anunturi
grandchef
mineralia
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

duminica, 26.06.2022

Comunicat de presă

Ministrul Liviu Pop, complice cu mafia imobiliară din zona de urbanism ieşean

GALERIE
Bodea
 • Bodea
- +

Liberalii ieşeni sunt „contrariaţi” de mafia şi falsurile grosolane din zona de urbanism, dar şi de complicitatea şi  manipulările iresponsabile ale Ministrului PSD Liviu Pop, în privinta acestui subiect.

Consilierii locali ai PNL Iaşi, în semn de protest faţă de haosul din urbanism şi tărăgănarea premeditată a aprobării unui nou Plan Urbanistic General, şi totodată ca semnal de alarmă că cei din Primărie au pus Consiliul Local în situaţia de a fi complice la un fals grosolan prin înlocuirea planșelor care au existat  în dezbaterea publică, la un proiect de hotărâre pentru aprobarea unui Plan Urbanistic Zonal, au decis să se abţină de la votul oricărui  PUZ supus aprobării plenului municipalităţii.

Ne vom abţine să votăm orice PUZ până când Primarul Chirica și cei din jurul său nu elaborează și supun aprobării noul Plan Urbanistic General al Iașului, document expirat de peste 10 ani și ținut în perfuzii prin hotărâri succesive de prelungire a valabilității.

Noi, liberalii ieșeni, nu ne împotrivim proiectelor imobiliare sau proiectelor educaţionale, ci ne împotrivim haosului urbanistic din oraş deliberat întreţinut de actuala conducere a Primăriei pentru a servi mafiei imobiliare.

Suntem „contrariaţi” de faptul că de 10 ani PUG-ul nu este actualizat, că de 10 ani Registrul Spaţiilor Verzi nu este adoptat. Pe cale de consecinţă, nu dorim să fim părtaşi la nenorocirea oraşului pe termen lung.

Noi nu votăm „cu genunche”, ci cu gândul la binele şi viitorul oraşului. Ori dacă am legitima în continuare acest haos urbanistic care generează poluare, ambuteiaje în trafic şi sluţirea oraşului, am fi complici cu această conducere dezastruoasă a municipalității care este aservită samsarilor imobiliari, și nu se află în slujba ieşenilor.

Indiferent de cât de năuc ne vorbește Ministrul analfabet al Educației Naționale, domnul Liviu Pop, despre un subiect ce nu îl cunoaște, indiferent câtă propagandă jignitoare și malițioasă va face domnul Chirica din bani publici, acompaniat și de ziarul său preferat de șantaj, Bună ziua Iași, vom continua să luptăm cu toate armele ca orașul copiilor noștri să nu ajungă o înfundătură, cu un trafic paralizat complet, poluat și incompatibil cu o viață normală.

Vom continua și în perioada următoare să scoatem la suprafață golăniile săvârșite de către primarul Chirica și complicii săi, asigurând investitorii de bună credință, precum și pe toți ieșenii că demersul nostru ca orașul Iași să aibă un nou PUG este tocmai pentru ca acestora să le fie respectate drepturile.

Marius Bodea
Președintele  Organizației Locale PNL Iași

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Ce urmează după David?

Nicolae GRECU

Ce urmează după David?

Va rămâne copilul minune din înotul românesc un star nemuritor, rece şi singur sau va fi pionul unei emulaţii atât de necesare în sportul autohton?

opinii

Curentul latinist şi configurarea conştiinţei identitare româneşti moderne (IV)

Eugen MUNTEANU

Curentul latinist şi configurarea conştiinţei identitare româneşti moderne (IV)

Ideile învăţaţilor ardeleni privitoare la originea romană a poporului român şi la caracterul latin al limbii române au fost receptate şi împărtăşite şi de păturile cultivate ale societăţii din Moldova şi Valahia, contribuind la accelerarea procesului de modernizare, în sensul occidentalizării.

Cât de eficiente sunt pieţele?

Aurelian-Petruș PLOPEANU

Cât de eficiente sunt pieţele?

Titlul este extrem de îndrăzneţ deoarece dialectica privind eficienţa sau ineficienţa pieţelor se găseşte permanent într-un impas. Sistemele complexe nu pot fi înţelese dintr-o perspectivă simplistă. Interogaţia poate fi încadrată în ceea ce Andrei Pleşu numea întrebări „mari” sau „ruseşti”, ceea ce poate conduce spre un drum fără oprire. 

Franţa, în echilibru fragil

Alexandru CĂLINESCU

Franţa, în echilibru fragil

Dezavuarea lui Macron şi a politicii sale este fără echivoc. Partidul preşedintelui LREM (La République En Marche) a fost din capul locului o construcţie artificială, o ficţiune. LREM a canibalizat cele două mari partide tradiţionale de la dreapta şi de la stânga (...). Reformele pe care le promitea Macron au rămas, aproape toate, literă moartă. Preşedintele a preferat să apeleze la ceea ce se numeşte „democraţie directă”, organizând dezbateri naţionale (ineficiente) şi înfiinţând organisme artificiale („Convenţia cetăţenească pentru climat” - „cetăţenesc” este un cuvânt magic, sugerând racordarea la tradiţia republicană).

pulspulspuls

Acţiunea Autobuzul la filiala unui partid din Iaşi: crosul poştaşilor la votarea de azi

Acţiunea Autobuzul la filiala unui partid din Iaşi: crosul poştaşilor la votarea de azi

Foială mare de câteva zile la poştalionul ieşean, stimaţi telespectatori. Motivul: nu vreo chestiune profesională sau vreun eveniment legat de instituţiune, ci cu totul altceva: faptul că şeful de la Iaşi, un locotenent de-al menajerului de oraş Grămadă, va candida la alegerile pemepiste din filiala judeţeană, alegeri care au loc chiar astăzi. 

Caricatura zilei

Tik Tok Yoga

Editia PDF

Bancul zilei

Doctorul, panicat de o spargere de teava, suna repede instalatorul: -Hai, te rog, urgent, toata pivnita e inundata din cauza un (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.