anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

vineri, 25.09.2020

Comunicat de Presă

Ministrul drujbă îi condamnă pe români să-i plătească lenea și prostiile (P)

GALERIE
Alexe-trucaj
  • Alexe-trucaj
- +

Liberalii țin morțiș să aducă România în fața Curții de Justiție a Uniunii Europene. În ultima lună, Comisia Europeană a emis opt decizii de constatare a neîndeplinirii obligațiilor asumate de România. În termeni mai puțin oficiali, acest lucru înseamnă că UE nu mai crede că guvernul român este capabil să-și respecte propriile promisiuni și ne amenință cu sancțiuni. Care vor fi plătite nu de miniștrii iresponsabili, ci de noi toți. Cele mai grave nereguli au fost constatate în domeniul protecției mediului, trei dintre procedurile declanșate de Comisia Europeană vizând probleme din aria de responsabilitate a ministrului ieșean Costel Alexe.

Când guvernul unui stat membru nu-și respectă angajamentele, normele europene prevăd parcurgerea a trei etape. Întâi, se emite o scrisoare de punere în întârziere, prin care se arată angajamentele încălcate și se acordă un termen, de regulă de două luni, pentru corectare. Dacă acest lucru nu se întâmplă, se emite un aviz motivate și se acordă un nou termen, de maxim două luni pentru conformare. În ultimă instanță, cazul este trimis Curții de Justiție a UE care poate condamna statul respectiv la plata unei sume forfetare ca penalizare sau a unei amenzi calculate pentru fiecare zi de întârziere. Banii, evident, se plătesc din bugetul național, adică din taxele și impozitele percepute de la noi toți.
 
Pe 2 iulie, Comisia Europeană a tras de mânecă Ministerul Mediului în trei probleme. Întâi, a constatat că ministerul condus de Costel Alexe nu a binevoit să ia măsurile necesare pentru protejarea rezervațiilor naturale și a parcurilor naționale. Societatea civilă a semnalat de nenumărate ori efectuarea de lucrări de construcție în arii protejate sau defrișări de păduri virgine, rămase nesancționate în vreun fel. În termen de două luni, ministrul Alexe ar trebui să dispună măsuri concrete. Ați auzit de vreuna până acum?
 
Tot pe 2 iulie, Comisia Europeană acorda Ministerului Mediului un ultim termen de trei luni pentru a adopta și aplica măsurile necesare pentru implementarea normelor europene cu privire la instalațiile industriale poluante. Trăim într-o țară tot mai poluată, în care aerul pe care-l respirăm devine tot mai otrăvit pe zi ce trece, dar guvernul liberal continuă să permită importarea gunoaielor altora pentru a fi arse aici. O politică pe care Europa nu reușește să o înțeleagă.
 
Situația cea mai gravă a fost semnalată în domeniul exploatării lemnului. Comisia Europeană a cerut imperativ României să combată defrișările ilegale și să ia măsuri de protecție a pădurilor. Oficialii europeni au fost stupefiați de faptul că păduri întregi au fost scoase de guvernul liberal din siturile protejate Natura 2000, dându-se astfel liber drujbelor să taie stejarii sub umbra cărora a zăbovit Ștefan cel Mare și brazii care i-au văzut pe dorobanți plecând în Râzboiul de Independență. României i s-a acordat un termen de o lună pentru a lua măsuri, înainte ca dosarul să fie înaintat Curții de Justiție. Termenul a expirat duminică, 2 august. Pentru ministrul Alexe, ziua a fost una plină, dar cu orice altceva decât cu grija pentru soarta pădurilor. Ministrul drujbă anunța că a vizitat o fabrică de biciclete de la Timișoara și făcea vizite electorale la Holboca și Popricani. Aceasta, în chiar ultima zi în care mai putea arăta Comisiei Europene că a luat măsuri pentru oprirea drujbelor din codrii seculari ai României.
 
Domnule ministru! Aveți datoria de a răspunde ieșenilor și celorlalți români la trei întrebări simple:
 
- Ce ați făcut pentru delimitarea ariilor protejate din țara noastră și pentru protecția lor efectivă?
- Ce ați făcut pentru ca țara noastră să nu se transforme în groapa de gunoi a Europei, în care oricine își poate trimite gunoaiele pentru a fi arse, astfel încât fumul să nu fie respirat de ei, ci de români?
- Ce ați făcut pentru protejarea pădurilor seculare ale României?
 
Domnule ministru! Românii sunt cei care vor plăti amenzile la care indolența dumneavoastră și a guvernului din care faceți parte condamnă țara noastră. Anul trecut, guvernul PSD a reușit să închidă 10 proceduri de infringement deschise împotriva României. Guvernul liberal a reușit trista „performanță” de a fi tras de mânecă de 8 ori într-o singură zi! Lăsați Campania electorală perpetuă și făceți-vă datoria! Nu ați primit mandatul de ministru al mediului pentru a admira biciclete și a vă plimba de mână cu candidații liberali la alegerile locale!
 
Biroul de presă al PSD Iași

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Patriotismul la români faţă în faţă cu cocina umană din păduri

Dan CONSTANTIN

Patriotismul la români faţă în faţă cu cocina umană din păduri

Peisajul din pădurile noastre frumoase, atâtea câte au mai rămas, este unul apocaliptic. Cel mai probabil puştii abia născuţi se vor obişnui cu acest peisaj şi vor crede că aşa ceva este normal şi de fapt asta este natura.

Filmuletul zilei

opinii

Ghidul bunului alegător

Alexandru CĂLINESCU

Ghidul bunului alegător

Cartea lui Cristian Preda este un ghid extrem de util pentru cei care doresc să înţeleagă mecanismele democraţiei. Iar atunci când votează, să o facă în cunoştinţă de cauză.

Partidul şpăgar electoral

Nicolae CREŢU

Partidul şpăgar electoral

S-a tot vorbit şi scris despre şpaga electorală. De-a lungul scurselor decenii de „democraţie” românească, postceauşistă. 

Folcloristică

Codrin Liviu CUȚITARU

Folcloristică

„Tremurând, un băietan s-a ridicat şi a spus, în încuviinţarea îngrozită a întregului amfiteatru, că nu făcuseră altceva decât să scrie ce învăţaseră din notiţele Pravoslavinei, ea fiind singura care le avea integral... În aritmie cardiacă, privind-o feroce pe Ţăcănel, am reuşit să îngaim o singură întrebare - Şi cu calul, cu calul cum e? Cu ochi de căprioară rănită, studenta a sărit în picioare şi a nechezat solemn - Mihahaha!”

pulspulspuls

Poveste cu șpioni roşii infiltraţi la Iaşi. Ce treabă are asta cu premarele?

Poveste cu șpioni roşii infiltraţi la Iaşi. Ce treabă are asta cu premarele?

Apropo de manifestaţiile împotriva măştii de protecţie care au loc în ultima perioadă la Bucureşti, despre care presa din Bucureşti a prezentat dovezi clare că au în spate nu numai imbolduri, dar şi bănuţi dinspre Moscova, voi aţi observat ceva ciudat, bizar, ce am văzut şi noi? 

Caricatura zilei

Afiș

Editia PDF

Bancul zilei

Îi datoram multe coronavirusului. A reusit sa-i aduca pe români înapoi în tara si a putut sa le înve (...)

Linkuri

Alte ziare locale

    Intrebarea zilei

    Relaxarea condițiilpr de deplasare în starea de alertă va duce la:

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.