Mitropolia a declarat vacante cinci parohii în prima lună a noului an
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

vineri, 16.04.2021

Mitropolia a declarat vacante cinci parohii în prima lună a noului an

GALERIE
parohie, vacanta
  • parohie, vacanta
- +

Mitropolia Moldovei şi Bucovinei a anunţat, la început de an, cinci parohii vacante la care se pot transfera doar preoţii din Eparhia Iaşilor. 

Toate cele cinci parohii au fost afişate pentru transfer începând cu data de 29 ianuarie, dar unele dintre ele vor deveni vacante abia din iunie, când ies la pensie actualii slujitori bisericeşti. Doar una dintre acestea este în preajma Iaşului, în Protopopiatul Iaşi I, şi poartă hramul Pogorârea Sfântului Duh. Aceasta nu are acasă parohială, dar are biserică construită, se află în localitatea Buhăieni şi deserveşte o comunitate formată din 120 de familii. Preotul care va veni în această parohie va suplini şi Parohia Drăgăneşti, unde sunt 35 de familii.

O altă parohie vacantă este la Hârlău, în localitatea Iazu Nou, are 300 de familii arondate, atât biserică, cât şi casă parohială construite. O parohie la fel de mare este în Botoşani, în localitatea Stroieşti, cu 275 de familii, vacantă de ieri 1 februarie 2021. Ultimele două parohii disponibile pentru transfer sunt în localitatea Piatra Neamţ, fiind nou-formate: nu au nici biserică, nici casă parohială, având 418, respectiv 246 de familii arondate. 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Semnele alegerilor anticipate, în Republica Moldova

Radu POPESCU

Semnele alegerilor anticipate, în Republica Moldova

Dacă trăieşti în Republica Moldova şi afli că brusc se înfiinţează noi partide politice, atunci aceasta înseamnă - cu siguranţă - că ţara se pregăteşte de alegeri anticipate, chiar dacă nu toţi jucătorii politici ai momentului şi-o asumă. 

Filmuletul zilei

opinii

Un cuplu problematic

Alexandru CĂLINESCU

Un cuplu problematic

Acest delir aminteşte de campaniile frecvente în regimurile totalitare, când indezirabilii erau striviţi sub avalanşa de acuzaţii extrem de grave, ce puteau atrage condamnarea la moarte. Acum avem de-a face cu un exemplu de terorism intelectual, a cărui malignitate nu trebuie însă subestimată.

Goana după imagine şi relaţia cu spaţiul public

George PLEȘU

Goana după imagine şi relaţia cu spaţiul public

Acoperită de tăcerea asurzitoare a celei mai mari părţi din mediul universitar şi academic ieşean, agenda personală a managerului Ateneului a ajuns să ţină loc de politici culturale la Iaşi. Cu un primar aflat - la propriu - într-o permanentă goană după imagine, oportunitatea de a mai poza în faţa unui bust s-a dovedit o tentaţie irezistibilă. 

Cui prodest?

Nicolae CREŢU

Cui prodest?

Deşi eram hotărât să nu mai scriu decât poate cândva fi să se termine odată cu ea, pe o temă atât de bătătorită şi deprimantă, gândul iniţial fusese (dar nu neapărat ca titlu): cui prodest… pandemia? 

pulspulspuls

Informaţii bombă din negocierile secrete şi dure Cozet-Chirică!

Informaţii bombă din negocierile secrete şi dure Cozet-Chirică!

Să rezolvăm mai întâi, vineri fiind şi aşteptând cu toţii uichendul, o chestiune administrativă peste care s-a trecut fără nicio observaţie săptămâna asta, fie ea laudativă sau critică. 

Caricatura zilei

Mita-n mască

Editia PDF

Bancul zilei

Parintele Vasile a strâns 5 ani bani pentru clopotnita, dar nu i-au ajuns decât pentru un BMW.  

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.