anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

miercuri, 21.10.2020

Ministru: Mulţi dintre pacienţii care vin cu alte afecţiuni vor avea şi Covid-19 la spitalele din Suceava, Arad, Deva sau Câmpulung

GALERIE
nelu-tataru-538x332
  • nelu-tataru-538x332
- +

Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, spune că, în scenariul în care se află România în prezent, în spitale precum cele de la Suceava, Arad, Deva sau Câmpulung mulţi dintre pacienţii care se vor prezenta cu alte afecţiuni vor avea şi Covid-19. “Noi trebuie să ne gândim că, la gradul de infectare care este în Suceava, nu vor veni doar pentru un singur lucru, vor avea, mulţi dintre ei, şi Covid prezent”, afirmă el.

“În funcţie de patologie şi de tipul dinamicii pandemiei, numărul de cazuri intenţionăm... deci spitalul Covid suport este un spital în care va fi internat doar Covid, va fi internat orice patologie care are Covid. Deci noi trebuie să ne gândim că, la gradul de infectare care este în Suceava, nu vor veni doar pentru un singur lucru, vor avea, mulţi dintre ei, şi Covid prezent. Deci suntem într-un scenariu patru în care fiecare pacient care vine la primire urgenţe este suspect din start, având în vedere şi gradul în care personalul medical s-a infectat. Nu este cazul numai aici. Este cazul şi la Arad, este cazul şi la Deva, este cazul şi la Câmpulung”, a spus Nelu Tătaru, joi, în urma vizitei pe care a făcut-o la Spitalul Judeţean din Suceava, considerat centrul epidemiei de Covid-19 din zona Moldovei.

 Întrebat dacă intenţionează să înceapă o testare în masă a populaţiei la Suceava, ministrul Sănătăţii a răspuns că va fi respectat protocolul conform căruia sunt testaţi cei care prezintă simptome şi contacţii acestora, precum şi personalul medical.

 “Ministerul Sănătăţii nu testează populaţia nicăieri. (...) Noi avem un protocol pe care-l ştiţi toată lumea, cine se testează. Şi atunci noi respectăm acel protocol pe care l-am extins la orice persoană care are simptomatologie respiratorie fără să fi avut vreun contact sau vreo relaţie cu zonele carantinate sau zonele galbene. Vor fi testaţi inclusiv cei din linia întâi, personalul medical, precum şi contacţii contacţilor în momentul în care avem un rezultat pozitiv”, a mai spus Nelu Tătaru.

 Acesta a explicat din nou că Ministerul Sănătăţii nu este implicat în testarea în masă din Capitală.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Viitor incert pentru Conferinţa privind Viitorul Europei

Lucian DÎRDALA

Viitor incert pentru Conferinţa privind Viitorul Europei

A sosit, poate, momentul ca liderii UE să caute o personalitate din afara clasei politice: există, în Vest şi în Est, oameni de cultură care reflectează asupra unităţii Europei şi care, dacă ar fi bine completaţi de politicieni şi specialişti, ar putea insufla mai multă energie civică acestui forum ce se doreşte a fi şi un exerciţiu de democraţie participativă.

Filmuletul zilei

opinii

Centenar diplomatic (II)

Florin CÎNTIC

Centenar diplomatic (II)

1920 a însemnat recunoaşterea internaţională a României complete, în adevăratele sale fruntarii. Trianonul şi apoi, în octombrie, Parisul, sunt cele două repere de neuitat pentru că ele au adus consfinţirea unirii cu Transilvania şi Basarabia.

Ce va urma

Radu PĂRPĂUȚĂ

Ce va urma

Ce se va întâmpla cu strada mea, numită oficial a Bisericii, dar pe care tomeştenii nu o numesc nicicum? Nu ştiu cum se numeşte strada mai sus, dar pe această şosea se ajunge la Păun şi de aici se intră în drumul Iaşilor care vine dinspre sud. 

Suntem cum gândim

Briscan ZARA

Suntem cum gândim

Sunt atâtea aspecte care caracterizează un om prin prisma minţii lui, că s-ar putea scrie tone de cărţi, de aceea e important să se descopere doar plusurile lui, acelea pe care el le-a considerat cu adevărat importante. Restul sunt înşelătoare. Pentru că timpul unui om şi spaţiul în care se desfăşoară acesta sunt finite, prin urmare nu poate să fie foarte bun în toate domeniile, pe toate planurile, de aceea el alege conform structurii sale, doar anumite laturi ale vieţii pe care să le studieze mai profund, pe care să le respecte, să le considere cu adevărat valoroase.

pulspulspuls

Să râdem cu Peni Hill

Să râdem cu Peni Hill

Tare ridicol mai e şi Peni Hill ăsta, băi frate... Deci, fiţi atenţi aicea: după ce s-a testat şi a aflat că are Covid, omul s-a retras la izolare în vila copilului, şi, din câte ne spun sursele noastre, zice-se că omul s-a c*%$& pe el de frică, nu alta, tremurând ca varga lângă ăla micu’ de acasă. 

Caricatura zilei

Arheologi

Editia PDF

Bancul zilei

Îi datoram multe coronavirusului. A reusit sa-i aduca pe români înapoi în tara si a putut sa le înve (...)

Linkuri

Alte ziare locale

    Intrebarea zilei

    Relaxarea condițiilpr de deplasare în starea de alertă va duce la:

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.