Ministrul Agriculturii, invitatul special al „Arenei Culturilor Vegetale” la Târgu Frumos
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

duminica, 07.03.2021

Ministrul Agriculturii, invitatul special al „Arenei Culturilor Vegetale” la Târgu Frumos

GALERIE
Arena Culturilor Vegatale
  • Arena Culturilor Vegatale
- +

Evenimentul este organizat în acest an de ABplus Events pe 14 iulie, la Târgu Frumos.  Peste o mie de fermieri şi antreprenori din regiunea de nord-est a ţării vor discuta perspectivele agriculturii româneşti în anii 2017-2018 direct cu ministrul Agriculturii, cu prilejul celui mai important eveniment cu tematică agricolă de tip expoziţional din România, organizat de compania ABplus Events.

Achim Irimescu, deţinătorul portofoliului Agriculturii în Executivul condus de premierul Dacian Cioloş, va fi prezent pe data de 14 iulie la ferma Agricola Târgu Frumos, unde va participa la „Arena Culturilor Vegetale”, eveniment organizat sub egida „Întâlnirii Anuale a Fermierilor din Clubul AGRALIM”, ediţia a VI-a. “Este important să fiu printre fermieri mai cu seamă atunci când se creionează strategia ministerului pentru următorii doi ani”, a declarat ministrul Achim Irimescu despre importanţa prezenţei sale la evenimentul organizat de ABplus Events pe 14 iulie la Târgu Frumos.

Strategia Ministerului Agriculturii pentru perioada 2017-2018, îndeosebi măsurile şi schemele de plată din Politica Agricolă Comună a Uniunii Europene ce urmează a se aplica în următorii ani, va fi unul dintre subiectele dezbătute de fermieri şi antreprenori cu deţinătorul portofoliului de resort în Guvernul Cioloş. De asemenea, legea vânzării terenurilor şi securitatea alimentară, prezentul şi, mai ales, viitorul cercetării agricole vor fi alte subiecte de interes pentru participanţii la „Arena Culturilor Vegetale”. Locul ales în acest an de ABplus Events pentru eveniment asigură o maximă vizibilitate pentru toţi fermierii din această zonă a ţării, ferma Agricola Târgu Frumos fiind situată la 35 km de municipiul Iaşi şi având expunere la Drumul European E85, pe artera principală de circulaţie din nord-estul României.

Ca şi la ediţiile anterioare, compania ABplus Events le va pregăti şi în acest an celor peste 1.000 de fermieri şi specialişti în agricultură conferinţe şi dezbateri utile pentru acest domeniu, susţinute de reprezentanţi ai instituţiilor centrale şi locale de resort. „Şi în acest an ne-am propus să aducem împreună peste 1.000 de fermieri şi specialişti în agricultură şi domenii conexe pentru a le prezenta noutăţile din acest sector economic. Totodată, prin oficialităţile invitate să conferenţieze, pe care ABplus Events le pune faţă în faţă cu fermierii, evenimentul din acest an va fi un bun prilej pentru antreprenori şi agricultori de a discuta direct cu autorităţile locale şi centrale despre tendinţele şi problemele din acest sector pe anul în curs, şi nu numai”, a precizat Eusebia Mindirigiu, Managing Partner ABplus Events.

Între oficialităţile ce vor fi prezente pe 14 iulie la „Întâlnirea Anuală a Fermierilor din Clubul AGRALIM” se numără şi Paul Kmen (director general adjunct la Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură – APIA), Anghel Ficu (director general adjunct AFIR – Centrul Regional pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale), Sergiu Jităreanu (director executiv APIA Iaşi), Manole Grigore (directorul filialei teritoriale Moldova Nord a Agenţiei Naţionale de Îmbunătăţiri Funciare), Cristian Delibas (directorul executiv al Agenţiei de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură Botoşani), Laurenţiu Baciu (preşedintele Ligii Asociaţiilor Producătorilor Agricoli din România), Manuela Antoniu (directorul executiv al Direcţiei pentru Agricultură a Judeţului Iaşi), Maricel Tălmăcel (directorul executiv al Direcţiei pentru Agricultură a Judeţului Neamţ) şi Mircea Lazăr (directorul executiv al Direcţiei pentru Agricultură a Judeţului Suceava).

Manifestarea pregătită de ABplus Events pe 14 iulie oferă companiilor şi posibilitatea de a stabili vizite şi întâlniri post-eveniment cu fermierii în cadrul platformei expoziţionale. La eveniment au confirmat prezenţa jucători mari de pe piaţa agribusiness-ului din România, precum: Saaten Union, Chemark Rom, Nufarm, Ragt Seminţe, Arysta Lifescience, Limagrain, Dow Agroscience, Caussade Semencs, Groupama Asigurări, Cronos Consulting, DFR Systems, Agri Inovaţie, Lebosol, dar şi multe altele. Parteneri ai celor două evenimente sunt companiile Adama Agricultural şi Agritehnica Services. Pentru ediţia din acest an, ABplus Events a pregătit pentru fermieri 15 loturi demonstrative însămânţate cu principalele culturi de primăvară – porumb, floarea-soarelui şi soia – aparţinând companiilor de inputuri Adama, Summit Agro, Saaten Union, Caussade Semences, Ragt Seminte, Arysta Lifescience, Limagrain, Chemark Rom, Nufarm şi Lebosol.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Proiectele, iluzii în fotbalul ieşean

Nicolae GRECU

Proiectele, iluzii în fotbalul ieşean

Atunci, când Politehnica va fi un club puternic, când Copoul va fi un punct de atracţie pentru fotbaliştii din toată Moldova, atunci ne putem gândim şi la antrenorul necesar pentru a râvni la performanţă

Filmuletul zilei

Franta a construit în insula Reunion o autostrada-viaduct de 12,5 km (care a costat 1,7 miliarde euro), ce serpuieste prin O (...)

opinii

Monumenta linguae Dacoromanorum. Scurt istoric al unui proiect filologic major (IV)

Eugen MUNTEANU

Monumenta linguae Dacoromanorum. Scurt istoric al unui proiect filologic major (IV)

În foiletonul de faţă autorul evidenţiază rolul pe care l‑a jucat proiectul MLD la trezirea printre tinerii cercetători a interesului pentru studiile biblico-filologice.

Hirotonie de Episcop: Preasfinţitul Nichifor Botoşăneanul

pr. Constantin STURZU

Hirotonie de Episcop: Preasfinţitul Nichifor Botoşăneanul

Mâine va fi hirotonit noul Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Iaşilor, Nichifor Botoşăneanul, ales de Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române în şedinţa sa din 25 februarie 2021. Acest post de Episcop-vicar era vacant după ce, anul trecut, Preasfinţitul Părinte Calinic Botoşăneanul a fost ales şi întronizat Arhiepiscop al Sucevei şi Rădăuţilor. Vorbim, aşadar, despre un eveniment rar, un moment istoric. În Catedrala Mitropolitană din Iaşi, precedenta hirotonie de episcop săvârşită a fost tocmai cea a Preasfinţitului Calinic Botoşăneanul, în urmă cu 30 de ani, pe 25 martie 1991.

Ce înseamnă să ai de-a face cu o lume mult prea complexă ca să o poţi înţelege pe deplin? (I)

Aurelian-Petruș PLOPEANU

Ce înseamnă să ai de-a face cu o lume mult prea complexă ca să o poţi înţelege pe deplin? (I)

Azi vă voi familiariza cu câteva dintre ideile şi teoriile unui om de ştiinţă, eseist, filozof şi fost trader, unul dintre cei mai cunoscuţi şi urmăriţi specialişti în înţelegerea probabilităţii, incertitudinii şi riscului. Fie că vorbim de lebădă neagră, (anti)fragilitate, sisteme complexe, stresor, şoc, criză, instabilitate, volatilitate sau predictibilitate, aceste noţiuni sunt extrem de criticate de către multe gulere scrobite ale orgolioşilor scientişti.

pulspulspuls

Suferinţele discrete ale madamei

Suferinţele discrete ale madamei

Una mai molcuţă, de uichend, pe azi, dacă tot e sâmbătă şi e aşa frig afară. Şi ce ar putea fi mai moale şi mai pufos decât opera lirică, stimaţi telespectatori, şi mai ales graniţa penală a acesteia cu politichia mâloasă de Bahlui? 

Caricatura zilei

De citit

Editia PDF

Bancul zilei

Parintele Vasile a strâns 5 ani bani pentru clopotnita, dar nu i-au ajuns decât pentru un BMW.  

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Relaxarea condițiilpr de deplasare în starea de alertă va duce la:

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.