anunturi
grandchef
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

Minor de 13 ani vândut ca slugă la un cioban, pe o capră și câțiva lei la Vaslui

GALERIE
copil cioban
 • copil cioban
- +

 Un bãietel de numai 13 ani din judetul Bacãu a fost descoperit de politisti la o stânã din judetul Vaslui, unde era slugã la un cioban. Copilul fusese vândut chiar de bunica lui, pe câtiva lei si o caprã.

Vasilicã (îi vom spune asa ca sã-i protejãm identitatea), ajusese într-o stare deplorabilã. Exploatat prin muncã si învãtat sã bea, acesta cutreiera cu oile dealurile Coroiestiului, prin frig, flãmând si murdar. Într-o zi, bunica s-a arãt nemultumitã de „dreptul” primit de la cioban pentru copilul dat si, în semn de rãzbunare cã nu i s-a dat mai mult, a sunat la 112 si a anuntat cã bãiatul este dispãrut. În prezent copilul este în custodia DGASPC Bacãu iar politistii fac cercetãri pentru rele tratamente aplicate minorului.

Politistii din judetul Bacãu au fost sesizati pe 12 decembrie, prin 112, cã un minor de 13 ani, din comuna Motoseni, aflat în plasament familial la bunica sa, este dispãrut de acasã. Cazul a fost sesizat chiar de bunicã, care se afla sub influenta bãuturilor alcoolice. Politistii bãcãuani, care au intuit cã ceva nu este în regulã, au audiat-o si au reusit sã afle cã minorul era „dispãrut” de peste o lunã de zile, fiind dat chiar de ea la un cioban din comuna Coroiesti, judetul Vaslui, pentru a munci. Bunica, ce ar fi trebuit sã îl trimitã la scoalã pe Vasilicã (îi vom spune asa, pentru a-l proteja) si nu la muncã, a spus pânã la urmã totul politistilor bãcãuani care, împreunã cu politistii de la Sectia 3 Politie Ruralã Bârlad au mers pe „fir” si l-au gãsit pe Vasilicã la stâna lui B. G. din comuna Coroiesti, unde muncea, la numai 13 ani, pe brânci! Mai mult, l-au gãsit pe minor murdar si beat, semn cã acesta consuma alcool, fãrã ca ciobanul sã aibã vreo retinere cã avea doar 13 ani.

Luat la întrebãri, proprietarul stânei, a spus cã bunica din Motoseni, care îl are pe minor în plasament (deci primea bani sã aibã grija lui, de la DGASPC Bacãu), l-a dat la muncã la stânã, primind în schimbul copilului o caprã si câtiva lei! Cum bunica a mai cerut bani pentru copil si ciobanul a refuzat sã-i dea, aceasta l-a santajat cã îl va denunta cã a „furat” copilul. Si asa s-a descoperit „întegerea” prin care un copilas firav si fãrã apãrare a ajuns, în loc sã învete, sã pascã olile si sã munceascã pe brânci la stânã.

Continuarea, pe vremeanoua

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Pohtiţi la fotbal!

Nicolae GRECU

Pohtiţi la fotbal!

N-a fost nevoie de îndemnuri bombastice precum cele din titluri; românii reîncep să vină la fotbal pentru că au pentru cine.

opinii

Mitocanul de la volan (I)

Eugen MUNTEANU

Mitocanul de la volan (I)

Suntem asaltați zilnic cu știri și imagini despre accidente de circulație atroce. Statisticile spun că România este țara europeană cu cei mai mulți morți în accidente de circulație. Dincolo de precaritatea șoselelor, cred că o cauză a acestei situații îngrijorătoare este și existența în libertate a fiarei sălbatice pe care am ales să o numesc mitocanul de la volan.

Dobânda, de la păcat (medieval), la virtute (modernă)

Aurelian-Petruș PLOPEANU

Dobânda, de la păcat (medieval), la virtute (modernă)

Știința economică modernă s-a desprins din ceea ce era cunoscut în mediul academic timpuriu drept filosofie morală. Acțiunile și comportamentele din sfera economică (de exemplu, comerțul, formarea prețurilor, rolul dobânzii în tranzacțiile comerciale, etc.) erau reglementate de Biserică vreme de secole întregi. 

O limbă din prefabricate

Alexandru CĂLINESCU

O limbă din prefabricate

Un fenomen frapant care se petrece astăzi este ceea ce aş numi proliferarea prefabricatelor. Nu e ceva nou, dar devine tot mai accentuat şi, pentru cine ţine la expresivitatea limbii, tot mai supărător. Spun „prefabricate” pentru că e vorba de cuvinte şi formule luate de-a gata şi puse uneori în cele mai neaşteptate contexte. Au făcut de pe acum o glorioasă carieră la televiziune, politicienii şi jurnaliştii le rostesc cu o voluptate solemnă, convinşi că impresionează publicul printr-un limbaj elevat.

pulspulspuls

O cabală preoţească ţesută pe îndelete de multă vreme

O cabală preoţească ţesută pe îndelete de multă vreme

Ehehei, iubiţi dreptcredincioşi, iată că încurcate mai sunt căile Domnului de când treburile lumeşti şi dorinţele de parvenire şi câştig şi-au băgat coada tot mai adânc în sânul şi buzunarele largi de popă ale unor înalţi prelaţi din mitropolia noastră de la Iaşi, atât de greu încercată în ultima vreme. Iacătă aşadar, dragilor, ce au mai putut zămisli minţile întunecate de aceste lucrături diavoleşti: citiţi şi vă cruciţi, nu alta! 

Caricatura zilei

Ambulanța

Editia PDF

Bancul zilei

Un sofer de TIR opreste la un popas, comanda un sandwich, o cafea si o placinta. Intra trei motociclisti rai, unul îi man&ac (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.