anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

Ministrul Mediului, mesaj pentru zeciști: „Peste 15-20 de ani, voi veţi conduce România”

GALERIE
zecisti
  • zecisti
- +

Cum s-a desfăşurat festivitatea de premiere a elevilor cu nota 10.00 la examenele naţionale din acest an?

 

Cei 68 de elevi care au obţinut medii de 10 la Evaluarea Naţională şi Bacalaureat în aceast an au fost premiaţi ieri în cadrul unei festivităţi organizate de Inspectoratul Şcolar şi Primăria ieşeană. Astfel, elevii au primit, pe lângă diplome şi plachete, şi pachete cu cărţi din parte ISJ Iaşi, iar Primăria a oferit tablete tuturor decariştilor din acest an. Festivitatea a avut loc la Teatrul de Vară din Grădina Palas, de la ora 9, iar pentru a preîntâmpina eventuale îmbolnăviri cu Covid-19 elevii au intrat în serii pentru a primi coroniţele de flori şi premiile oferite de către cele două instituţii organizatoare. Premiile au fost oferite de către primarul Mihai Chirica şi inspectorul şcolar general Genoveva Farcaş, care au adresat şi câteva cuvinte atât elevilor, cât şi profesorilor, directorilor şi părinţilor prezenţi.

„Mă uit pe toate statisticile despre România pe care le citesc cu îngrijorare. Văd că stăm din ce în ce mai prost... N-am făcut ceea ce trebuie pentru ţară, n-am făcut ceea ce trebuie pentru voi, de aceea îmi este foarte greu să spun dacă am făcut ceea ce trebuie pentru ca voi să rămâneţi aici. Nimeni, dar absolut nimeni dintre cei care conduc această ţară, n-a făcut ceea ce trebuie. De aceea suntem aici, de aceea am ajuns să ne comparăm şi să ne mândrim pur şi simplu. Voi sunteţi perla coroanei, vârful aisbergului, dar problemele sunt dedesubt şi sunt mult mai grele. De aceea voi trebuie să vă luaţi acest rol, trebuie să începeţi să conduceţi lumea”, a menţionat Mihai Chirica.

Totodată, Genoveva Farcaş a ţinut să-i felicite pe zecişti, atât pe cei care au obţinut medii maxime, dar şi pe cei care au obţinut note de 10 la o parte din materii: „1.200 de elevi au obţinut medii între 9 şi 10 la această evaluare, 450 de note de 10 la Limba română şi Matematică, şi nu sunt puţin lucru, sunt dovada unei munci şi a unei dăruiri deopotrivă a elevilor şi dascălilor noştri. Faptul că există aceste 68 de medii în acest an ne plasează în topul judeţelor ţării şi cu atât mai mult cu cât aceasta este performanţa cea mai bună din ultimii patru ani şcolari”.

La manifestarea de ieri a fost prezent şi ministrul Mediului, Costel Alexe, ca reprezentant aL Guvernului, care a ţinut un scurt discurs. „Iaşul este un reper incontestabil pe harta educaţiei din România. Aceste rezultate aş vrea să le privim ca pe un sport de echipă. Sunteţi voi, sunt părinţii voştri şi, evident, din această echipă nu puteau să lipsească cei mai buni antrenori, adică profesorii. A spus-o şi domnul primar, a spus-o şi doamna inspector general, şi o spunem de fiecare dată şi trebuie să o înţeleagă toţi elevii României: incontestabil, peste 15 sau 20 de ani, voi veţi fi cei care veţi conduce România”, a încheiat ministrul.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

C.T. Popescu, Cristi Puiu şi jurnalismul în cheie moral corectă de pe malurile Dâmboviţei

Alexandru LĂZESCU

C.T. Popescu, Cristi Puiu şi jurnalismul în cheie moral corectă de pe malurile Dâmboviţei

Intoleranţa agresivă faţă de orice puncte de vedere contrare evidenţiată din plin în cursul linşajului mediatic la care a fost supus regizorul Cristi Puiu sunt semne ale unei îngrijorătoare degradări sociale.

Filmuletul zilei

opinii

Bătrâna nimfă

Nichita DANILOV

Bătrâna nimfă

Cu trupul gol acoperit de solzi pomădat de razele verzi-argintii ale lunii şi părul revărsat pe umeri, cu faţa de un alb aproape cadaveric, cu şoldul sprijinit de stâncă, doamna Scrumeda îmi făcea de la depărtare semn cu mâna s-o aştept.

Reîntoarcerea în peşteră

Dana ȚABREA

Reîntoarcerea în peşteră

Într-un moment din spectacolul Antisocial (regia: Bogdan Georgescu), în contextul în care protagoniştii sunt absorbiţi de tehnologie, butonând telefonul mobil, survine următoarea întrebare: „Cât de departe suntem de peşterile din care am ieşit?” Mi-am amintit acest fragment meditând asupra unui paradox: evoluţia tehnologiei nu reprezintă o garanţie a faptului că omul s-a îndepărtat de peşteră (şi voi clarifica imediat ce peşteră am în vedere). Nu cumva omul tehnologic e mai aproape ca oricând să redevină omul peşterii?

Cum e posibil un stat minimal? (2)

Sorin CUCERAI

Cum e posibil un stat minimal? (2)

Adaug aici că o guvernare republicană nu exclude principiul majorităţii, ci doar pe acela al majorităţii opresive. 

pulspulspuls

Hopaa: cine-i musiu?

Hopaa: cine-i musiu?

Pe personagiul din prim plan, din ce am văzut, au avut grijă colegii noştri să vi-l prezinte: figurează în dosarul imobiliarilor de la DIICOT ca omul ce făcea legătura dintre imobiliari şi cei cu ştampila din premărie. 

Caricatura zilei

Frecția

Editia PDF

Bancul zilei

Îi datoram multe coronavirusului. A reusit sa-i aduca pe români înapoi în tara si a putut sa le înve (...)

Linkuri

Alte ziare locale

    Intrebarea zilei

    Relaxarea condițiilpr de deplasare în starea de alertă va duce la:

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.