Ministrul Consultării Publice a plantat un copac în campusul Tudor Vladimirescu
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

Ministrul Consultării Publice a plantat un copac în campusul Tudor Vladimirescu

GALERIE
Campus Tudor Vladimirescu
  • Campus Tudor Vladimirescu
- +

Aproximativ 250 de studenţi de la Univer­sitatea Tehnică „Gheorghe Asachi“ din Iaşi (TUIAŞI) au participat sâmbătă la ecologizarea Campusului „Tudor Vladimirescu“ din Iaşi. La acţiunea ecologică a participat şi Gabriel Petrea, ministru al Consultării Publice şi Dialogului Social, Mihai Chirica, primarul municipiului Iaşi şi Gabriel Harabagiu, viceprimar, care s-au alăturat studenţilor la curăţenia din jurul că­minelor, a parcărilor şi trotuarelor. De asemenea, aceştia au plantat pomi şi butaşi de gard viu.

 „Am acceptat invitaţia studenţilor şi a conducerii Universităţii Tehnice din Iaşi pentru că eu cred că aceste campanii de ecologizare sunt unele foarte importante. Este foarte important, şi subliniez acest cuvânt, pentru noi ca toată lumea să conştientizeze că aceste campanii nu fac decât să ne educe şi orice lucru pe care noi îl facem în beneficiul naturii, pentru a avea un mediu curat, duce la o viaţă curată şi noi trebuie, toţi, să facem cât putem de mult pentru natură. Este un lucru important ca fiecare student, pentru că sunt cei mai educaţi din ge­neraţia lor, să facă astfel de gesturi, să popula­rizeze aceste activităţi, şi să-i înveţe pe toţi ceilalţi că trebuie să investim în mediu“, a precizat Gabriel Petrea.
 
Acţiunea, care s-a desfăşurat sub deviza „Strânge, selectează, reciclează pentru un campus mai curat“, a fost sprijinită de Direcţia Ser­vicii Studenţeşti din cadrul TUIAŞI, evenimentul aflându-se deja la cea de-a IV-a ediţie. „Pe lângă scopul evident, de ecologizare a campusului, dorim să tragem un semnal de alarmă cu privire la grija faţă de mediul înconjurător, să stimulãm responsabilizarea stu­denţilor cu privire la aspectul ecologiei şi nu în ultimul rând să dăm un exemplu personal. Trebuie să ne aliniem ţărilor civilizate şi din acest punct de vedere, dacă dorim într-adevăr o ţară ca afară“, a declarat Andrei Gazea, repre­zentantul studenţilor în Consiliul de Admi­nistraţie al TUIAŞI.  

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Spre 2024

Cătălin ONOFREI

Spre 2024

Spion rus ori doar simplu mercenar român, Ponta s-a activat şi a apăsat deja butonul roşu!

Filmuletul zilei

opinii

Zona de confort

Briscan ZARA

Zona de confort

E o poziţie în care am putea sta la nesfârşit, pe care o căutăm în momentele grele, o regretăm când o pierdem, dar pe care de multe ori o şi urâm pentru că nu ne oferă nimic deosebit. Cu toţii căutăm şi găsim această stare, fără ea e greu de trăit. Pentru că vrem sa ne simţim confortabil, liniştiţi, relaxanţi. Ca orice pe lumea asta însă, foarte rar recunoaştem când suntem într-o asemenea stare şi o apreciem extrem de puţine ori.

Familia românească în lumina datelor statistico-demografice

Ciprian IFTIMOAEI

Familia românească în lumina datelor statistico-demografice

Adunarea Generală a Organizaţiei Naţiunilor Unite (ONU) a stabilit ca pe data de 15 mai a fiecărui an să se aniverseze Ziua Internaţională a Familiei pentru a sublinia importanţa pe care comunitatea internaţională o acordă familiilor. La propunerea Institutului Român pentru Drepturile Omului şi a Patriarhiei Române, ziua de 15 mai a devenit zi de sărbătoare a familiei şi în România. Pentru anul 2021, Secretarul General al ONU, Antonio Guterres, a propus ca temă de reflecţie „Familiile şi noile tehnologii”.

Trilogia. Ultimul capitol

Mihai DORIN

Trilogia. Ultimul capitol

Drama universităţilor româneşti în primele decenii ale regimului comunist nu era un subiect lesne de acceptat la începutul anilor ’90 de comunitatea academică. Istoricul Dănuţ Doboş a constatat acest decalaj dintre subiectul istoric şi receptori, preferând, pentru început să se adreseze publicului larg.

pulspulspuls

De ai noştri fug toţi ca dreacul de tămâie

De ai noştri fug toţi ca dreacul de tămâie

Nu ştim dacă aţi observat în ultimele zile cam cât de tare a decăzut Iaşul, odată cu penaliada marilor cârmaci liberali, dar haideţi să vă atragem noi atenţia la un aspect care poate v-a scăpat. 

Caricatura zilei

Rabla

Editia PDF

Bancul zilei

Parintele Vasile a strâns 5 ani bani pentru clopotnita, dar nu i-au ajuns decât pentru un BMW.  

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.