anunturi
grandchef
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

Minune. Senatorii romani au refuzat ceva ce li s-a oferit gratis. Afla la ce au intors spatele

GALERIE
testare, alunite, senatori
 • testare, alunite, senatori
- +

 Senatorii s-au dovedit reticenţi în a se deplasa, luni şi marţi, la sala Comisiei de sănătate pentru a-şi face, cu titlu gratuit, o testare dermatologică a aluniţelor, de campania "Testarea aluniţelor în Parlament" beneficiind, însă, din plin, câteva zeci de funcţionari parlamentari şi angajaţi.

Pe parcursul celor două zile în care s-a desfăşurat campania de testare dermatologică gratuită a aluniţelor, la consult s-a prezentat un singur senator, respectiv Steliana Vasilica Miron, aleasă în Colegiul nr. 1 Suceava.

Ea a beneficiat, în faţa camerelor de luat vederi şi aparatelor de fotografiat, de un consult de specialitate efectuat de prof. dr. George- Sorin Ţiplica, şeful Secţiei Clinică Dermatologie II de la Spitalul Clinic Colentina.

Consultul a durat circa zece minute, a constat într-o anamneză a comportamentului senatorului privind expunerea la soare şi a continuat cu vizualizarea unor aluniţe din zona gâtului cu un dermatoscop. Rezultatul a fost favorabil, Steliana Vasilica Miron netrebuind să se îngrijoreze în privinţa aluniţelor.

În afară de Steliana Vasilica Miron, niciun alt senator nu a mai vizitat sala Comisiei de sănătate unde s-a derulat testarea.

În schimb, în ziua de luni, nu mai puţin de 66 de funcţionari parlamentari şi angajaţi ai Palatului Parlamentului au beneficiat de consultul şi indicaţiile personalului medical de specialitate.

Potrivit prof. dr. George- Sorin Ţiplica, din cele 66 de persoane consultate într-o singură zi, patru au primit indicaţia "imperioasă" de a proceda la o intervenţie chirurgicală de îndepărtare a aluniţelor respective.

Campania de testare dermatologică gratuită a aluniţelor a fost derulată în Parlament în zilele de luni şi marţi de către Comisia de sănătate din Senatul României, împreună cu Federaţia Asociaţiilor Bolnavilor de Cancer, Societăţile Studenţilor în Medicină şi Asociaţia Dermato-Venerologilor din Centrul şi Estul Europei pentru Cooperare (CEEDVAC).

Cu ocazia acestui eveniment, iniţiatorii au susţinut o conferinţă de presă la care a participat şi ministrul Sănătăţii, Eugen Nicolăescu.

Iniţiatorii au dorit să atragă atenţia asupra faptului că melanomul malign este cel mai agresiv cancer de piele şi afectează din ce în ce mai mulţi tineri, sperând ca, prin această acţiune, împreună cu parlamentarii, să poată da, la început de sezon cald, un exemplu tinerilor şi românilor în general despre cât de important este să previi apariţia unor boli grave, precum melanomul malign.

"Un viitor fără pată!" este prima campanie de comunicare şi informare despre melanom din România iniţiată şi derulată de asociaţiile de bolnavi de cancer. Campania îşi propune informarea publicului, în special a tinerilor, conştientizarea pericolelor cancerului de piele şi creşterea vizibilităţii subiectului melanomului în mass-media. Iniţiatorul campaniei "Un viitor fără pată!" este Federaţia Asociaţiilor Bolnavilor de Cancer.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

O idee pentru Legea învăţământului superior

Ioan Alexandru TOFAN

O idee pentru Legea învăţământului superior

Ceea ce lipsea, acum 145 de ani, învăţământului superior românesc, era o veritabilă comunitate academică, o formă vie de interacţiune şi dezbatere între membrii breslei învăţătorilor. Cam asta lipseşte şi acum. Suntem prieteni între noi, ne sunăm şi ne vedem din când în când, mai organizăm conferinţe şi colocvii, scriem în aceleaşi reviste şi, rar, ne recenzăm cărţile. Tot din prietenie, mai degrabă. Dar instituţiile unde ne petrecem mare parte a zilei, Universităţile patriei, nu par a se hrăni, cum ar fi normal, din prieteniile noastre.

opinii

Nebuna de la Rhornfield Hall

Codrin Liviu CUȚITARU

Nebuna de la Rhornfield Hall

Meritul „intertextului” lui Jean Rhys este acela de a reconfigura un personaj schematic (în forma sa iniţială) şi de a-i conferi dimensiune psihologică. Fantoma lunatică „Bertha” devine, în acest roman postmodern, sensibila şi nevropata „Antoinette”, victima unui univers rigid şi extrem de neconcesiv cu inadaptaţii.

Criză majoră de încredere în politicienii români

Dan TAPALAGA

Criză majoră de încredere în politicienii români

Lipsa cronică de încredere în liderii politici şi în actualul sistem de partide nu anunţă nimic bun. În momente de criză economică majoră, în situaţia în care inflaţia va muşca şi mai tare din puterea de cumpărare, pe fondul stării generale de iritare amplificate de războiul din Ucraina, este nevoie doar de o scânteie şi butoiul cu pulbere riscă să sară în aer provocând explozii sociale în lanţ.

Călăreţul de aramă: Occidentul şi neliniştea rusă

Ioan STANOMIR

Călăreţul de aramă: Occidentul şi neliniştea rusă

Nici o altă întrebare nu este mai obsedantă în istoria intelectuală a Rusiei decât cea care priveşte propria ei identitate. De trei secole, din clipa în care Petru cel Mare a acordat Moscovei hlamida imperială, Rusia se află prinsă în acest dialog frenetic cu Occidentul. În această oglindă pe care i-o întinde civilizaţia pe care o imită, dar şi pe care o detestă, Rusia îşi poate contempla propriul chip.

pulspulspuls

Un scenariu în care MRU ar împuşca mai mulţi iepuri dintr-o lovitură

Un scenariu în care MRU ar împuşca mai mulţi iepuri dintr-o lovitură

Aşadar, numai ce s-a vorbit la Şcoala politică de vară de pe Bahlui despre şansele fostului premier MRU la candidatura pentru funcţia supremă în târg, că au şi apărut două căi divergente în parcursul său ipotetic. 

Caricatura zilei

Isărescu și calul

Editia PDF

Bancul zilei

Un sofer de TIR opreste la un popas, comanda un sandwich, o cafea si o placinta. Intra trei motociclisti rai, unul îi man&ac (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.