anunturi
grandchef
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

Mişmaşuri pline de negreaţă printre halatele albe

GALERIE
puls
 • puls
- +

Pentru că pe nicăieri nu mai era primit la masă, din cauză că tot ce afla se ducea şi-i turna amicului de la gazeta de şantaj a buhaiului Ghihocel Osânză, ai cărui oameni le umflau apoi mai ceva ca pe burdihanul şefului şi scriau nişte măscări de-ţi puneai mâinile-n cap şi-o luai la fugă, ei bine, din cauza asta cică până la urmă doftorul dipotat Libelulă, Jumătate Om (şi jumătate altceva) s-ar fi retras pe un post oferit bonus de amicul derector la Spitalul de Veseli, unde prestează când are timp, deşi e vorba de urgenţe. 

În fine, despre altceva voiam să vă povestim. Cică angajarea cu pricina s-ar fi făcut la iontervenţia unui amic comun al celor doi: dipotatul paraşutat la Iaşi Nicu Baniţă, fost menistru de profil pe vremea lui Ponta, rămas ca urmare influent în zona halatelor albe şi acuma. Iote aşadar, stimaţi electori şi drăguţe electoriţe: cine zicea că paraşutatul a uitat complet de Iaşi, de care nu s-a mai interesat din campanie?

PS: Aflăm că dipotatul Libelulă (Jumătate Om) este membru, în Cameră, în grupul de prietenie parlamentară cu Albania şi India. Hopa!? Hai, cu India mai putem înţelege - e mai bruneţel el aşa de felul lui, la scăfârlie -, dar cu Albania ce-ai avut, domn doftor?

Un 'tan major descoperit în fruntea Zoaiei de Iaşi

Apropo de buhaii de presă din târg, haideţi să vă mai spunem una scurtă pe dungă, dar lată la brăcinare. Tare am mai râs ieri şi-am mai trântit băştile de bătătură, până era să le sară fundul, după ce amicul Archibald Tănase ne-a cetit de pe net o panaramă de articolaş în gazeta de şantaj a buhaiului Ghihocel Osânză, articol în care cică era dovedit, cu citare pe Gâdea de la Latrina 3, că prezidentul onorific al gazetei noastre e colonel acoperit.

Băi băbăeţ, ia'n staţi oleacă: când terminai facultatea, pe vremuri, cu armată la TR (termen redus), deveneai abligat - forţat ofiţer în rezervă, că voiau au ba. Dar, deh, buhaiul Osânză, absolvent de profesională ca sculer matriţer şi apoi calificat ca magazioner la Ţigarete pe atunci, nu are de unde şti el toate astea. Că el, la terminarea facultăţii la trupeţi, tot un "tan major a rămas. 'Tan major descoperit, evident. Apropo: băh Ghihocel, tu iar n-ai bască!?

SIPA loveşte de la Iaşi

Una scurtă la final şi despre ce se mai întâmplă în politichia de la Bucureşti, unde subiectul zilei e arhiva SIPA. Vrem să vă spunem doar atât: nu-i băgaţi prea tare în seamă pe cei ce acuză, că tocmai lor le e frică. dar, vom mai vorbi după ce menistrul Tudorel face ce a promis. Să nu ziceţi că nu v-am spus! 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Un mai prea îndepărtat (I)

Cătălin ONOFREI

Un mai prea îndepărtat (I)

Au trecut peste trei decenii de la primele alegeri „libere”!

opinii

Papua Noua Românie

Briscan ZARA

Papua Noua Românie

Furtul şi distrugerea lucrurilor care nu-ţi aparţin sunt obiceiuri respectate cu sfinţenie de toţi aici. Fiecare dintre aceste fapte va fi recompensată cu vârf şi îndesat în lumea de apoi, deci e bine să ai cât mai multe din astea în portofoliu.

Șefu-i șef și-n pielea goală?

Cristina DANILOV

Șefu-i șef și-n pielea goală?

Conceptul de „violenţă de gen”, considerată a fi iniţial o chestiune de familie ce nu trebuia să iasă pe uşi şi, deci, în care nu trebuie să se intervină din afară, denumeşte azi o problemă mai largă ce pare să se fi extins, dincolo de uşa casei, pe mai multe paliere din viaţa de zi cu zi a multor femei. Prezenţa acestui tip de violenţă în relaţii de cuplu sau profesionale scoate în evidenţă, din păcate, şi mai mult imaginea femeilor aflate în situaţie de subordonare faţă de bărbaţi şi presupune asumarea relaţiilor de putere inegale din punct de vedere istoric dintre cele două genuri, prin care bărbaţii sunt legitimaţi să-şi menţină status-quo-ul de dominaţie.

Artă şi război

Mihai DORIN

Artă şi război

Războiul a fost mereu o temă de reflecţie pentru istorici şi artişti, dar şi o temă de investigaţie declarat „obiectivă” de către istorici şi asumat subiectivă de către artişti. Nu e o competţie între cele două viziuni, ci o formă de complementaritate liberă. 

pulspulspuls

O mică îndoială strecurată în altar la Mitropolie de preoţii ieşeni mai deschişi spre lume. Problema lui Teo Fan Fan

O mică îndoială strecurată în altar la Mitropolie de preoţii ieşeni mai deschişi spre lume. Problema lui Teo Fan Fan

Pentru că tot este astăzi în calendarul ortodoxiei ziua Sfântului Cuvios Simeon cel din Muntele Minunat, haideţi să împărtăşim cu ocazia asta şi cu domniile voastre, iubiţi drept-credincioşi, o chestiune de care ne minunăm şi ne tot roade de mai multă vreme pe noi, iar mai nou auzim că roade şi unele feţe bisericeşti de prim rang din toată arhiepiscopia, şi nu numai. 

Caricatura zilei

Cireșe, nu ruble

Editia PDF

Bancul zilei

Doi rechini : - Ce faci, ma? - Am fost bolnav... - Pai, ce-ai avut?  - Am mâncat un general rus si o saptamân (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.