anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

Comunicat de Presă

Ministrul Costel Alexe: „Institutul Regional de Boli Cardiovasculare va fi construit în Comuna Miroslava și va reprezenta un holding de spitale și clinici unic în România” (P)

GALERIE
Miroslva-1
  • Miroslva-1
- +

Împreună cu Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, primarul Comunei Miroslava, Dan Niță și cu profesorul Grigore Tinică, managerul Institutului de Boli Cardiovasculare, ministrul Costel Alexe a vizitat acum câteva zile viitorul amplasament al Institutului Regional de Boli Cardiovasculare ce va fi construit pe raza comunei Miroslava.

Demersuri comune ale primăriei Miroslava și Institutului de Boli Cardiovasculare „Prof. Dr. George I.M. Georgescu” Iași (IBCV Iași), făcute la sediul Ministerului Sănătății pentru întreprinderea demersurilor legale pentru realizarea acestui spital la Miroslava au dat roade.

Pe parcursul anului 2019 la solicitarea IBCV Iași, UAT comuna Miroslava, județul Iași a transmis mai multe solicitări către Ministerul Sănătății pentru realizarea unui spital nou de boli cardiovasculare pe teritoriul administrativ al comunei Miroslava, județul Iași.

Construcția unui sediu nou, dedicat Institutului de Boli Cardiovasculare Iași se impune prin necesitatea deservirii populației cu afecțiuni cardiovasculare provenite dintr-un areal geografic vast, respectiv întreaga regiune a Moldovei (5,5 milioane locuitori), reducerea numărului de copii și adulți care accesează anual formularele E112, scăderea cheltuielilor logistice legate de transportul pacienților către alte centre de specialitate și a sumelor decontate către instituții private. Obiectivul major al demersului vizează reducerea mortalității persoanelor cu afecțiuni cardiovasculare din teritoriul Moldovei care, în momentul de față, sunt obligate să se adreseze altor centre, asistență medicală din țară și străinătate. Acest proiect va conduce, de asemenea, la dezvoltarea zonei și promovarea comunei Miroslava la nivel național și internațional.

Institutul Regional de Boli Cardiovasculare va cuprinde: ambulatoriu și triaj primire urgențe, clinică de chirurgie cardiovasculară pentru adulți, clinică de chirurgie infantilă, clinică de cardiologie, clinică de prevenție și recuperare cardiovasculară, clinică de îngrijiri paleative cardiovasculare. Acest holding de spitale și clinici va cuprinde și următoarele investiții: farmacii aferente fiecărei clinici, bibliotecă cu 2-3 săli de studiu, săli de conferințe, laboratoare de analize și alte investigații necesare bolnavilor, policlinică, săli de studiu pentru studenții în practică, hotel pentru bolnavii veniți în tratament din alte zone ale țării sau străinătate, cantină pentru spital/restaurant vizitatori, garaj auto/elicopter, grup administrativ, atelier de dezinfecție, dotare aparatură de ultimă generație/ambulanțe și elicopter, spălătorie.

În ședința de Consiliu Local Miroslava din 24 septembrie 2020 s-a aprobat trecerea unui teren în suprafață de 12 ha din domeniul public al comunei Miroslava, în domeniul public al Statului Român și administrarea Ministerului Sănătății. Acesta este ultimul pas pentru ca Ministerul Sănătății să poată demara procedurile în vederea realizării acestui obiectiv.

Valoarea exactă a investiției se va stabili în urma realizării studiului de fezabilitate și a proiectului tehnic. Noua construcție va rezolva în primul rând starea de sănătate pentru 5,5 milioane de locuitori din rândul cărora provin pacienții . Noul spital va asigura noi locuri de muncă pentru medici, cadre medii și cele cu înaltă calificare din această zonă a țării.

„Institutul Regional de Boli Cardiovasculare de la Miroslava va fi un holding de spitale și clinici unic în România, care vor avea o contribuție semnificativă la tratamentul bolilor cardiovasculare, a recuperării cardiologice, precum și la alte activități medicale. Este un mare pas înainte pe care îl facem, o necesitate absolută, o prioritate 0. Moldova este o regiune cu un număr foarte mare de pacienți și cu un singur institut cardio acum, aflat într-o situație dificilă. Proiectul profesorului Tinică a găsit sprijinul nostru, al liberalilor și al Guvernului. A găsit, de asemenea, la Miroslava, o administrație autentic liberală, care pune în mișcare toate proiectele care generează investiții, creează locuri de muncă, aduce plusvaloare comunității. Acesta va fi ritmul următorilor ani: proiecte, investiții, fonduri guvernamentale și europene consistente, un program istoric de dezvoltare, fără precedent în județul nostru și în regiunea Moldovei” a declarat ministrul Mediului, Apelor și Pădurilor, Costel Alexe, candidatul PNL la Președinția Consiliului Județean Iași.

Departamentul de Comunicare PNL Iași

 

Comandat de Partidul Național Liberal - filiala Iași, executat de SC Grupul de Presă Medianet SRL, site: www.ziaruldeiasi.ro, cod mandatar financiar 21200012

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Politruci

Cătălin ONOFREI

Politruci

Da, sunt total de acord cu Orban. Politrucii trebuie mătrăşiţi. Dar începeţi cu cei din PNL, din PSD, din USR! Sigur este vorba de o măsură constituţională!

Filmuletul zilei

opinii

Suntem cum gândim

Briscan ZARA

Suntem cum gândim

Sunt atâtea aspecte care caracterizează un om prin prisma minţii lui, că s-ar putea scrie tone de cărţi, de aceea e important să se descopere doar plusurile lui, acelea pe care el le-a considerat cu adevărat importante. Restul sunt înşelătoare. Pentru că timpul unui om şi spaţiul în care se desfăşoară acesta sunt finite, prin urmare nu poate să fie foarte bun în toate domeniile, pe toate planurile, de aceea el alege conform structurii sale, doar anumite laturi ale vieţii pe care să le studieze mai profund, pe care să le respecte, să le considere cu adevărat valoroase.

Despre populaţie, prezenţa la vot şi incidenţa COVID-19

Ciprian IFTIMOAEI

Despre populaţie, prezenţa la vot şi incidenţa COVID-19

Începând cu anul 2010, pe data de 20 octombrie, se aniversează în peste 130 de ţări Ziua Mondială a Statisticii. Această aniversare a fost stabilită prin Rezoluţia Adunării Generale a Organizaţiei Naţiunilor Unite 64/267 din 3 iunie 2010, ca o recunoaştere a activităţii Comisiei de Statistică a ONU, care funcţionează din 1947, în dezvoltarea sistemelor naţionale de statistică (statisticilor oficiale), îmbunătăţirea comparabilităţii acestora, elaborarea unor indicatori statistici fiabili, precum şi acordarea de asistenţă pentru programele de dezvoltare durabilă.

Cuvântul ierarhului

Mihai DORIN

Cuvântul ierarhului

Trăim o stare de agitaţie care ne complică vieţile, iar pe unii îi împiedică să gândească responsabil. Am în vedere mai ales pe cei care au datoria - prin statutul funcţiei şi fişa postului - să aducă măcar un strop de calm, dacă pace nu pot, din varii motive, care ţin nu atât de complexitatea gestionării pandemiei, cât de incapacitatea intelectuală de a identifica soluţii mature, nu simple măsuri imperativ-restrictive. 

pulspulspuls

Oare ce o fi cu diversiunea cu miros kaghebist a lui Peni Hill

Oare ce o fi cu diversiunea cu miros kaghebist a lui Peni Hill

Când vă spuneam noi că ceva e putred în relaţiile externe ale lui Peni Hill, că nu degeaba l-a şi acuzat Dragnea la vremea lui, la un moment dat, că e băiat de mingi de-al ghinărarilor din SIE, voi nu şi nu: Bartman, Batman... 

Caricatura zilei

Bun simt auto

Editia PDF

Bancul zilei

Îi datoram multe coronavirusului. A reusit sa-i aduca pe români înapoi în tara si a putut sa le înve (...)

Linkuri

Alte ziare locale

    Intrebarea zilei

    Relaxarea condițiilpr de deplasare în starea de alertă va duce la:

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.