Ministrul Sănătăţii: Au fost momente când gândeam câţi suntem şi câţi vom fi
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco
agri.shop

Ministrul Sănătăţii: Au fost momente când gândeam câţi suntem şi câţi vom fi

GALERIE
tataru
  • tataru
- +

Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a afirmat, marţi, la dezbaterea moţiunii simple depuse împotriva sa, că acum este prezentată "o altă realitate", în condiţiile în care "au fost momente când gândeam câţi suntem şi câţi vom fi". El a spus că, în opinia sa, politicul a intrat prea repede în joc, în timp ce "medicalul nu şi-a revenit".

Tătaru a susţinut că nu a blocat testarea populaţiei, dar a precizat că, atâta timp cât este ministrul Sănătăţii, nu va accepta "ca activitatea medicală să facă în spaţiul verde, la firul ierbii".

Ministrul Sănătăţii şi-a început discursul, la şedinţa Camerei Deputaţilor, prin a le spune contestatarilor săi că în ultimele luni a fost pe teren, „nu acasă”.

Ministrul a făcut o prezentare a evoluţiei epidemiei în România şi a măsurilor luate de către autorităţile române, făcând de asemenea o comparaţie cu situaţia epidemică din Spania şi Italia.

„Au fost momente când gândeam câţi suntem şi câţi vom fi. Nu am crezut şi nu cred că poate exista atâta indolenţă, atât mişcare neprofesionistă în condiţiile în care ne-am trezit în urmă cu 3-4 săptămâni şi prezintă o altă realitate. (...) Nu am crezut că vom ajunge ca în momentul în care, în martie, aprilie, mergând prin ţară cu străzile pustii, un personal medical aflat în linie, expus, să fie arătat cu degetul. Nu este mult de când erau eroii în halate albe, acum sunt eroii care au furat ore suplimentare” a afirmat Tătaru.

El a amintit că au fost numeroase cadre medicale care au murit în această pandemie.

"Cred că politicul a intrat prea repede în joc, cred că medicalul nu şi-a revenit. Un sistem sanitar de 30 de ani dezgolit în această perioadă nu are nevoie încă o dată să fie tăvălit. Sunt acuzat de minciună, este realitatea pe care v-o prezint, acest climat de insecuritate socială riscă să ducă la o recrudescenţă a tot ce înseamnă transmitere comunitară, acuzăm de corupţie un guvern, un ministru, în vreme ce trecutul ne arată cu totul altceva în ceea ce înseamnă Ministerul Sănătăţii”, a spus Tătaru.

El a adăugat că instituţia pe care o conduce nu a blocat niciodată testarea populaţiei.

„Orice autoritate locală poate desfăşura o activitate medicală în spitalele din subordine sau în spaţiu amenajat, cât sunt ministrul Sănătăţii nu voi accepta niciodată ca activitatea medicală să facă în spaţiul verde, la firul ierbii”, a mai spus Nelu Tătaru.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Ziua Regalităţii

Lucian DÎRDALA

Ziua Regalităţii

În mod normal, societatea românească va descoperi, în timp, de ce această zi merită celebrată: va fi, probabil, un proces similar celui de (re)descoperire a rolului jucat de instituţia monarhică în istoria secolelor XIX-XX.

Filmuletul zilei

opinii

Iluzii de primăvară

Nichita DANILOV

Iluzii de primăvară

Lebăda îşi croia netulburată mersul maiestuos alunecând pe luciul apei, în timp ce în jurul ei un cârd de răţuşte agitate se cufundau în apă şi ieşeau la suprafaţă chiar pe sub burta ei, făcând o gălăgie infernală. Lebăda însă plutea imperturbabilă, ignorând cu totul cârdul de raţe şi tot ce era în jur.

La ordin, Führer! Un spectacol de colecţie

Dana ȚABREA

La ordin, Führer! Un spectacol de colecţie

Pe muchia fragilă ce desparte ura de adoraţie, pot apărea relaţii toxice susţinute de sentimente contradictorii succesive sau chiar simultane. Monodrama La ordin, Führer! scrisă de autoarea austriacă Brigitte Schweiger, cu un uşor caracter autobiografic (bunica scriitoarei a murit într-un lagăr de concentrare), investighează frenezia care-a cuprins minţile oamenilor odată cu apariţia hitlerismului.

De Ziua Tatălui

Michael ASTNER

De Ziua Tatălui

În august 2011, am scris un text dedicat memoriei tatălui meu, o baladă bilingvă în germană şi-n săseşte (varianta amnăşană). Anul trecut, într-una din lungile seri de noiembrie (la Amnaş fiind), am tradus balada.

pulspulspuls

Imagini de colecţie: oare ne-am schimbat sau nu în bine?

Imagini de colecţie: oare ne-am schimbat sau nu în bine?

Un amic cetitor atent atent ne-a pus ieri la dispoziţie această faină poză de campanie, stimaţi telespectatori. 

Caricatura zilei

Etaju 3

Editia PDF

Bancul zilei

Parintele Vasile a strâns 5 ani bani pentru clopotnita, dar nu i-au ajuns decât pentru un BMW.  

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.