Ministrul Mediului, mesaj pentru zeciști: „Peste 15-20 de ani, voi veţi conduce România”
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

Ministrul Mediului, mesaj pentru zeciști: „Peste 15-20 de ani, voi veţi conduce România”

GALERIE
zecisti
  • zecisti
- +

Cum s-a desfăşurat festivitatea de premiere a elevilor cu nota 10.00 la examenele naţionale din acest an?

 

Cei 68 de elevi care au obţinut medii de 10 la Evaluarea Naţională şi Bacalaureat în aceast an au fost premiaţi ieri în cadrul unei festivităţi organizate de Inspectoratul Şcolar şi Primăria ieşeană. Astfel, elevii au primit, pe lângă diplome şi plachete, şi pachete cu cărţi din parte ISJ Iaşi, iar Primăria a oferit tablete tuturor decariştilor din acest an. Festivitatea a avut loc la Teatrul de Vară din Grădina Palas, de la ora 9, iar pentru a preîntâmpina eventuale îmbolnăviri cu Covid-19 elevii au intrat în serii pentru a primi coroniţele de flori şi premiile oferite de către cele două instituţii organizatoare. Premiile au fost oferite de către primarul Mihai Chirica şi inspectorul şcolar general Genoveva Farcaş, care au adresat şi câteva cuvinte atât elevilor, cât şi profesorilor, directorilor şi părinţilor prezenţi.

„Mă uit pe toate statisticile despre România pe care le citesc cu îngrijorare. Văd că stăm din ce în ce mai prost... N-am făcut ceea ce trebuie pentru ţară, n-am făcut ceea ce trebuie pentru voi, de aceea îmi este foarte greu să spun dacă am făcut ceea ce trebuie pentru ca voi să rămâneţi aici. Nimeni, dar absolut nimeni dintre cei care conduc această ţară, n-a făcut ceea ce trebuie. De aceea suntem aici, de aceea am ajuns să ne comparăm şi să ne mândrim pur şi simplu. Voi sunteţi perla coroanei, vârful aisbergului, dar problemele sunt dedesubt şi sunt mult mai grele. De aceea voi trebuie să vă luaţi acest rol, trebuie să începeţi să conduceţi lumea”, a menţionat Mihai Chirica.

Totodată, Genoveva Farcaş a ţinut să-i felicite pe zecişti, atât pe cei care au obţinut medii maxime, dar şi pe cei care au obţinut note de 10 la o parte din materii: „1.200 de elevi au obţinut medii între 9 şi 10 la această evaluare, 450 de note de 10 la Limba română şi Matematică, şi nu sunt puţin lucru, sunt dovada unei munci şi a unei dăruiri deopotrivă a elevilor şi dascălilor noştri. Faptul că există aceste 68 de medii în acest an ne plasează în topul judeţelor ţării şi cu atât mai mult cu cât aceasta este performanţa cea mai bună din ultimii patru ani şcolari”.

La manifestarea de ieri a fost prezent şi ministrul Mediului, Costel Alexe, ca reprezentant aL Guvernului, care a ţinut un scurt discurs. „Iaşul este un reper incontestabil pe harta educaţiei din România. Aceste rezultate aş vrea să le privim ca pe un sport de echipă. Sunteţi voi, sunt părinţii voştri şi, evident, din această echipă nu puteau să lipsească cei mai buni antrenori, adică profesorii. A spus-o şi domnul primar, a spus-o şi doamna inspector general, şi o spunem de fiecare dată şi trebuie să o înţeleagă toţi elevii României: incontestabil, peste 15 sau 20 de ani, voi veţi fi cei care veţi conduce România”, a încheiat ministrul.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Raport

Cătălin ONOFREI

Raport

Un secol de împliniri măreţe!

Filmuletul zilei

opinii

„Securiti”

Briscan ZARA

„Securiti”

Bogaţii sunt nişte oameni terifiaţi de lume, înspăimântaţi de accidente, de boli, de moarte, de imprevizibil, necunoscut. Lor nu trebuie să li se întâmple nimic atâta timp cât au banii necesari pentru a-şi construi protecţie şi a reduce la minimum posibilitatea ca un rău să li se întâmple. Nimic nu poate fi lăsat la voia întâmplării, totul trebuie asigurat, prevăzut. Cu cât eşti mai bogat, cu atât riscul este eliminat, de orice fel ar fi el. La fel şi libertatea…

Recensământul General Agricol-runda 2020

Ciprian IFTIMOAEI

Recensământul General Agricol-runda 2020

Un diagnostic al agriculturii şi dezvoltării rurale în România.

Acolo unde America s-a născut

Mihai DORIN

Acolo unde America s-a născut

Un loc de neevitat în orice sejur american este Philadelphia. Istoria Lumii Noi începe cu Columb, însă istoria libertăţii americane începe în acest oraş providenţial. Aici s-a pus piatra de temelie a unei mari naţiuni, ce avea să înalţe idealul libertăţii la rangul de politică universală. Până la 4 iulie 1776, coloniile americane acceptaseră statutul de copii ascultători ai metropolei londoneze. 

pulspulspuls

Bugetul Iaşului, problemă de famiglie în cazul unui ales pesede

Bugetul Iaşului, problemă de famiglie în cazul unui ales pesede

Apropo de haloimisul politic de Bahlui al negocierilor şi votării bugetului local de ieri, haideţi să vă povestim pe astăzi şi o micuţă picanterie de famiglie, dacă tot s-a înfierbântat lumea pe tema asta! 

Caricatura zilei

Viteză

Editia PDF

Bancul zilei

Parintele Vasile a strâns 5 ani bani pentru clopotnita, dar nu i-au ajuns decât pentru un BMW.  

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.