Minune la Primăria Iaşi! În premieră, s-au făcut publice achiziţiile din ultimele luni
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

Minune la Primăria Iaşi! În premieră, s-au făcut publice achiziţiile din ultimele luni

GALERIE
primaria iasi
  • primaria iasi
- +

Ieri au apărut pe site-ul instituţiei primele anunţuri, la două săptămâni de la angajamentul luat în acest sens de primarul interimar. Practica a fost aici total inexistentă anterior.

Primăria oferă primele semne de transparenţă în publicarea achiziţiilor publice directe pe site-ul municipalităţii. La două săptămâni de la anunţul primarului interimar Mihai Chirica privind implementarea unei astfel de măsuri, ieri au apărut pe pagina web a instituţiei primele trei achiziţii. Două dintre ele au fost lansate în luna mai, iar a treia pe 1 iulie.
 
Prima achiziţie face referire la completarea sistemului de alarmare a municipiului cu o sirenă electronică de 3.000 W (circa 55.000 lei, fără TVA).
 
A doua achiziţie constă în efectuarea unor lucrări de modernizare la calea de rulare a tramvaielor pe tronsoanele Podu Roş – Ţuţora (intersecţie cu bulevardul Primăverii) şi bulevardul Virgil Săhleanu (fosta calea Chişinăului) de la intersecţie cu bulevardul Metalurgiei până la Rond Ţuţora (inclusiv). Lucrările au o valoare estimată de 120.600 lei şi vin să completeze investiţiile făcute pe fonduri europene din apropierea acestor zone.
 
Cea de-a treia achiziţie anunţată de Primărie pe site are şi cea mai mare valoare. Este vorba de asigurarea de servicii de pază pentru obiectivele aflate în coordonarea Direcţiei de Administrare a Patrimoniului Public şi Privat (330.645 lei).
La mijlocul lunii iunie, primarul interimar Mihai Chirica a anunţat o „operaţiune de transparentizare” a activităţii municipalităţii. Un prim pas în acest sens constă în publicarea tuturor anunţurilor de licitaţie, inclusiv cele cu o valoare a contractului de sub 5.000 euro pentru care nu există o obligaţie legală. În schimb, la nivelul municipalităţii încă nu s-a luat o decizie privind publicarea pe site a dispoziţiilor emise de către primar, pentru care, de asemenea, nu există o obligaţie legală, dar, care, în alte oraşe din ţară, precum şi la Consiliul Judeţean Iaşi, este o practică uzuală de mai mulţi ani.
 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Spre 2024

Cătălin ONOFREI

Spre 2024

Spion rus ori doar simplu mercenar român, Ponta s-a activat şi a apăsat deja butonul roşu!

Filmuletul zilei

opinii

Zona de confort

Briscan ZARA

Zona de confort

E o poziţie în care am putea sta la nesfârşit, pe care o căutăm în momentele grele, o regretăm când o pierdem, dar pe care de multe ori o şi urâm pentru că nu ne oferă nimic deosebit. Cu toţii căutăm şi găsim această stare, fără ea e greu de trăit. Pentru că vrem sa ne simţim confortabil, liniştiţi, relaxanţi. Ca orice pe lumea asta însă, foarte rar recunoaştem când suntem într-o asemenea stare şi o apreciem extrem de puţine ori.

Familia românească în lumina datelor statistico-demografice

Ciprian IFTIMOAEI

Familia românească în lumina datelor statistico-demografice

Adunarea Generală a Organizaţiei Naţiunilor Unite (ONU) a stabilit ca pe data de 15 mai a fiecărui an să se aniverseze Ziua Internaţională a Familiei pentru a sublinia importanţa pe care comunitatea internaţională o acordă familiilor. La propunerea Institutului Român pentru Drepturile Omului şi a Patriarhiei Române, ziua de 15 mai a devenit zi de sărbătoare a familiei şi în România. Pentru anul 2021, Secretarul General al ONU, Antonio Guterres, a propus ca temă de reflecţie „Familiile şi noile tehnologii”.

Trilogia. Ultimul capitol

Mihai DORIN

Trilogia. Ultimul capitol

Drama universităţilor româneşti în primele decenii ale regimului comunist nu era un subiect lesne de acceptat la începutul anilor ’90 de comunitatea academică. Istoricul Dănuţ Doboş a constatat acest decalaj dintre subiectul istoric şi receptori, preferând, pentru început să se adreseze publicului larg.

pulspulspuls

De ai noştri fug toţi ca dreacul de tămâie

De ai noştri fug toţi ca dreacul de tămâie

Nu ştim dacă aţi observat în ultimele zile cam cât de tare a decăzut Iaşul, odată cu penaliada marilor cârmaci liberali, dar haideţi să vă atragem noi atenţia la un aspect care poate v-a scăpat. 

Caricatura zilei

Descoperire științifică

Editia PDF

Bancul zilei

Parintele Vasile a strâns 5 ani bani pentru clopotnita, dar nu i-au ajuns decât pentru un BMW.  

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.