anunturi
grandchef
mineralia
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

Ministrul Educaţiei anunţă că aproape 13.000 de elevi au fost infectaţi cu Sars-COV-2

GALERIE
elevi covid
 • elevi covid
- +

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a anunţat, miercuri, că 13.000 de elevi au fost infectaţi cu virusul Sars-COV-2, iar peste 11.000 de clase au activitatea suspendată. Pentru că mai mult de jumătate dintre clase sau grupe au trecut în online, având cazuri confirmate, 121 de unităţi de învăţământ au activitatea suspecdată cu totul.

“Este vorba de aproape 13.000, mai exact 12,978 de elevi şi preşcolari infectaţi, datele sunt centralizate astăzi, în această după amiază. Este un plus de 4.500 în raport cu numărul elevilor şi preşcolarilor infectaţi în urmă cu o săptămână. Din perspectiva angajaţilor, avem un plus de 1.700, numărul angajaţilor din învăţământ infectaţi astăzi cu virusul Sars COV 2, este 4.392”, a afirmat Sorin Cîmpeanu, miercuri, într-o conferinţă de presă.

El a precizat că peste 11.000 de clase au activitatea suspendată.

“Numărul de clase cu activitatea suspendată din perspectiva prezenţei fizice este 11.090, înseamnă circa 8% din numărul total de clase. Numărul de copii care învaţă în sistem online este de 278.000. Sunt şi şcoli care, respectând prevederile ordinului comun de ministru, au atins acea limită de 50% clase cu activitatea fizică suspendată, lucru care a generat suspendarea activităţii cu prezenţa fizică în întreaga şcoală. Este vorba de un număr de 121 de şcoli în România. Avem în Bucureşti 18 şcoli, avem în Timiş - 19 şcoli, avem în Bihor - 14 şcoli. Restul sunt judeţele care fie nu au nicio şcoală cu activitatea integral suspendată sau au una, două, trei şcoli”, a declarat ministrul Educaţiei.

Sorin Cîmpeanu a mai anunţat că, după centralizarea a 290.000 de chestionare completate de părinţii elevilor care ar putea fi vaccinaţi, 77,5% dintre aceştia au răspuns cu ”Nu”.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Un vis de vară după Bacalaureat

Ioan Alexandru TOFAN

Un vis de vară după Bacalaureat

Nimeni nu s-a gândit, probabil, că elevul nu se stresează decât atunci când se întâlneşte cu absurdul unui sistem de învăţământ centrat pe el şi nu când i se cere să fie creativ, să gândească şi să ia în piept marile probleme ale culturii.

opinii

O lume a celorlalţi

Codrin Liviu CUȚITARU

O lume a celorlalţi

Personajele lui Ondaatje stau, prin urmare, sub semnul „dublei critici”, adică, în limbajul postcolonial, sub semnul „dublei identităţi”. De aici rezultă tipologii maleabile, dar şi, paradoxal, neconcesive.

Cinşpe regiuni de inspiraţie sovietică… (III)

George ŢURCĂNAŞU

Cinşpe regiuni de inspiraţie sovietică… (III)

În orice societate, sistemul administrativ este conceput în scopul eficientizării gestiunii resurselor umane şi naturale ale unui teritoriu. E necesar ca acest sistem să fie flexibil şi să articuleze într-o manieră echilibrată şi funcţională necesităţile fiecărui nivel de organizare (local, judeţean, regional etc.), conform principiului subsidiarităţii.

Conu’ Leonida faţă cu o lume a ielelor

Bogdan ILIESCU

Conu’ Leonida faţă cu o lume a ielelor

„My advice to other disabled people would be, concentrate on things your disability doesn't prevent you doing well, and don't regret the things it interferes with. Don't be disabled in spirit as well as physically.” (Sfatul meu pentru alte persoane cu dizabilităţi ar fi să vă concentraţi asupra lucrurilor pe care dizabilitatea dvs. nu vă împiedică să le faceţi bine şi să nu regretaţi lucrurile cu care interferează. Nu fiţi dezabilitaţi spiritual, aşa cum sunteti fizic.) Stephen Hawking

pulspulspuls

Întâlnire secretă a aurarului Georgică cu baza de la Iaşi, în toiul nopţii: se caută oameni noi

Întâlnire secretă a aurarului Georgică cu baza de la Iaşi, în toiul nopţii: se caută oameni noi

Rămaşi orfani la capitolul vizibilitate după ce mamaia Omida Şoşo a fost dată afară din partid şi, implicit, şi din filiala de Iaşi, în care a fost aleasă senatoare, cică ieşenii din acest partid au o mare problemă în ultima vreme: nu prea există în spaţiul public. 

Caricatura zilei

Rusia și-a amintit de Alaska

Editia PDF

Bancul zilei

Doctorul, panicat de o spargere de teava, suna repede instalatorul: -Hai, te rog, urgent, toata pivnita e inundata din cauza un (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.