Ministrul Finanţelor va tranşa disputa cu Mişa săptămâna viitoare. Pe cine pariaţi?
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

duminica, 20.06.2021

Ministrul Finanţelor va tranşa disputa cu Mişa săptămâna viitoare. Pe cine pariaţi?

GALERIE
Teodorovici and Misa
  • Teodorovici and Misa
- +

Ministrul Finanţelor, Eugen Teodorivici, a declarat, vineri seară, la Antena 3, că săptămâna viitoare va avea o discuţie cu premierul Viorica Dăncilă şi cu şeful ANAF, Ionuţ Mişa, pentru a tranşa controversa pe tema imobilului din Sibiu pierdut în instanţă de familia preşedintelui Klaus Iohannis în 2015 şi care nu a fost trecut până acum în proprietatea statului. El a spus că această situaţie "nu trebuie lăsată aşa" şi va trebui văzut care au fost motivele pentru care nu a fost aplicată legea de la pronunţarea definitivă a instanţei, în 2015. "Poate că cineva a avut un interes pentru a nu aplica legea într-un astfel de caz", a afirmat Teodorovici.

Ministrul Finanţelor a afirmat că, după înscrierea imobilului în Cartea Funciară, urmează notificarea preşedintelui pentru a plăti suma de peste 1,2 milioane lei încasată din chiria imobilului, plus dobânzile de la data deciziei definitive a instanţei. El a spus că, în condiţiile în care au fost începute demersurile pentru ca imobilul să treacă în proprietatea statului, preşedintele Iohannis ar putea să ceară Ministerului Finanţelor să îi indice un cont pentru a plăti banii. "Ar fi un bun exemplu pentru toţi", a susţinut ministrul Finanţelor.

Întrebat dacă va merge până în situaţia de a pune poprire pe conturile lui Iohannis şi sechestru pe bunuri, Teodorovici a răspuns. "Da, dacă asta prevede legea, categoric da". Teodorovici a mai spus că, de asemenea, trebuie văzut care au fost motivele pentru care nu a fost aplicată legea de la rămânerea definitivă a deciziei, în 2015, iar imobilul nu a fost trecut în proprietatea statului.

"Legea ne obligă să nu lăsăm o astfel de situaţie fără să ştim care au fost motivele pentru care nu a fost aplicată legea de la rămânerea definitivă a deciziei, în 2015. Trebuie să avem o situaţie foarte clară cu toate etaple parcurse de la ultuima decizie definitivă a instanţei, ce au facut direcţiile juridice din Finanţe, din ANAF, ce au făcut miniştrii de Finanţe, şefii ANAF. Poate că cineva a avut un interes pentru a nu aplica legea într-un astfel de caz", a declarat Teodorovici.

De asemenea, ministrul Finanţelor a spus că va avea o discuţie cu şeful ANAF, care invoca lipsa unui document de la minister pentru a cere intabularea imobilului în Cartea Funciară, şi cu premierul Viorica Dăncilă. "Săptămâna viitoare, se va discuta la nivelul premierului. (...) Vreau să discut cu premierul şi cu şeful ANAF situaţia aceasta, pentru că românii pot vedea că statul nu şi-a făcut treaba", a afirmat Teodorovici.

Ministrul Finanţelor, Eugen Teodorovici, şi şeful ANAF Ionuţ Mişa au intrat într-o dispută privind casa din Sibiu pierdută în instanţă de familia preşedintelui Klaus Iohannis, Teodorivici spunând că aşteaptă motivul legal pentru care ANAF nu a cerut la Cartea Funciară ca imobilul să treacă în proprietatea statului. Ionuţ Mişa i-a răspuns că ANAF nu poate executa o creanţă dacă nu primeşte un titlu de la Ministerul Finanţelor.

”ANAF, pentru a executa o creanţă, trebuie să aibă un titlu. Până în momentul de faţă, ANAF nu a primit de la Ministerul Finanţelor un titlu pe care, ulterior, să-l execute. Un titlu care să ateste că statul român este proprietarul acestui imobil. Dacă ANAF va primi o adresă scrisă şi un mandat de la Ministerul Finanţelor să execute (...) eu vă asigur 100% că va îndeplini toate cerinţele legale”, a declarat Mişa joi, pentru Antena 3.

După această afirmaţie, Teodorovici a intervenit şi a spus că Mişa are obligaţia să-i spună care este temeiul legal pentru care nu a cerut la Cartea Funciară ca imobilul să treacă în proprietatea statului şi a lăsat să se înţeleagă că, în caz contrar, îl va demite. Klaus Iohannis şi soţia sa, Carmen Iohannis, au pierdut definitiv casa din strada Nicolae Bălcescu numărul 29 din Sibiu, unde funcţionează sediul unei bănci, în noiembrie 2015, în urma unei decizii a Curţii de Apel Braşov, după un proces care a durat mai mult de 16 ani. La începutul lunii iulie, preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a transmis preşedintelui ANAF şi ministrului Finanţelor întrebarea dacă ”au de gând să recupereze sutele de mii de euro de la domnul preşedinte Iohannis”.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Italia sau Finlanda?

Nicolae GRECU

Italia sau Finlanda?

Ce cale se va alege pentru naţionala României în urma Euro2020?

Filmuletul zilei

opinii

Seimeni (XIII). Ucenicia în meşteşugul pescuitului cu undiţa (2)

Eugen MUNTEANU

Seimeni (XIII). Ucenicia în meşteşugul pescuitului cu undiţa (2)

Autorul serialului rememorează în continuare cu emoţie şi descrie amănunţit primele lecţii de pe parcursul iniţierii sale în umila sectă a pescuitorilor cu undiţa de la Dunăre.

Îndemnuri de la Maica Siluana

pr. Constantin STURZU

Îndemnuri de la Maica Siluana

Tot cu gândul la Maica Siluana (1944-2021). Şi la ceea ce ne-a învăţat. Nu atât din cărţi, cât din cele trăite, experiate. Deschid un volum al său care-mi este foarte aproape de inimă: "Uimiri, rostiri, pecetluiri". Cuprinde o sută de "capete de învăţătură", de folos celui ce caută ieşirea din starea de păcat şi intrarea în bucuria lui Dumnezeu. Împărtăşesc cu voi câteva sclipiri din îndemnurile şi încredinţările sale.

Perspectivă inversă

arh. Ionel OANCEA

Perspectivă inversă

O dată cu realizarea primului plan urbanistic general al Iaşului în anii 1996-1998, managerul de atunci al proiectului a propus informatizarea regulamentelor de urbanism aferente zonelor funcţionale şi situaţiei juridice ale terenurilor astfel încât acestea să poată fi extrase automat la întocmirea certificatelor de urbanism. 

pulspulspuls

Ce are firma de lactate a soacrei cu relaţiile de biznis ale lui dom’ premare? Ehe: are, şi încă foarte multe...

Ce are firma de lactate a soacrei cu relaţiile de biznis ale lui dom’ premare? Ehe: are, şi încă foarte multe...

Dacă tot auzim că unii cetitori se plictisesc în casă de la atâta ploaie pe afară, am zic că numai bine pe azi să vă servim la lectură ceva fain, uşurel, fără colesterol şi, evident, cu multă coenzima Q10, ca să meargă şi chircit la birou, dar şi lăfăit în fotoliu. 

Caricatura zilei

Asta zebră!

Editia PDF

Bancul zilei

De acum, la internarea în spital pacientii sunt obligati sa aiba: extinctor, trusa de prim ajutor si lanterna (...)

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.