Ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu, crede în Cîțu și promite spitale după tragedie

vineri, 29 ianuarie 2021, 20:33
2 MIN
 Ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu, crede în Cîțu și promite spitale după tragedie

Ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu, a afirmat că în România nu a fost construit niciun spital public mare, iar multe din cele existente au 50 de ani sau mai mult. El a adăugat că vor fi construite spitale noi şi va fi creată în Guvernul Cîţu un fond important pentru investiţii în spitale şi o echipă directă responsabilă ca acestea să devină realitate, să fie clădiri sigure şi saloane curate.

„România este, din păcate, ţara în care în ultimii 30 de ani nu s-a construit niciun spital public mare. Spitalele noastre au 50 de ani sau peste. Medicina a evoluat enorm în timpul ăsta. Nu ne putem aştepta ca un soft IT de secol 21 să funcţioneze fără probleme pe un computer 386 de anii 90. O astfel de aşteptare nu e doar o naivitate, ci o inconştienţă aproape criminală.

Am început în cele 7 luni petrecute în 2016 la MS proiectele de spitale regionale. În ultimii patru ani s-a făcut munca ce trebuia făcută într-unul singur. Şi asta nu pentru că nu au fost bani ci pentru că nu a avut cine. În ţara asta s-au construit mall-uri, benzinării, clădiri de birouri, ba s-au construit şi câteva spitale… dar private. Statul nu a fost în stare, pentru că cei care l-au condus au avut alte treburi sau alte interese.

Vom construi spitale. Vom crea în acest guvern condus de Florin Cîţu, cu sprijinul întregii coaliţii, un fond important pentru investiţii în spitale şi o echipă direct responsabilă ca aceste spitale să devină realitate, să devină saloane curate, clădiri sigure.

Vom construi spitale. Ţara asta are nevoie de spitale noi. Ţara asta are nevoie de vindecare, iar vindecarea de această dată nu va veni prin vorbe, ci prin fapte”, a scris Vlad Voiculescu vineri pe Facebook.

Numărul persoanelor decedate în incendiul care a afectat vineri patru saloane situate la parterul unui pavilion al Institutului „Matei Balş” din Capitală a ajuns la cinci după ce într-o baie a fost găsit încă un cadavru carbonizat. Alte trei cadavre carbonizate fuseseră deja găsite de echipele de intervenţie, iar o a patra persoană nu a răspuns manevrelor de resuscitare şi a decedat la Spitalul Floreasca, unde fusese trasferată.

Aflați amănunte de pe news.ro.

Publicitate și alte recomandări video

Comentarii