Ministrul Mariana Campeanu: La pensionare sotul meu a fost diagnosticat cu cancer, dementa mixta si parkinsonism
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

duminica, 20.06.2021

Ministrul Mariana Campeanu: La pensionare sotul meu a fost diagnosticat cu cancer, dementa mixta si parkinsonism

GALERIE
Mariana Campeanu, sot
  • Mariana Campeanu, sot
- +

Ministrul Muncii, Mariana Campeanu, afirma ca materialul de presa despre pensionarea sotului sau a avut "drept unic scop denigrarea" ei si a familiei, printr-un demers "nedeontologic si nesustinut de dovezi concrete", anunta Mediafax. Campeanu tine sa precizeze ca, de la pensionare, sotul sau a fost diagnosticat si cu alte afectiuni: cancer, operat, iradiat si chimio-tratat; enterita radica operata; agravarea consecintelor accidentului vascular (dementa mixta, parkinsonism, epilepsie cu crize complexe, cu manifestari specifice de pierdere a cunostintei, pierderi de echilibru, lipsa de orientare in timp si spatiu).

"Intreg acest demers jurnalistic este nedeontologic si nesustinut de dovezi concrete, si isi propune ca scop evident si transparent alterarea imaginii mele publice de profesionist si om politic. Mai grav decat atat, obiectul atacului il reprezinta intimitatea familiei mele, sotul meu nefiind persoana publica si neimplicat in politica sau in activitati de interes public. (...) Consider ca informatiile difuzate in spatiul media nu raspund niciunui interes public legitim, avand drept unic scop denigrarea mea si, cel mai grav, a familiei mele, prin urmare voi reflecta asupra demersurilor judiciare imediate ce vor fi intreprinse in acest sens", se arata intr-un comunicat remis MEDIAFAX, miercuri seara, de Campeanu.

Mai grav decat atat, tine sa sublinieze ministrul, obiectul atacului "il reprezinta intimitatea familiei mele, sotul meu nefiind persoana publica si neimplicat in politica sau in activitati de interes public".

"Problemele de sanatate ale sotului meu, in prezent in varsta de 68 de ani, au fost facute publice in lipsa consimtamantului sau, desi divulgarea diagnosticului unei persoane este interzisa prin Legea nr. 95/2006, drepturile pacientului fiind ocrotite tocmai in virtutea caracterului extrem de personal al afectiunilor de care sufera. (...) Doresc sa va informez pe aceasta cale, ca legea ocroteste nu doar dreptul la viata privata, dreptul la confidentialitatea diagnosticului, dar si dreptul la imagine si sanctioneaza in termeni penali difuzarea imaginii unei persoane nepublice fara acordul acesteia", mai precizeaza Mariana Campeanu.

In acelasi comunicat, ministrul Muncii sustine ca, prin materialul de presa in cauza, s-a incercat acreditarea ideii ca pensionarea medicala a sotului ei, in anul 2005, este nejustificata, desi ar fi evident, in opinia ei, ca nu a existat un interes de natura materiala pentru ca Iulian Campeanu sa fie declarat inapt de munca la varsta de 59 de ani, primind o pensie lunara de 350 lei in conditiile in care, daca si-ar fi continuat activitatea, veniturile sale salariale ar fi fost in mod vadit mult mai consistente.

"Din nefericire insa, inca din anul 2000 sotul meu a fost afectat de probleme neurologice care, nesupravegheate si netratate in mod corespunzator, au evoluat si au generat accidente vascular cerebrale astfel incat in intervalul 2004-2005, sotul meu a fost internat in repetate randuri. Incetarea contractului de munca, survenita la 1 martie 2005, a fost determinata tocmai de faptul ca societatea la care isi desfasura activitatea a constatat ca Iulian Campeanu avea probleme de concentrare la locul de munca, absenta perioade lungi de timp, intr-un cuvant, activitatea sa nu se mai ridica la nivelul de exigenta al angajatorului", mai precizeaza Mariana Campeanu.

Referitor la expertiza medicala efectuata sotului ei, ministrul mentioneaza ca aceasta a avut la baza intreaga documentatie de care acesta dispunea in martie 2005.

"Am certitudinea ca medicii care au examinat cazul au dat un verdict corect si legitimat de starea concreta de sanatate a lui Iulian Campeanu, de rezultatele investigatiilor medicale la care a fost supus si de antecedentele sale patologice. Cu privire la confuzia pe care autorii incearca sa o induca referitor la faptul ca pensia de invaliditate a fost stabilita pentru 'boala obisnuita', si nu pentru afectiunile grave care rezulta din documentele medicale, trebuie sa subliniez ca in legislatia specifica pensiilor se utilizeaza aceasta notiune pentru a distinge cauza invaliditatii de boala profesionala sau accident de munca - pentru care pensia se suporta din bugetul pentru risc si accidente", mai spune demnitarul.

Campeanu sustine ca pensionarea sotului ei la Casa Judeteana de Pensii Ilfov nu a fost "un favor" si nici "un caz singular", ea precizand ca in perioada 2003-2007 toate casele de pensii ale sectoarelor din Bucuresti erau supraaglomerate, din cauza procesului de recalculare a pensiilor.

"Astfel, mii de cetateni din diferite sectoare ale municipiului Bucuresti au fost preluati, in acei ani, de Casa Judeteana de Pensii Ilfov. Diagnosticul stabilit sotului meu si starea fizica in care se afla in momentul pensionarii nu ar fi determinat o alta modalitate de solutionare a problemei sale, indiferent de structura careia i s-ar fi adresat, deoarece expertiza medicala este o activitate bazata pe documente cu caracter stiintific, obiectiv, prin urmare evaluarea urma a fi analizata in aceiasi parametri de oricare alta Casa de pensii din Romania", adauga, in acelasi context, ministrul Muncii.

In acelasi comunicat, Mariana Campeanu face referire si la faptul ca sotul ei este, in prezent, "o persoana deplasabila si relativ coerenta".

"Am incercat impreuna cu copiii mei si familiile lor sa-i asiguram sotului meu un climat de viata echilibrat si armonios, care sa-i permita daca nu refacerea, cel putin mentinerea starii generale la un nivel acceptabil, iar faptul ca in prezent este o persoana deplasabila si relativ coerenta, reprezinta o satisfactie si nicidecum un prilej de explicatii publice asupra unor chestiuni de viata care nu prezinta si nu au de ce sa reprezinte un subiect de dezbatere publica si linsaj mediatic. (...) Sotul meu este un cetatean obisnuit, prin urmare expunerea sa pe ecrane si in fotografii, in timp ce se deplaseaza ezitant in fata casei, si repetarea obsesiva a acestor cadre la interval de minute, nu serveste unui deziderat de informare a publicului, ci reprezinta un afront la dreptul sau la intimitate si imagine", explica demnitarul.

Campeanu tine sa precizeze ca, de la pensionare, sotul sau a fost diagnosticat si cu alte afectiuni: cancer, operat, iradiat si chimio-tratat; enterita radica operata; agravarea consecintelor accidentului vascular (dementa mixta, parkinsonism, epilepsie cu crize complexe, cu manifestari specifice de pierdere a cunostintei, pierderi de echilibru, lipsa de orientare in timp si spatiu).

"Toate aceste manifestari nu sunt permanente, dar supravegherea trebuie sa fie continua", subliniaza ministrul.

Demnitarul mai spune si ca in materialul jurnalistic numele copiilor ei sunt asociate "in mod insidios cu actiuni pretins frauduloase, acuzatii la fel de neintemeiate si lipsite de suport deontologic si moral".

"S-a sugerat ca sotul meu ar fi fost transportat cu un autoturism apartinand Registrului Auto Roman, institutie la care este angajat Flavius Campeanu, desi autoturismul este utilizat in conditii legale, sens in care, in masura in care exista interes cu privire la acest subiect, sunt in masura sa prezint dovezi", se mai arata in comunicat.

Ministrul Muncii adauga ca "onestitatea si verticalitatea" i-au caracterizat "indelungata cariera publica" si ca ea nu va "abdica" de la acestea, fiind gata sa raspunda tuturor criticilor ce vizeaza activitatea sa.

"In egala masura, solicit respect si decenta fata de membrii familiei mele care au propriul lor drept la imagine si viata privata si nu admit ca in spiritul unor demersuri jurnalistice incorect intreprinse, aceste atribute garantate constitutional sa le fie incalcate. Consider ca informatiile difuzate in spatiul media nu raspund niciunui interes public legitim, avand drept unic scop denigrarea mea si, cel mai grav, a familiei mele, prin urmare voi reflecta asupra demersurilor judiciare imediate ce vor fi intreprinse in acest sens", conchide Campeanu.

Ministrul Mariana Campeanu i-ar fi dat sotului sau in 2005, cand conducea Casa de Pensii Ilfov, pensie si indemnizatie de insotitor, in urma incadrarii in gradul I de invaliditate, drepturile fiind acordate in baza unor "acte neclare si diagnostice discutabile", afirma Centrul de Investigatii Media.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Italia sau Finlanda?

Nicolae GRECU

Italia sau Finlanda?

Ce cale se va alege pentru naţionala României în urma Euro2020?

Filmuletul zilei

opinii

Seimeni (XIII). Ucenicia în meşteşugul pescuitului cu undiţa (2)

Eugen MUNTEANU

Seimeni (XIII). Ucenicia în meşteşugul pescuitului cu undiţa (2)

Autorul serialului rememorează în continuare cu emoţie şi descrie amănunţit primele lecţii de pe parcursul iniţierii sale în umila sectă a pescuitorilor cu undiţa de la Dunăre.

Îndemnuri de la Maica Siluana

pr. Constantin STURZU

Îndemnuri de la Maica Siluana

Tot cu gândul la Maica Siluana (1944-2021). Şi la ceea ce ne-a învăţat. Nu atât din cărţi, cât din cele trăite, experiate. Deschid un volum al său care-mi este foarte aproape de inimă: "Uimiri, rostiri, pecetluiri". Cuprinde o sută de "capete de învăţătură", de folos celui ce caută ieşirea din starea de păcat şi intrarea în bucuria lui Dumnezeu. Împărtăşesc cu voi câteva sclipiri din îndemnurile şi încredinţările sale.

Perspectivă inversă

arh. Ionel OANCEA

Perspectivă inversă

O dată cu realizarea primului plan urbanistic general al Iaşului în anii 1996-1998, managerul de atunci al proiectului a propus informatizarea regulamentelor de urbanism aferente zonelor funcţionale şi situaţiei juridice ale terenurilor astfel încât acestea să poată fi extrase automat la întocmirea certificatelor de urbanism. 

pulspulspuls

Ce are firma de lactate a soacrei cu relaţiile de biznis ale lui dom’ premare? Ehe: are, şi încă foarte multe...

Ce are firma de lactate a soacrei cu relaţiile de biznis ale lui dom’ premare? Ehe: are, şi încă foarte multe...

Dacă tot auzim că unii cetitori se plictisesc în casă de la atâta ploaie pe afară, am zic că numai bine pe azi să vă servim la lectură ceva fain, uşurel, fără colesterol şi, evident, cu multă coenzima Q10, ca să meargă şi chircit la birou, dar şi lăfăit în fotoliu. 

Caricatura zilei

Asta zebră!

Editia PDF

Bancul zilei

De acum, la internarea în spital pacientii sunt obligati sa aiba: extinctor, trusa de prim ajutor si lanterna (...)

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.