Ministrul Educaţiei nu mai ajunge azi la Iaşi la deschiderea anului universitar
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
Oala cu Gust
anunturi

miercuri, 27.10.2021

Ministrul Educaţiei nu mai ajunge azi la Iaşi la deschiderea anului universitar

GALERIE
Sorin-Cimpeanu
  • Sorin-Cimpeanu
- +

Ministrul trebuia să fie prezent la UMF la deschiderea anului universitar, dar planurile i-au fost date peste cap. Tot astăzi, la Universitatea „Cuza” şi cu aceeaşi ocazie, conferenţiază un fost ministru al Educaţiei: Daniel Funeriu.

 

UPDATE

Pentru a doua oară la rând, ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, anulează venirea la Iași la deschiderea anului universitar. Astăzi trebuia să fie de la ora 17.00 la UMF, însă vizita președintelui Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, la București, i-a dat planurile peste cap.

TEXT INIȚIAL

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, este aşteptat astăzi, de la ora 17, să participe la festivitatea de deschidere a anului universitar de la Universitatea de Medicină şi Farmacie „Grigore T. Popa”, au precizat reprezentanţi ai ministerului pentru „Ziarul de Iaşi”. Informaţia despre interesul ministrului de a participa la o deschidere de an universitar a fost făcută publică încă de săptămâna anterioară, de rectorul Universităţii de Ştiinţele Vieţii „Ion Ionescu de la Brad”, prof.dr. Gerard Jităreanu. În discursul susţinut la deschiderea anului de la Agronomie, rectorul a precizat că, deşi ministrul nu putea veni atunci la Iaşi fiindcă erau alegeri la AUF, acesta doreşte să vină la o festivitate de deschidere organizată de una dintre universităţile de stat din Iaşi.

Sursele noastre din minister spun că Sorin Cîmpeanu a ales UMF şi pentru a da un semnal cu privire la condiţiile acestora de acces a studenţilor la studii. Tinerii au trei opţiuni: fie prezintă certificatul de vaccinare, fie vor fi testaţi PCR o dată pe săptămână, în fiecare luni, fie testaţi cu teste antigen de două ori pe săptămână, marţi şi vineri. „Noul an universitar va începe cu prezenţă fizică, respectând măsurile impuse la nivel naţional. Beneficiem de faptul că marea majoritate a studenţilor noştri sunt vaccinaţi, dar vor respecta exact normele impuse la momentul de faţă. Nu putem impune obligativitate de vaccinare, dar dat fiind specificul nostru şi a faptului că studenţii noştri vin în contact cu pacienţi, am introdus avem aceste reguli”, a declarat prof.dr. Viorel Scripcariu. Studenţii care susţin că nu pot fi vaccinaţi din considerente medicale, trebuie să depună un dosar ce va fi analizată de o comisie numită de rector. Dacă se dovedeşte că fac parte din procentul celor alergici la componentele vaccinului, universitatea va subvenţiona costul testelor. În caz contrar, studenţii vor trebui să le achite din propriul buzunar. Ceremonia de deschidere a anului universitar de la UMF va avea loc în Aula „George Emil Palade”, aflată în corpul Facultăţii de Farmacie, din sediul central, în Piaţa Naţiunilor.

Tot astăzi, de la ora 11, Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” (U începe noul an universitar în Aula Magna „Mihai Eminescu”. Evenimentul este moderat de rectorul instituţiei, prof.dr. Tudorel Toader, iar reprezentanţii celei mai vechi universităţi din Iaşi au anunţat şi un moment aparte, care va avea loc la finalul deschiderii. Daniel Funeriu, fost ministru al Educaţiei, prezentat ca fiind consilier la nivel înalt al Uniunii Europene în Republica Moldova, va susţine o conferinţă, în aula universităţii, cu titlul „Himere în educaţie”. 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Şcoala în pătrăţele

Ioan Alexandru TOFAN

Şcoala în pătrăţele

Nu ştim să facem ore online sau să folosim calculatorul în şcoală, altfel decât ca pe un telefon mai mare. Putem învăţa, ce-i drept, dar asta cere timp. Dar putem, între timp, să încercăm să preţuim mai mult şcoala, iar apoi, cred, învăţământul online nu ar mai fi o problemă.

Filmuletul zilei

opinii

Un veac de singurătate: Regele Mihai (I)

Florin CÎNTIC

Un veac de singurătate: Regele Mihai (I)

Într-o tăcere asurzitoare, a trecut complet neobservată aniversarea celor o sută de ani de la naşterea ultimului Suveran al României. Între timp, s-a fâsâit şi cel mai mare miracol postdecembrist - transformarea haimanalelor securiste ale anilor 90 din detractori mizerabili ai monarhiei în propagandişti excitaţi care-şi smulgeau părul din cap şi îmbăloşau catafalcul regal cu elogiile lor false, în urmă cu patru ani. Dar de asta există arhivişti: să ne ajute să nu uităm! 

Era odată...

Radu PĂRPĂUȚĂ

Era odată...

Şi iernile parcă erau mai ierni pe vremea aceea! Ori poate să mă fi prea moşnegit eu şi să văd binele numai în trecut? Nu ştiu copil să nu fi mers cu uratul sau cu colindatul, că pe atunci ne lăsau părinţii, nu se temeau că o să păţim nu ştiu ce chestii nasoale şi nu ne dădeau o sută de lei sau de euro numai să stăm cuminţi acasă; şi răsuna tot satul pe atuncea de hăăăi-hăi, de pristandaua la muzicuţă, de zornăitul salbelor cu clopoţei ale mascaţilor sau de mugetul buhaiului (oare ştiţi ce-i acela „buhai” sau vă trebuie şi pentru asta o expoziţie etnografică?), cum nu găsiţi voi pe internet oricât aţi căuta.

Cronicarul muzical şi omul de cultură Liliana Gherman

Alex VASILIU

Cronicarul muzical şi omul de cultură Liliana Gherman

Scriind în săptămânile trecute despre dirijorii Cristian Mandeal şi Ion Baciu, am selectat din comentariile concertelor orchestrei Filarmonicii ieşene, publicate de Liliana Gherman în revista „Cronica” din 1966 până în 1995. Erau analize de natură publicistică, spre înţelesul cititorului aflat pe o treaptă superioară a perceperii, a plăcerii în domeniul artei sunetelor cultivate, dornic să înţeleagă mai mult, să-şi pună în relaţie impresiile formate în sala de concert cu impresiile cronicarului. 

pulspulspuls

Iacătă cine-s în realitate oamenii lui Dragnea de pe Bahlui în gios!

Iacătă cine-s în realitate oamenii lui Dragnea de pe Bahlui în gios!

Ei bine, dragi cetitori, nu ştim dacă aţi găsit până acum timp ca să aruncaţi un ochi pe trecutul sau prezentul celor care sunt prezentaţi ca fiind oamenii lui Dragnea în târg, dar iote că noi am găsit oleacă de vreme şi, din ce-am aflat, ne-am pus deja mâinile-n cap când am văzut cam ce se prezintă pe piaţă, de către unii, ca fiind alternativa post-pandemică pentru votanţii PSD. 

Caricatura zilei

Mall

Editia PDF

Bancul zilei

Cercetatorii ardeleni au descoperit ca oricâta mâncare le-ai da musafirilor, tot se îmbata.  

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Ar trebui închise școlile dacă se trece de 6 la mie?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.