Ministrul Economiei: Măştile care sunt pe piaţă sunt conforme
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

Ministrul Economiei: Măştile care sunt pe piaţă sunt conforme

GALERIE
virgil-popescu
  • virgil-popescu
- +

Ministrul Economiei, Virgil Popescu, a anunţat că autorităţile nu pot accepta să fie puse în comercializare măşti de protecţie care nu protejează populaţia şi că în prezent pe piaţă sunt numai măşti conforme, după ce Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC) a făcut controale şi le-a retras pe cele neconforme.

"În continuare avem un control cu Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor în supravegherea pieţei interne, este rolul Ministerului Economiei de a supraveghea piaţa internă, este rolul de ANPC-ului de a verifica dacă se respectă regulile. Şi aş vrea să vă spun că sunt uşor uimit şi dezamăgit de calitatea produselor, calitatea măştilor de protecţie aflate pe piaţă în acest moment şi dacă v-aş spune că aproximativ jumătate din măştile care se găsesc în comercializare în momentul de faţă în reţelelor de distribuţie şi aici vorbim de hipermarketuri, reţele de farmacii, depozite la importatori, nu respectă, adică nu ne protejează, poate ziceţi că exagerez, dar asta este realitatea şi vreau să dau un semnal foarte clar că acest lucru trebuie înceteze. Nu putem să punem şi să acceptăm ca să fie puse în comercializare măşti care nu protejează populaţia. Au fost oprite de la comercializare de către inspectorii ANPC, s-a făcut tot ce este posibil, s-au dat amenzi de 18 milioane de lei”, a afirmat Virgil Popescu, miercuri, într-o conferinţă de presă.

El a precizat că în prezent măştile de pe piaţă sunt conforme şi că acelea neconforme erau din import.

"În momentul de faţă măştile care sunt pe piaţă sunt conforme şi vreau să vă spun că absolut toate măştile care sunt neconforme sunt măşti din import şi vreau să le spun românilor că avem peste 16 companii care produc măşti, au o asociaţie a producătorilor de măşti românească care afirmă că lucrând la capacitate poate să asigure întregul necesar de consum al României şi îi sfătuiesc să caute produse româneşti pentru că sunt autorizate, sunt acreditate şi sunt cele mai bune de pe piaţă, iar retailerii reţelelor de farmacii chiar dacă au luat amenzi le spun să nu mai permită comercializarea produselor şi să îşi facă treaba, să nu mai permită comercializarea produselor care nu respectă”, a transmis ministrul Economiei.

El a menţionat că propune ca ANPC să emită un ordin care să spună că măştile neconforme nu asigură protecţia anti-COVID.

"Pe lângă faptul că există măşti sanitare medicinale, există măşti de protecţie, a apărut şi a treia categorie care le spune aşa-ziselor măşti despre care eu vă vorbesc, despre care împreună cu ANPC-ul să luăm o decizie şi se va emite un ordin să le spună foarte clar aceste măşti nu asigură protecţia anti-COVID”, a explicat Virgil Popescu.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Joaca de-a reforma

Cătălin ONOFREI

Joaca de-a reforma

Îmi aduc aminte că aţi promis o Românie normală la cap, la inimă şi la trup!

Filmuletul zilei

opinii

Make Romania Great Again!

Briscan ZARA

Make Romania Great Again!

A fost vreodată România noastră grandioasă, a fost vreun moment din istorie la care ne putem raporta şi care poate fi luat drept exemplu de reuşită, de „aşa da”? Poate cineva spune că o anumită perioadă a fost cea mai apropiată de nivelul albastru al satisfacţiei dintre toate? A existat un moment la care să ne raportăm şi să zicem: „Nu mai e cum a fost atunci când eram cei mai şmecheri, când călăream valul, când eram temuţi, respectaţi, apreciaţi la adevărata valoare”?

Bunul păstor

Mihai DORIN

Bunul păstor

A plecat la Domnul mult prea devreme, la o vârstă la care un îndrumător spiritual îşi desăvârşeşte misiunea creştină, Prea Sfinţitul Florentin Crihălmeanu, episcop greco-catolic de Cluj-Gherla. Clujenii ne-au oferit cu acest prilej o lecţie de dragoste şi civilizaţie, prin felul în care au înţeles să-şi arate preţuirea pentru blândul păstor, care în cei peste 23 de ani de slujire a cucerit inimile credincioşilor. Şi nu au fost doar cei greco-catolici, aşa cum eu însumi am înţeles cu ani în urmă, atunci când l-am cunoscut, ci deopotrivă ortodocşi ori romano-catolici. 

Un chip pururi adorat

Nichita DANILOV

Un chip pururi adorat

A luminat ea, femeia, vreodată, inima lui bântuită de disperare şi dorinţă de moarte? În întunecatele clipe ale existenţei sale, şi-a adus oare aminte Eminescu de trecerea Veronicăi prin viaţa sa? Sau a fost şi ea o dezamăgire pustiitoare, cum deseori e existenţa oricăruia dintre noi pentru un altul? A fost ea picătura de neant ce a umplut paharul suferinţei sale sau stropul de lumină ce i-a împrăştiat, fie şi pentru o clipă, întunericul?

pulspulspuls

Unde-s ieşenii din scandalul intern din PNL? Or fi ăia ascunşi după draperie?

Unde-s ieşenii din scandalul intern din PNL? Or fi ăia ascunşi după draperie?

Iată, stimaţi telespectatori, că iarăşi pică ieşenii de papagal în politichia care se face la Bucureşti.

Caricatura zilei

Febra

Editia PDF

Bancul zilei

In Antarctica s-a inregistrat cea mai scazuta temperatura de pe glob: -93,2 grade ...prin urmare va propunem sa ne reami (...)

Parteneri

Alte ziare locale

    Intrebarea zilei

    Relaxarea condițiilpr de deplasare în starea de alertă va duce la:

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.