Miracol după aproape jumătate de secol. O echipă din liga a doua a câştigat Cupa României

miercuri, 15 mai 2024, 23:35
2 MIN
 Miracol după aproape jumătate de secol. O echipă din liga a doua a câştigat Cupa României

Echipa Corvinul Hunedoara a câştigat miercuri seara, la Sibiu, Cupa României, învingând la lovituri de departajare, scor 3-2, formaţia Oţelul Galaţi. După 90 de minute scorul a fost egal, 2-2, iar în cele două reprize de prelungiri nu s-a mai marcat.

Pe Stadionul Municipal din Sibiu cei care au deschis scorul au fost gălăţenii, în minutul 27, prin lovitura liberă executată perfect de Rusevic, la colţul lung. Marius Coman a egalat pentru divizionara secundă Corvinul în minutul 39. În partea secundă, arbitrul Marcel Bîrsan a dictat penalti pentru un fault în careu asupra lui Bodişteanu şi Rusevic a transformat în minutul 58. Răzvan Tănasă, abia intrat pe teren, a ratat în minutul 68 şi Antoniu Manolache a egalat cu un şut din marginea careului şapte minute mai târziu. Pe final hunedorenii au atacat poarta lui Pap şi au trecut pe lângă gol, dominând ultima parte a reprizei secunde, însă cum scorul a fost egal şi după cele 12 minute de prelungire, s-a intrat în cele două reprize de prelungiri, care au trecut însă fără gol şi finala Cupei României a fost decisă de loviturile de departajare. Cisotti a deschis seria penaltiurilor şi a înscris, iar Eduard Pap a apărat lovitura lui Marius Coman. Lefter a scos şi el şutul lui Gaitan, apoi Manolache a egalat pentru Corvinul, 1-1. Lefter a parat şi şutul lui Lameira, Antonio Bradu a înscris pentru Corvinul, care avea 2-1. Ghiocel a trimis peste poartă însă Eduard Pap a respins şutul lui Pîrvulescu. Miguel Silva a executat calm şi a egalat la 2, însă Herghelegiu a înscris simplu şi Corvinul a câştigat prima Cupă a României din palmares.

Este pentru prima oară din 1975 când o echipă din liga secundă câştigă Cupa României.

CORVINUL: Lefter – Fl. Iacob, V. Lică (Chindriş 90), A. Manolache, Velisar – Bradu, Hrezdac (Herghelegiu 119) – M. Lupu, Neacşa (i. Pop 88), N. Pîrvulescu – M. Coman. ANTRENOR: Florin Maxim

OŢELUL: E. Pap – Zhelev, Yabre (Ghiocel 120), J. Cisse, Miguel Silva – Cisotti, Zivulic, Lameira – Maciel (Aly Malle 76), Rusevic (Gaitan 77), Bodişteanu (R. Tănasă 66). ANTRENOR: Dorinel Munteanu

Cartonaşe galbene: V. Lică 25, Neacşa 34, I. Pop 109 / Cisotti 34, Miguel Silva 72, J. Cisse 90+9

Arbitri: Marcel Bîrsan – Vladimir Urzică, Imre-Laszlo Bucsi

Arbitri VAR: Rareş Vidican – Szabolcs Kovacs

Doar 4 formații de L2 au câștigat Cupa României în cele 15 finale disputate până acum în care au fost angrenate formații din eșaloanele doi și trei ale fotbalului nostru. Ultima a fost Rapid București în 1975.

Comentarii