Ministrul Ghinea, grijuliu cu bugetarii din subordine: cu cât vrea să le majoreze salariile
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

Ministrul Ghinea, grijuliu cu bugetarii din subordine: cu cât vrea să le majoreze salariile

GALERIE
Cristian Ghinea
  • Cristian Ghinea
- +

În timp ce guvernul Cîțu se angajează să înghețe salariile bugetarilor, ministrul Cristian Ghinea vrea să le acorde subordonaților sporuri uriașe.

Ministerul condus de Cristian Ghinea, al Investițiilor și Proiectelor Europene, a elaborat o ordonanță de urgență prin care va majora salariile a 40 de funcționari - 30 de la acest minister și 10 de la Secretariatul General al Guvernului - întrucât aceștia vor gestiona banii europeni care vin prin programul de reziliență.

Potrivit datelor din nota de fundamentare a ordonanței, funcționarii subordonați lui Ghinea vor primi în plus peste 5.000 de lei pe lună, în timp ce angajații SGG vor beneficia de 3.788 lei/ lună.

“Pentru personalul Direcţiei generale management mecanism de redresare şi rezilienţă din cadrul MIPE s-a luat în calcul un numar de 30 de persoane (1 director general, doi șefi serviciu și 27 de consilieri), rezultând un impact bugear de 160,672 mii lei pe lună.

Pentru perioada 2021-2025, rezultă un impact bugetar anual de 1928,064 mii lei (160,672 mii lei x 12 luni x 30 persoane).

Pentru personalul Secretariatului General al Guvernului s-au luat în calcul un număr de 10 salariati cu un salariu brut lunar de 10823 lei, rezultând un impact de 3873 lei format din 3788 lei/persoană aferent majorării cu 35% și contribuția CAM 2,25% în sumă de 85 lei.Pentru perioada 2021-2025, rezulta un impact bugetar anual de 464,76 mii lei (3,873x12 luni x 10 persoane)“, se arată în nota de fundamentare. 

Continuarea, pe newsweek.ro

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Despre importanţa îndoielii în ştiinţă şi falimentul calităţii în educaţie

Alexandru LĂZESCU

Despre importanţa îndoielii în ştiinţă şi falimentul calităţii în educaţie

Îndoiala şi spiritul critic nu mai sunt la modă. Un curent dominant în mass media şi pe reţelele sociale cultivă intoleranţa faţă de punctele de vedere care se abat de la cele considerate acceptabile, „corecte”, adesea, în mod ironic, „în numele ştiinţei”.

Filmuletul zilei

Franta a construit în insula Reunion o autostrada-viaduct de 12,5 km (care a costat 1,7 miliarde euro), ce serpuieste prin O (...)

opinii

Liviu Suhar

Nichita DANILOV

Liviu Suhar

Senzaţia pe care o încearcă spectatorul privindu-i tablourile e una stranie. Cufundate într-o tăcere ce trece dincolo de cotidian, proiectându-şi umbra lăuntrică în spaţiul ancestral, obiectele par să comunice între ele într-un limbaj mut, prin intermediul ultrasunetelor transpuse într-o partitură muzicală. Tăcerea lor e înşelătoare.

Raportul dintre public şi privat, din perspectivă feministă

Dana ȚABREA

Raportul dintre public şi privat, din perspectivă feministă

Aparent, dacă e să-l avem în vedere pe Richard Rorty, distincţia dintre sferele publică şi privată sunt separate în măsura în care problemele care cad sub incidenţa fiecăreia dintre ele sunt diferite şi, desigur, întrebările adresate sunt altele. Cu privire la individul uman, cineva ar putea fi deopotrivă liberal şi ironist, ceea ce conduce la posibilitatea ca cele două sfere să nu prezinte o opoziţie ireconciliabilă. Dimpotrivă. Cele două sfere converg. Să luăm ca exemplu familia: prin definiţie familia presupune spaţiul privat şi discreţia, cu toate acestea familia este reglementată prin reguli şi norme care ţin de sfera publică.

O întâlnire nici măcar de gradul 7 şi o mică incursiune onomatologică

Michael ASTNER

O întâlnire nici măcar de gradul 7 şi o mică incursiune onomatologică

Acum trei ani, la început de martie - eram în drum spre Bucureşti (cu trenul) - m-am trezit cu un mesaj de la o persoană necunoscută, dar cu acelaşi nume de familie. Am avut o conversaţie ciudăţică pe messenger cu femeia în cauză, apoi am uitat de discuţie. 

pulspulspuls

Suferinţele discrete ale madamei

Suferinţele discrete ale madamei

Una mai molcuţă, de uichend, pe azi, dacă tot e sâmbătă şi e aşa frig afară. Şi ce ar putea fi mai moale şi mai pufos decât opera lirică, stimaţi telespectatori, şi mai ales graniţa penală a acesteia cu politichia mâloasă de Bahlui? 

Caricatura zilei

De 8 martie

Editia PDF

Bancul zilei

Parintele Vasile a strâns 5 ani bani pentru clopotnita, dar nu i-au ajuns decât pentru un BMW.  

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Relaxarea condițiilpr de deplasare în starea de alertă va duce la:

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.