Minor de 17 ani din Iași prins în flagrant în timp ce vindea droguri

joi, 20 iunie 2024, 13:22
3 MIN
 Minor de 17 ani din Iași prins în flagrant în timp ce vindea droguri

Brigada de Combatere a Criminalității Organizate Iași, în colaborare cu procurorii D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Iași, a reușit să documenteze activitatea infracțională a unui minor de 17 ani, suspectat de trafic de droguri de risc și participație improprie la introducerea în țară a drogurilor de risc.

În cursul aceleiași zile, tânărul a fost prins în flagrant delict în municipiul Iași, în timp ce ridica un colet care conținea droguri de risc. Din probatoriul administrat a rezultat că, în luna iunie 2024, în timp ce se afla în Spania, acesta a expediat către România, printr-o firmă de curierat, un colet ce conținea peste 175 de grame de rezină de canabis, ascunsă într-un blender, destinată comercializării.

Ca urmare a acestor fapte, la data de 18 iunie 2024, procurorii D.I.I.C.O.T. au dispus reținerea minorului. În ziua următoare, judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Iași a dispus arestarea preventivă a acestuia pentru o perioadă de 30 de zile.

Cine a contribuit la prindea minorului

Operațiunea a beneficiat de sprijinul luptătorilor Serviciului pentru Acțiuni Speciale din cadrul IPJ Iași, iar suportul de specialitate a fost asigurat de Direcţia Operaţiuni Speciale din cadrul I.G.P.R.

Reamintim că, pe tot parcursul procesului penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.

COMUNICAT OFICIAL D.I.I.C.O.T.

La data de 18 iunie 2024, polițiști Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Iași, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Iaşi au documentat activitatea infracțională a unui bănuit (minor, 17 ani), cercetat pentru trafic de droguri de risc și participație improprie la introducerea în țară de droguri de risc. Astfel, la aceeași dată acesta a fost depistat în flagrant delict în municipiul Iași, în timp ce ar fi ridicat un colet în care se aflau droguri de risc.

Din materialul probator administrat în cauză a reieșit că în luna iunie 2024, în timp ce se afla în Spania, acesta ar fi expediat către România, prin intermediul unei firme de curierat, un colet, ce conținea peste 175 de grame de rezină de canabis (ascunsă într-un blender), destinată comercializării.

La data de 18 iunie 2024, procurorii D.I.I.C.O.T. au dispus reținerea celui în cauză. Ieri, judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Iași a dispus arestarea preventivă a acestuia, pentru 30 de zile. Acțiunea a beneficiat de sprijinul luptătorilor Serviciului pentru Acțiuni Speciale din cadrul IPJ Iași. Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcţia Operaţiuni Speciale din cadrul I.G.P.R. Facem precizarea că, pe întreg parcursul procesului penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.

Citiți și: Afacere de familie la Iaşi – Patroana sălii, iubitul, barmanul şi cumnatul: toţi judecaţi pentru trafic de droguri

Citiți și: Consumul de droguri ia amploare în rândul elevilor ieşeni. Substanţe psihoactive sintetice se vând pe câţiva lei

Publicitate și alte recomandări video

Comentarii