Mircea Geoană respinge ideea de a candida în numele PSD la prezidențiale: „Va fi anul independenților”

sâmbătă, 15 iunie 2024, 19:24
1 MIN
 Mircea Geoană respinge ideea de a candida în numele PSD la prezidențiale: „Va fi anul independenților”

Mircea Geoană a transmis, într-un interviu pentru Antena 3, că nu vrea să fie candidatul PSD la alegerile prezidențiale. „Sunt convins că va fi anul independenților, proba am avut-o la alegerile locale și europarlamentare,” a declarat Geoană.

„Nu sunt interesat să contribui la un joc restrâns al unor forțe politice care încearcă să continue actualul regim sub o formă nouă”, a declarat Mircea Geoană, care nu exclude candidatura la președinție, dar ca independent. „Sunt convins că va fi anul independenților, proba am avut-o la alegerile locale și europarlamentare. Eu nu exclud și nu îndepărtez o susținere cât mai largă, dar cu o singură condiție: să se respecte orientarea mea în privința interesului strategic al României”, a precizat Geoană.

Declarația vine la o zi după ce au apărut informații potrivit cărora Marcel Ciolacu ar fi transmis în ședința coaliției că PSD ar putea să-l desemneze candidat la prezidențiale pe Mircea Geoană. Tot vineri, conducerea PNL a decis că liberalii vor avea candidat propriu la alegerile prezidențiale. „Am avut dialog şi am lăsat fiecare preşedinte de filială să-şi exprime propria analiză, propriul punct de vedere. La final am avut o discuţie legată de perspectiva alegerilor viitoare”, a anunţat liderul PNL.

Publicitate și alte recomandări video

Comentarii