul? (I)

Nicolae CREŢU

De ce romanul? (I)

A trecut de mult vremea întrebării simptomatic reluate pe atunci „De ce nu avem roman?”. În zilele noastre mai că-ţi vine să (te) întrebi, în faţa producţiei de titluri, altceva: dar oare chiar avem atât de mulţi romancieri? Asta, înainte de a-i citi? După lectură, schimbând ceea ce e de schimbat: oare cum s-o fi explicând iluzia atâtor „romancieri” despre ceea ce scriu ai? Pentru că, la drept vorbind, proporţia de autentice romane din „avalanşa” editorială readuce percepţia realităţii la adevărata şi onesta ei măsură.

pulspulspuls

Mărirea şi decăderea lui Mihăiţă vodă Chirica: cine i-a tras scatoalca ce l-a dat jos de pe cal?

Mărirea şi decăderea lui Mihăiţă vodă Chirica: cine i-a tras scatoalca ce l-a dat jos de pe cal?

Una bucăţică de analiză politico-mondenă de Bahlui pe ziua de azi, stimaţi telespectatori, dacă tot e ziua Izvorului Tămăduirii, sărbătoare cu cruce roşie.

Caricatura zilei

Două măști

Editia PDF

Bancul zilei

Parintele Vasile a strâns 5 ani bani pentru clopotnita, dar nu i-au ajuns decât pentru un BMW.  

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.