anunturi
grandchef
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

Minus un grad Celsius la Miercurea Ciuc, cea mai rece dimineaţă din această toamnă

GALERIE
toamna friguroasa
 • toamna friguroasa
- +

Cea mai scăzută temperatură din ţară în zone locuite, în această toamnă, de minus un grad Celsius, s-a înregistrat, miercuri dimineaţă, la Miercurea Ciuc, o temperatură mai scăzută, de minus trei grade Celsius, fiind înregistrată la Vârfu Omu.

Minima de minus un grad Celsius a fost înregistrată la Staţia Meteo Miercurea Ciuc la ora 8.30, unde a fost şi bruma la sol, dar temperaturi apropiate de limita îngheţului au fost consemnate de meteorologi şi în alte localităţi din judeţul Harghita, şi anume 1,9 grade Celsius la Joseni şi 2,6 grade Celsius la Topliţa.

La Odorheiu Secuiesc şi la staţia meteo de pe Vârful Bucin s-au înregistrat, tot miercuri, cinci grade Celsius.

Şeful Serviciului Regional de Prognoza Vremii din cadrul Centrului Meteorologic Regional Transilvania Sud - Sibiu, Mihaela Stăncescu, a declarat că valoarea termică minimă înregistrată miercuri dimineaţă la Staţia Meteo Miercurea Ciuc este cea mai scăzută din ţară, dar nu a depăşit recordul de temperatură minimă, al zilei de 9 septembrie, de minus 4,8 grade Celsius.

"Minima record a zilei de 9 septembrie a fost de minus 4,8 grade Celsius la Miercurea Ciuc, în 1991", a precizat Mihaela Stăncescu.

Şeful Serviciului Regional de Prognoza Vremii de la Sibiu a mai spus că dimineaţa zilei de miercuri a fost rece în toată Transilvania, minimele variind între minus un grad Celsius la Miercurea Ciuc şi 6,2 grade Celsius la Târgu Mureş.

"Cele mai scăzute temperaturi înregistrate în această dimineaţă (miercuri - n.r) în judeţele din Transilvania au fost de minus un grad Celsius la Miercurea Ciuc în Harghita, un grad Celsius la Întorsura Buzăului, în judeţul Covasna, 1,1 grade Celsius la Făgăraş în judeţul Braşov, 3,7 grade Celsius la Dumbrăveni, în judeţul Sibiu, 3,9 grade Celsius la Câmpeni, în judeţul Alba, şi 6,2 grade Celsius, la Târgu Mureş, în judeţul Mureş", a spus Mihaela Stăncescu.

Potrivit Administraţiei Naţionale de Meteorologie (ANM), mai frig decât la Miercurea Ciuc a fost, miercuri dimineaţă, doar în zona montană înaltă, la Vârfu Omu fiind măsurată o valoare termică minimă de minus 3 grade Celsius.

"Minima zilei de miercuri în zonele locuite a fost de minus un grad Celsius la Miercurea Ciuc, iar în zona de munte, cea mai scăzută temperatură, de minus 3 grade Celsius, a fost înregistrată la Vârfu Omu. Tot în zona montană, am mai avut minime de minus 2 grade Celsius la Vârul Țarcu şi la Obârşia Lotrului la 1.400 de metri altitudine, minus un grad Celsius în munţii Călimani şi la Stâna de Vale”, a declarat Alina Şerban de la ANM.

Minima absolută a lunii septembrie în Harghita, de minus 10,7 grade Celsius, a fost înregistrată în anul 1977 în Topliţa, iar maxima absolută, de 33,8 grade, a fost consemnată de meteorologi la Miercurea Ciuc, în anul 1952.

Mediafax

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

O idee pentru Legea învăţământului superior

Ioan Alexandru TOFAN

O idee pentru Legea învăţământului superior

Ceea ce lipsea, acum 145 de ani, învăţământului superior românesc, era o veritabilă comunitate academică, o formă vie de interacţiune şi dezbatere între membrii breslei învăţătorilor. Cam asta lipseşte şi acum. Suntem prieteni între noi, ne sunăm şi ne vedem din când în când, mai organizăm conferinţe şi colocvii, scriem în aceleaşi reviste şi, rar, ne recenzăm cărţile. Tot din prietenie, mai degrabă. Dar instituţiile unde ne petrecem mare parte a zilei, Universităţile patriei, nu par a se hrăni, cum ar fi normal, din prieteniile noastre.

opinii

Nebuna de la Rhornfield Hall

Codrin Liviu CUȚITARU

Nebuna de la Rhornfield Hall

Meritul „intertextului” lui Jean Rhys este acela de a reconfigura un personaj schematic (în forma sa iniţială) şi de a-i conferi dimensiune psihologică. Fantoma lunatică „Bertha” devine, în acest roman postmodern, sensibila şi nevropata „Antoinette”, victima unui univers rigid şi extrem de neconcesiv cu inadaptaţii.

Criză majoră de încredere în politicienii români

Dan TAPALAGA

Criză majoră de încredere în politicienii români

Lipsa cronică de încredere în liderii politici şi în actualul sistem de partide nu anunţă nimic bun. În momente de criză economică majoră, în situaţia în care inflaţia va muşca şi mai tare din puterea de cumpărare, pe fondul stării generale de iritare amplificate de războiul din Ucraina, este nevoie doar de o scânteie şi butoiul cu pulbere riscă să sară în aer provocând explozii sociale în lanţ.

Călăreţul de aramă: Occidentul şi neliniştea rusă

Ioan STANOMIR

Călăreţul de aramă: Occidentul şi neliniştea rusă

Nici o altă întrebare nu este mai obsedantă în istoria intelectuală a Rusiei decât cea care priveşte propria ei identitate. De trei secole, din clipa în care Petru cel Mare a acordat Moscovei hlamida imperială, Rusia se află prinsă în acest dialog frenetic cu Occidentul. În această oglindă pe care i-o întinde civilizaţia pe care o imită, dar şi pe care o detestă, Rusia îşi poate contempla propriul chip.

pulspulspuls

Un scenariu în care MRU ar împuşca mai mulţi iepuri dintr-o lovitură

Un scenariu în care MRU ar împuşca mai mulţi iepuri dintr-o lovitură

Aşadar, numai ce s-a vorbit la Şcoala politică de vară de pe Bahlui despre şansele fostului premier MRU la candidatura pentru funcţia supremă în târg, că au şi apărut două căi divergente în parcursul său ipotetic. 

Caricatura zilei

Isărescu și calul

Editia PDF

Bancul zilei

Un sofer de TIR opreste la un popas, comanda un sandwich, o cafea si o placinta. Intra trei motociclisti rai, unul îi man&ac (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.