Ministrul Educatiei face o lege, profesorii fac greva generala

vineri, 19 martie 2010, 01:45
2 MIN
 Ministrul Educatiei face o lege, profesorii fac greva generala

Cadrele didactice vor face greva generala de o zi in 22 aprilie, incepind de luni nu vor mai trece in catalog notele si calificativele elevilor, iar in 25 martie, in toate scolile nu vor tinute orele, pentru a se dezbate proiectul Legii educatiei, a anuntat liderul "Spiru Haret", Marius Nistor. Tot pe 25 martie sindicalistii din invatamint vor organiza un miting in Piata Victoriei, urmat de un mars de protest care se va incheia la Ministerul Educatiei, concomitent cu un pichet la Ministerul Muncii. Ei reclama ca proiectul noii legi a educatiei nu a fost trimis cadrelor didactice pentru a fi analizat. In 14 aprilie, Birourile executive ale federatiilor din invatamint vor analiza concluziile strinse in urma dezbaterii pe proiectul Legii educatiei si vor face un material pe care il vor trimite in Parlament.

Sindicalistii ameninta ca, daca in urma acestor actiuni de protest nu vor fi gasite solutii pertinente pentru problemele pe care le ridica angajatii din educatie, la inceputul lunii iunie ar putea fi declansata greva generala pe termen nelimitat, care va duce la neincheierea situatiei scolare, deci la blocarea anul scolar.

Marius Nistor a precizat ca actiunile pe care le organizeaza federatiile reprezentative din invatamint nu vizeaza doar salariatii din sistem, ci si ceea ce se intimpla cu elevii.

Funeriu invita protestatarii sa faca propuneri la proiectul de lege

Ministrul Educatiei, Daniel Funereiu, a promis ca toate solicitarile sindicatelor vor fi analizate, precizind ca proiectul legii educatiei este in dezbatere si are foarte putine schimbari fata de cel de anul trecut, iar cadrele didactice isi pot exprima punctele de vedere in cazul acestuia. "Nu luam decizii in conferinta de presa, vom analiza toate solicitarile sindicalistilor dupa conferinta", a spus Daniel Funeriu in timpul declaratiilor de presa de la Ministerul Educatiei, in timpul carora a prezentat proiectul noii legi a educatiei. Funeriu a mai spus ca drepturile salariale cistigate in instanta vor fi date cind vor fi fonduri disponibile, pentru ca acesti bani nu sint prinsi in legea bugetului de stat.

Comentarii