Ministrul pentru digitalizare, Ciprian Teleman, intră în afaceri imobiliare
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
Oala cu Gust
anunturi

miercuri, 20.10.2021

Ministrul pentru digitalizare, Ciprian Teleman, intră în afaceri imobiliare

GALERIE
teleman
  • teleman
- +

Familia ministrului Cercetării, alături de alte persoane fizice, a obținut avizul autorităților pentru construcția unui cartier de vile în Buftea. Investiția nu a început încă. Dar este de remarcat că, dacă nu are succese cu digitalizarea, lui Teleman îi ies investițiile fizice.

Fără realizări științifice, dar cu o carieră în coaching și comunicare pentru liderii din multinaționale, ministrul Cercetării Inovării și Digitalizării, Ciprian Teleman, a avut preocupări și în domeniul imobiliar.

În anul 2017, pe pagina primăriei Buftea apărea un anunț privind: „Introducerea în intravilan oraș Buftea și parcelare a 2 ha teren proprietate privată pentru înființare Ansamblu rezidențial cu dotări”. Printre cei trei inițiatori se află și Teleman Mihaela-Virginia, soția ministrului Cercetării.

În declarația de avere a lui Teleman, se regăsește terenul pe care urma să se construiască ansamblul rezidențial. Teleman Virginia și Teleman Ciprian dețin 17% dintr-un teren de 18.938 de metri pătrați.

Într-o discuție cu Newsweek România, Teleman confirmă investiția: „Terenul la care vă referiți a fost achiziționat în anul 2003 ca investiție din care familia mea deține o cotă de 17%”.

Întrebat de Newsweek România ce l-a determinat să introducă terenul în intravilan, Teleman susține că „Inițierea unui PUZ și îndeplinirea procedurilor a reprezentat o schimbare a funcțiunii economice a terenului, din agricol în construibil, decizie luată de ceilalți proprietari ai terenului, fără a se concretiza un plan în vederea unor construcții”.

Documentele arată, însă, că nu a fost vorba doar de o trecere în intravilan. Familia Teleman și-a făcut planuri clare privind întrebuințarea terenului.

Consiliul Județean Ilfov a decis să avizeze favorabil Planul Urbanistic Local „privind obiectivul de investiții Ansamblu de locuințe individuale și funcțiuni complementare, amenjare acces și parcări, circulații auto și pietonale, spații verzi, asigurare branșamente și utilități amplasat în jdețul Ilfov, comuna Buftea, în suprafață de 18.938 de metri”.

Pe acestă suprafață s-ar putea construi un ansamblu rezidențial de 40 de case dacă ar fi vorba de loturi de 350-400 de metri pătrați. În zonă, metrul pătrat se vinde cu prețuri cuprinse între 40 și 60 de euro.

Aflați amănunte de pe newsweek.ro.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Iluzii guvernamentale

Lucian DÎRDALA

Iluzii guvernamentale

Aparent, desemnarea domnului Cioloş a fost un gest politic inutil, de natură a consuma în zadar timp şi energie. În realitate, ea a avut rolul de a oferi partidelor din fostul arc guvernamental ceva mai mult timp de gândire şi, în special pentru PNL, de decantare a opţiunilor pe termen mediu.

Filmuletul zilei

opinii

Un model discret, iradiant...

Florin CÎNTIC

Un model discret, iradiant...

Zilele trecute l-am sărbătorit pe Alexandru Zub la Mănăstirea Văratic, loc de reflecţie şi ospitalitate pentru multe figuri emblematice ale culturii noastre contemporane. Cum Înalt Prea Sfinţitul Teofan, Mitropolitul Moldovei, face pentru marele istoric mai mult decât Academia şi autorităţile locale la un loc, aş vrea, ca modestă reverenţă, să readuc în faţa cititorilor un text revelator pentru efigia lui Al. Zub, model cultural şi uman pentru mulţi dintre noi, un partener de dialog exemplar, ieri şi azi.

Serafima

Radu PĂRPĂUȚĂ

Serafima

Serafima nu amintea deloc în înfăţişare de un serafim. Nu ştiu la ce s-o fi gândit maică-sa, când i-a dat acest nume - Serafima, poate originea ei basarabenească s-o fi condus spre acest nume, căci numele se întâlneşte la ruşi. Nu găsesc decât explicaţia că, nu-i aşa, orice gâscă îşi visează puii lebede. 

Întâlniri internaţionale Enescu (II)

Alex VASILIU

Întâlniri internaţionale Enescu (II)

Tinerii participanţi la Concursul de cânt vocal organizat la Paris în paralel cu festivalul Rencontres Internationales Georges Enesco au avut de demonstrat pregătirea în trei domenii muzicale: aria de operă clasică sau romantică, aria sau liedul modern şi liedul compus de George Enescu. Sunt experienţe muzicale ce le-au deschis deja, unora, calea spre scenele de spectacol, de recital, având în vedere cerinţele teatrelor lirice şi oportunităţile înregistrării pe disc a unor programe inedite. 

pulspulspuls

Cum se va tranşa duelul amazoanelor de la USR Iaşi? Iată câteva indicii!

Cum se va tranşa duelul amazoanelor de la USR Iaşi? Iată câteva indicii!

Vorbeam ieri aicea despre cum de s-a făcut şi s-au aranjat cărţile politicii încât dipotata Monika de la Iaşi a luat faţa în partid, la nominalizarea ca menistru al digitalizării, unora mai bine înfipţi ca ea pe lângă şefi. 

Caricatura zilei

Suspiciune...

Editia PDF

Bancul zilei

Cercetatorii ardeleni au descoperit ca oricâta mâncare le-ai da musafirilor, tot se îmbata.  

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Ar trebui închise școlile dacă se trece de 6 la mie?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.