anunturi
grandchef
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

miercuri, 25.05.2022

Ministrul secretar de stat Maricel Popa, la Viena în căutare de oportunităţi pentru Fortus SA

GALERIE
Maricel Popa
 • Maricel Popa
- +

Iaşul îşi face auzită vocea la cea mai importantă reuniune mondială privind dezvoltarea parcurilor industriale.  

Secretarul de stat în Ministerul Economiei Marcel Popa, ieşean de origine, reprezintă România la a 16-a ediţie a Conferinţei Generale a ONU pentru Dezvoltare Industrială - ONUDI, care are loc la Viena. „Prezenţa României în forurile cele mai importante la ninvel internaţional în domeniul dezvoltării industriale face parte din strategia de reindustrializare a ţării noastre. În calitate de secretar de stat coordonator al Direcţiei Generale de Politici Industriale, am iniţiat numeroase demersuri pentru atragerea de parteneri străini atât din Asia, cât şi din Europa, care să investească în dezvoltarea de parcuri industriale. În acest an am adresat o invitaţie chiar directorului general ONUDI, domnul Li Yong, care şi-a manifestat interesul de a efectua o vizită în România, în primăvara anului viitor. La fiecare reuniune la care particip, Iaşul este pe lista priorităţilor, iar proiectul meu de suflet constă în revigorarea activităţii industriale pe platforma de la Fortus. Mă bazez în acest demers şi pe experienţa personală de peste 20 de ani acumulată în domeniul industrial“, a declarat Popa.

Agenda de dezvoltare 2030 a ONUDI urmăreşte identificarea de soluţii pentru reducerea sărăciei, a tratamentului inegal şi a problemelor de mediu. Activităţile avute în vedere de România constă în principal în proiecte industriale din domeniile tehnologiei informaţiilor, bio-economiei, eco-tehnologiei, energiei, mediului, agro-business-ului şi sectoarelor creative.

ONUDI a fost înfiinţată în 1967, ca organ central de coordonare a activităţilor industriale din sistemul Naţiunilor Unite. România a aderat la ONUDI în 1980, organizaţia având acum 170 de membri.

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Vârful adversităţii

Lucian DÎRDALA

Vârful adversităţii

Aşa cum o sugerează semnale venite în ultima vreme din multe ţări, inclusiv din Australia, ofensiva chineză pe frontul comerţului şi investiţiilor este extrem de intensă. Şi, din câte se pare, Beijingul se aşteaptă la o contraofensivă de acelaşi calibru: elementul politico-militar este fundamental, dar singurul front deschis în prezent este cel economic.

opinii

Liţă Chiţălău şi lupta pentru pace

Florin CÎNTIC

Liţă Chiţălău şi lupta pentru pace

Eram în clasa a XII-a de liceu, în 1980, când a ajuns la noi, pe filierele dirijate de Securitate - care tocmai se antrena pentru societatea de consum controlată de ea - cel mai recent album Pink Floyd. Era o operă rock, care ducea la cel mai înalt nivel compoziţiile „cu mesaj” şi geniul interpretativ al uneia dintre cele mai mari trupe de rock progresiv din istoria genului. Mai ales că vorbea despre libertate!

Epoca lui „Davai ceas, davai palton”

Radu PĂRPĂUȚĂ

Epoca lui „Davai ceas, davai palton”

Vorba asta este ştiută şi răsştiută de români, până şi de ultimul ţăran semianalfabet, căruia rusnacii i-au jefuit totul din casă şi i-au violat fetele. Cine se face că nu ştie de politica de rapt rusă, acum după atâţia ani, şi nu e convins de asta, să am iertare - e un ticălos. Şi, în forme diverse, şi alte popoare au cunoscut acestea, căci nu numai românii n-au putut evita „Sfânta Rusie” ticăloasă (apropo, nici o ţară din lume nu se mai autointitulează „sfântă”, sfânt e un atribut al Divinităţii) şi ceatlăul rusesc. Iar acum, în anul de graţie 2022, agresiunea Rusiei împotriva Ucrainei a pus capac la toate - sfidează toate ţările, Uniunea Europeană... însă vom reveni la asta.

Mariana Cioromila: Du-te, tinere, până atingi limita potenţialului tău

Alex VASILIU

Mariana Cioromila: Du-te, tinere, până atingi limita potenţialului tău

Întrerup însemnările despre interviurile lui George Enescu pentru a schiţa portretul artistului de teatru liric Mariana Cioromila, înălţată în Zborul Înalt la 18 mai.

pulspulspuls

Managerul şmardoi Grămadă, pus să lucreze la darea de seamă

Managerul şmardoi Grămadă, pus să lucreze la darea de seamă

Au luat-o băieţii în derâdere la început, dar auzim că, după olecuţă de reflecţie caldă la o berică rece, peste uichend, le-a mai venit mintea la cap. 

Caricatura zilei

Cireșe, nu ruble

Editia PDF

Bancul zilei

Doi rechini : - Ce faci, ma? - Am fost bolnav... - Pai, ce-ai avut?  - Am mâncat un general rus si o saptamân (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.