anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

vineri, 25.09.2020

Ministrul Mediului vrea confiscarea camioanelor care transportă ilegal lemn (P)

GALERIE
z3
  • z3
- +

Ministrul Mediului, Apelor și Pădurilor, Costel Alexe, a prezentat rezultatele filtrelor rutiere din perioada 04-26 aprilie 2020, efectuate în baza Ordonanței Militare nr. 7, prin care au fost vizate și transporturile de material lemnos, declarându-se nemulțumit că pe cadrul legislativ actual se pot aplica doar sancțiunile financiare celor care au transportă material lemnos fără acte în regulă, subliniind că și-ar fi dorit și confiscarea mijloacelor auto implicate în aceste încălcări ale legii, o măsură necesară pentru a descuraja fenomenul.

”În aprilie 2019 Curtea Constituțională a dispus că este neconstituțională 'Confiscarea utilajelor folosite în infracțiunile silvice”, acțiune ce dă câștig de cauză hoților de lemne și cântărește mult în combaterea fenomenului infracțional din domeniul silvic.

Sunt decis și le-am transmis colegilor din minister că vreau să găsim o nouă soluție juridică prin care statul să poată indisponibiliza utilajele și mijloacele de transport folosite în transportul și exploatările ilegale de material lemnos.

La începutul acestei săptămâni am primit rezultatele verificărilor pe care inspectorii silvici le-au realizat pe perioada stării de urgență, în ceea ce privește transportul de lemn pe drumurile publice.

Din data de 04 aprilie, de când i-am solicitat Ministerului Afacerilor Interne includerea personalului silvic în filtrele de verificare de pe drumuri, inspectorii noștri de la gărzile forestiere și direcțiile silvice se află în prima linie de apărare, lângă polițiști, jandarmi și militari.

Ața cum am bănuit, au existat şi unii care au încercat să profite de pe urma stării de urgență. Volumul total de lemn transportat ilegal ajunge la aproape 1.000 mc. Pentru aceste fapte, inspectorii au aplicat 150 de sancțiuni în valoare de 415.000 lei. Adică vorbim despre 150 de transporturi ilegale de lemn descoperite de inspectori, în perioada analizată.

Lupta mea cu hoții, cu cei care taie ilegal pădurea, nu se oprește!

După ani de zile de sabotaj și nenumărate obstacole, am finalizat dezvoltarea Sistemului De Urmărire a Masei Lemnoase. Suntem în grafic cu operaționalizarea sistemului și după implementarea noului SUMAL, voi putea spune, cu conștiința împăcată, că am lăsat în urma mea la Minister, un instrument atât de puternic, încât nu va mai putea fi ocolit de niciun hoț de lemn din România.

Construim România așa cum ar trebui să fie: Fără Compromisuri! Fără Jumătăți de Măsură!!”, a declarat Costel Alexe, Ministrul Mediului, Apelor și Pădurilor.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Patriotismul la români faţă în faţă cu cocina umană din păduri

Dan CONSTANTIN

Patriotismul la români faţă în faţă cu cocina umană din păduri

Peisajul din pădurile noastre frumoase, atâtea câte au mai rămas, este unul apocaliptic. Cel mai probabil puştii abia născuţi se vor obişnui cu acest peisaj şi vor crede că aşa ceva este normal şi de fapt asta este natura.

Filmuletul zilei

opinii

Ghidul bunului alegător

Alexandru CĂLINESCU

Ghidul bunului alegător

Cartea lui Cristian Preda este un ghid extrem de util pentru cei care doresc să înţeleagă mecanismele democraţiei. Iar atunci când votează, să o facă în cunoştinţă de cauză.

Partidul şpăgar electoral

Nicolae CREŢU

Partidul şpăgar electoral

S-a tot vorbit şi scris despre şpaga electorală. De-a lungul scurselor decenii de „democraţie” românească, postceauşistă. 

Folcloristică

Codrin Liviu CUȚITARU

Folcloristică

„Tremurând, un băietan s-a ridicat şi a spus, în încuviinţarea îngrozită a întregului amfiteatru, că nu făcuseră altceva decât să scrie ce învăţaseră din notiţele Pravoslavinei, ea fiind singura care le avea integral... În aritmie cardiacă, privind-o feroce pe Ţăcănel, am reuşit să îngaim o singură întrebare - Şi cu calul, cu calul cum e? Cu ochi de căprioară rănită, studenta a sărit în picioare şi a nechezat solemn - Mihahaha!”

pulspulspuls

Poveste cu șpioni roşii infiltraţi la Iaşi. Ce treabă are asta cu premarele?

Poveste cu șpioni roşii infiltraţi la Iaşi. Ce treabă are asta cu premarele?

Apropo de manifestaţiile împotriva măştii de protecţie care au loc în ultima perioadă la Bucureşti, despre care presa din Bucureşti a prezentat dovezi clare că au în spate nu numai imbolduri, dar şi bănuţi dinspre Moscova, voi aţi observat ceva ciudat, bizar, ce am văzut şi noi? 

Caricatura zilei

Teleportare

Editia PDF

Bancul zilei

Îi datoram multe coronavirusului. A reusit sa-i aduca pe români înapoi în tara si a putut sa le înve (...)

Linkuri

Alte ziare locale

    Intrebarea zilei

    Relaxarea condițiilpr de deplasare în starea de alertă va duce la:

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.