anunturi
grandchef
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

Ministrul Cîmpeanu şi mai mulţi secretari de stat au venit la Iaşi la forumul Educaţiei

GALERIE
WhatsApp Image 2022-08-06 at 20.09.45 (1)
  • WhatsApp Image 2022-08-06 at 20.09.45 (1)
- +

Forumul Educaţiei, organizat de Partidul Naţional Liberal şi Asociaţia Profesorilor Liberali din Iaşi a avut loc astăzi, 6 august 2022. Au participat în jur de 300 de persoane la eveniment, iar transmisia online a fost urmărită, în direct, de aproximativ 60 de persoane.

La dezbatere au participat: ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, preşedintele PNL Iaşi, Alexandru Muraru, primarul municipiului Iaşi, Mihai Chirica, preşedintele Consiliului Judeţean Iaşi, Costel Alexe, secretarul de stat al Ministerului Educaţiei pe învăţământ superior, Gigel Paraschiv, secretarul de stat în Ministerul Educaţiei pe învăţământ preuniversitar, Antoaneta Bolchiş, secretarul general în Ministerul Educaţiei, Ioana Lazăr, inspectorul general al ISJ, Luciana Antoci, directorul Casei Corpului Didactic, Silviu Iordache şi numeroşi reprezentanţi din domeniul educaţional.

Anul acesta a fost cea de-a doua ediţie a dezbaterii, în anul 2019 având loc la Iaşi pentru prima dată Forumul Educaţiei, organizat sub egida proiectului de ţară al administraţiei prezidenţiale „România Educată”.

Proiectul, numit de deputatul Alexandru Muraru ca fiind „cel mai important, după aderarea României la NATO şi la Uniunea Europeană”, îşi propune să îmbunătăţească radical sistemul de învăţământ românesc. În cadrul evenimentului au fost dezbătute schimbările avute în vedere de proiectul „România Educată”, printre care se numără: discrepanţa dintre învăţământul rural şi urban, bursele de merit şi bursele sociale, transportul şcolar gratuit al elevilor, salariul profesorilor, modificările programei şcolare, modificarea structurii examenului de Bacalaureat şi reducerea abandonului şcolar.

„Dacă ar trebui să spun doar două cuvinte despre România Educată, ar fi echitate și excelență. Echitatea și excelența sunt două atribute extrem de importante pentru județul Iași. Excelența este bine reprezentată la Iași, dar, din păcate, aveți reprezentate și vulnerabilitățile. Justul echilibru între excelență și echilibru este, poate, mai bine reprezentat din perspectiva necesității în județul Iași decât în oricare alt județ. Echitate, pentru că orice stat își va putea atinge obiectivele de dezvoltare socio-economică doar atunci când va reuși să ridice nivelul de educație al tuturor. Pentru susținerea echității, proiectul legii învățământului preuniversitar face o serie de lucruri”, precum finanțarea și cariera didactică, a explicat ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu.

Proiectul „România Educată” poate fi consultat AICI. 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.