Minori traficați cu ajutorul Protecției Copilului. Șefii instituțiilor spun că habar n-au avut
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

sambata, 23.01.2021

Minori traficați cu ajutorul Protecției Copilului. Șefii instituțiilor spun că habar n-au avut

GALERIE
trafic
  • trafic
- +

O parte dintre copiii traficați provin din centrele de protecție, gestionate de direcțiile de protecție a copilului, iar minorii ar ajunge în rețele de trafic pe mâna angajaților din sistemul de protecție, care îi ajută să iasă din centre, de unde sunt preluați apoi de traficanți.

Fetele minore ar ieși din țară „cu documente false sau declarații la un notar plătit”, iar în unele cazuri, ar fi încurajate să se prostitueze chiar de angajații Protecției Copilului, ca să câștige bani. Aceste informații au fost oferite aleșilor din Comisia de anchetă parlamentară privind situația cazurilor copiilor dispăruți.

Județele indicate de organizațiile neguvernamentale drept „bazine de traficare” sunt: Dolj, Brașov, Teleorman, Călărași, Galați, Brăila și Constanța.

Șefii Direcțiilor de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) susțin, însă, că n-au cunoștință despre asemenea cazuri.

Conform unui raport al Agenției Naționale Împotriva Traficului de Persoane, care conține date din prima jumătate a anului 2020, au fost identificate 302 victime ale traficului de persoane, dintre care 128 sunt minori. Specialiștii din domeniu atrag atenția că numărul real al persoanelor traficate este mult mai mare.

Aflați amănunte de pe newsweek.ro.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Ce model alegem?

Nicolae GRECU

Ce model alegem?

În speranţa că sportul românesc va redeveni el însuşi un model în Europa, înclinăm spre Slovenia.

Filmuletul zilei

opinii

Un corifeu al „gândirii politice corecte”- Noam Chomsky (II)

Eugen MUNTEANU

Un corifeu al „gândirii politice corecte”- Noam Chomsky (II)

Sunt evidenţiate în continuare accentele antiamericane şi antioccidentale din discursul public al reputatului om de ştiinţă.

Prudenţi, nu fricoşi; blânzi, nu naivi

pr. Constantin STURZU

Prudenţi, nu fricoşi; blânzi, nu naivi

În contextul primei trimiteri a ucenicilor la propovăduire, Domnul le spune, între altele: "Iată, Eu vă trimit pe voi ca pe nişte oi în mijlocul lupilor; fiţi, dar, înţelepţi ca şerpii şi nevinovaţi ca porumbeii" (Matei 10, 16). Imaginea unei oi aflate în mijlocul lupilor stârneşte frisoane, mai ales printre credincioşii îngrijoraţi de mersul actual al lumii. Însă mesajul e mai degrabă sursa unei mari nădejdi. Căci nu ne cere Mântuitorul să acţionăm precum "lupii" - grupaţi în haite, agresivi, sălbatici -, ci să cultivăm ascultarea şi blândeţea specifice "turmei celei cuvântătoare".

O poveste sordidă

Alexandru CĂLINESCU

O poveste sordidă

Dezvăluirea a fost făcută prin intermediul unor cărţi, literatura, substituindu-se actului de justiţie, având aşadar - teoretic cel puţin - şi o funcţie terapeutică. Ceea ce nu-i absolvă pe cei care, din inconştienţă, din spirit de castă ori din dorinţa de a provoca au tolerat sau chiar au încurajat tot felul de aberaţii.

pulspulspuls

Pe senatoarea Baubau de la Iaşi ştim bine că o ştiţi. Dar pe mama ei?

Pe senatoarea Baubau de la Iaşi ştim bine că o ştiţi. Dar pe mama ei?

Câteva informaţii pe azi şi despre noii aleşi ai ieşenilor mai puţin cunoscuţi publicului în ce priveşte viaţa lor privată. 

Caricatura zilei

8x8

Editia PDF

Bancul zilei

In Antarctica s-a inregistrat cea mai scazuta temperatura de pe glob: -93,2 grade ...prin urmare va propunem sa ne reami (...)

Parteneri

Alte ziare locale

    Intrebarea zilei

    Relaxarea condițiilpr de deplasare în starea de alertă va duce la:

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.