Ministrul Sănătăţii, printre cei mai bogaţi din Guvern: Casă şi terenuri în Iaşi
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

Ministrul Sănătăţii, printre cei mai bogaţi din Guvern: Casă şi terenuri în Iaşi

GALERIE
costache
  • costache
- +

Victor Costache, actual ministru al Sănătății, de profesie medic chirurg, este unul dintre cei mai bogați membri ai cabinetului Ludovic Orban.

Victor Costache, care a lucrat peste 10 ani în spitale din străinătate, iar apoi s-a întors în țară ca șef al Secției de Chirurgie Cardiovasculară și Toracică și ulterior director medical al clinicii private Polisano din Sibiu, are, împreună cu soția sa, 3 case, un apartament, două autoturisme și o motocicletă, 4 terenuri în intravilan și două terenuri agricole, dar și bani în conturi.

Potrivit declarației de avere publicate astăzi pe site-ul Guvernului, Victor Costache deține, împreună cu soția sa, 3 case de locuit - o casă de 222 mp în localitatea Cisnădioara din Sibiu (dobândită prin contract de vânzare-cumpărare), o casă de 145,5 mp la Iași (donație de la mama actualului ministru), o casă de 126 mp în localitatea Cătănești din județul Vâlcea (moștenită de soția ministrului Sănătății) și un apartament de 57 mp în Râmnicu Vâlcea (și el moștenit de soția lui Victor Costache).

Victor Costache are și 6 terenuri, dintre care 4 în intravilan (două în localitatea Cisnădioara din Sibiu, unul în Iași și unul în satul Cătănești din Vâlcea) și două terenuri agricole (unul în comuna Periș din Ilfov și unul în județul Iași).

Ministrul Sănătății, născut şi şcolit la Iaşi, are și două autoturisme BMW X5 (unul cumpărat în anul 2016 și unul în 2013) și o motocicletă Yamaha.

Victor Costache are, de asemenea, ceasuri și bijuterii în valoare de 30.000 de euro și două arme de vănătoare a câte 3.000 de euro fiecare.

Ministrul Sănătății are, în bancă, conturi și depozite în valoare de 49.803,81 euro, 22.773,47 lei, 8.949 de dolari precum și 8.860 de lei în fonduri de investiții.

Victor Costache are și un credit la Banca Transilvania, scadent în anul 2020.

Victor Costache a absolvit Facultatea de Medicină din cadrul UMF Grigore T. Popa din Iași în anul 1999, iar după ce a făcut un an de rezidenţiat în ţară, a decis să plece în Franţa, unde a urmat un nou rezidențiat.

În Franța, Victor Costache s-a specializat în chirurgie cardio-vasculară şi toracică. A lucrat în spitale din Franţa, Marea Britanie, Danemarca, Scoţia, Germania dar și în Quebec.

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Formatul Bucureşti - 9

Lucian DÎRDALA

Formatul Bucureşti - 9

Ceea ce a reieşit, însă, în urma reuniunii virtuale organizate de România, ne lasă să înţelegem că opinia majoritară a central- şi est-europenilor este favorabilă întăririi legăturii transatlantice şi, implicit, găsirii unei modalităţi de afirmare a potenţialului politico-militar al Europei care să nu pună în cauză coeziunea NATO.

Filmuletul zilei

opinii

Justificările justiţiei

Florin CÎNTIC

Justificările justiţiei

Cum lumea este încă agitată după măcelărirea cinică a unui urs de trofeu de către un cetăţean din Liechtenstein invitat dubios şi cam ilegal de nu ştiu ce asociaţie maghiară de vânători din Covasna, a trecut neobservat un eveniment important: o hotărâre a Curţii Constituţionale care a creat deranj în justiţie.

Avea tot felul de idei crazy

Radu PĂRPĂUȚĂ

Avea tot felul de idei crazy

Viki ar fi fost o fată frumoasă, dacă n-ar fi avut pe obrazul drept şi pe gât cicatricile hidoase ale unei arsuri. Când avea doisprezece ani, taică-său venise acasă beat şi o pusese să aprindă lampa abia stinsă şi încinsă. În urma exploziei, rămăsese pe toată viaţa însemnată. 

Cristian Mandeal - „Minutul de calitate maximă în concert este rezultatul orelor multe de repetiţii” (IV)

Alex VASILIU

Cristian Mandeal - „Minutul de calitate maximă în concert este rezultatul orelor multe de repetiţii” (IV)

Am întâlnit deseori muzicieni care, ascultând cuvintele admirative despre o creaţie a lor din trecute perioade, preferau comentariile celor mai recente realizări - atitudine firească în cazul profesionistului preocupat mereu să evolueze. Totuşi, adăugând ultima serie de tuşe la portretul lui Cristian Mandeal, mă voi întoarce mai întâi la cronicile concertelor susţinute la Iaşi, deşi selecţia este dificilă, pentru că sunt numeroase, toate apreciative.

pulspulspuls

Ce ciudăţenii se mai întâmplă pe ogorul partidoiului ieşean

Ce ciudăţenii se mai întâmplă pe ogorul partidoiului ieşean

Ceva ciudat simţim că parcă se întâmplă la partidoiul ieşean în ultimele zile, dragi cetitori. Şi nu ştim dacă are legătură cu aşezarea taberelor în vederea pregătirii alegerii conducerii viitoare a filialeri au ba. 

Caricatura zilei

De ce ești mai iute cu antenă?

Editia PDF

Bancul zilei

Parintele Vasile a strâns 5 ani bani pentru clopotnita, dar nu i-au ajuns decât pentru un BMW.  

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.