Ministrul Finanţelor: Gospodăriile vor fi recunoscute fiscal. Membrii lor îşi vor putea plăti în comun impozitul global
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi

Ministrul Finanţelor: Gospodăriile vor fi recunoscute fiscal. Membrii lor îşi vor putea plăti în comun impozitul global

GALERIE
impozit
  • impozit
- +

Ministrul de Finanţe, Viorel Ştefan, a anunţat că viitorul Cod Fiscal va prevedea posibilitatea achitării impozitului global pe venit pe gospodărie, care va deveni astel o entitate recunoscută fiscal.

„Prin gospodărie înţelegem un grup de persoane, înrudite sau nu, care acceptă prin semnătură să declare la Fisc că şi-au constituit un patrimoniu comun. Nu în scop comercial, ci pentru a-şi gestiona nevoile familiale”, a precizat ministrul de Finanţe.
 
Astfel, gospodăria va deveni o entitate recunoscută fiscal. ”Patrimoniul comun se înregistrează la Fisc şi când se face calculul pe impozitul global se ia în gospodărie”, a spus Viorel Ştefan.
 
El a spus că există posibilitatea constituirii de gospodării şi între familii care nu sunt înrudite dar care, de exemplu, locuiesc în acelaşi imobil. Ştefan a spus că formarea de gospodării recunoscute fiscal va contribui şi la reducerea birocraţiei. ”Dispar multe încurcături precum cele legate de proprietăţile în indiviză”, a mai spus Viorel Ştefan.
 
 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Vremea păcatelor, era păcătoşilor

Nicolae GRECU

Vremea păcatelor, era păcătoşilor

Eliminarea campionilor României din CCE (Cupa Calicilor Europei) este momentul suprem al umilinţei fotbalului autohton. Să sperăm că mai rău nu se poate.

Filmuletul zilei

opinii

Conservarea textelor vechi între diortosire şi editare ştiinţifică* (III)

Eugen MUNTEANU

Conservarea textelor vechi între diortosire şi editare ştiinţifică* (III)

Argumentaţia autorului în favoarea editării ştiinţifice a textelor vechi se sprijină în acest foileton pe prezentarea unei iniţiative nefericite de a edita Pravila de la Govora (1640), monument important al vechii culturi româneşti.

Despre post

pr. Constantin STURZU

Despre post

Postul nu este doar o perioadă mai specială a anului liturgic, ci şi şansa de a ne reevalua viaţa, pregătind sau operând deja schimbări adecvate voii divine. Postul îmi stârneşte dorul după libertatea cea în Dumnezeu. Postul dă gust vieţii. 

Capitalismul privit şi înţeles ca hiperobiect (I)

Aurelian-Petruș PLOPEANU

Capitalismul privit şi înţeles ca hiperobiect (I)

În articolul de astăzi, voi rezuma o serie de idei, opinii şi conjecturi legate de capitalism formulate de Horia-Roman Patapievici, în cadrul unei excelente conferinţe susţinută la Bursa de Valori Bucureşti acum fix 5 ani.

pulspulspuls

O dramoletă înduioşătoare între un domn bine şi o doamnă directoare

O dramoletă înduioşătoare între un domn bine şi o doamnă directoare

O întâmplare înduioşătoare s-a petrecut în urmă cu câteva săptămâni pe holurile liceului negruzzist, o dramoletă cu nuanţe adolescentine, dar trăită de personagii în toată firea din târgul acesta atât de dulce. 

Caricatura zilei

Crenvurșt nevegetal

Editia PDF

Bancul zilei

- "Pentru o digestie buna beau bere. Daca nu am pofta de mâncare, beau vin alb. Daca am tensiunea scazuta, beau vin ros (...)

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.