Mitropolitii Teofan si Bartolomeu precum si episcopul Gherghel, invitati la o conferinta la „Cuza”

luni, 01 decembrie 2008, 17:59
1 MIN
 Mitropolitii Teofan si Bartolomeu precum si episcopul Gherghel, invitati la o conferinta la „Cuza”

Textul si discursul religios vor fi timp de doua zile in prim plan in cadrul unei conferinte religioase organizate de Universitatea "Al. I. Cuza" si la care si-au anuntat participarea IPS Teofan, mitropolit al Moldovei si Bucovinei, si IPS Bartolomeu, mitropolit al Clujului, Albei, Crisanei si Maramuresului, precum si PS Petru Gherghel, episcopul Diecezei catolice de Iasi.

Prima editie a conferinte nationale "Text si discurs religios" este destinata, spun organizatorii, analizei unora dintre trasaturile dominante ale comunicarii de factura religioasa. Manifestarea este programata pentru perioada 5-6 decembrie.

Deschiderea oficiala va avea loc vineri, 5 decembrie la ora 9,30, in Aula Magna a Universitatii "Al. I. Cuza", atunci cind sint asteptati sa ia cuvintul IPS Bartolomeu, Mitropolitul Clujului, Albei, Crisanei si Maramuresului, IPS Teofan, Mitropolitul Moldovei si Bucovinei, PS Petru Gherghel, Episcop al Diecezei catoloce de Iasi, rectorul Universitatii "Al. I. Cuza", prof.dr. Vasile Isan si decanul Facultatii de Litere, prof.dr. Stefan Avadanei.

Comunicarile in plen vor avea ca teme traducerea in limba romana a textului sacru, legaturile limbajului religios cu cel stiintific si poetic si arta iconografica.

In cea de-a doua zi a conferintei vor lua cuvintul invitati de la institutii de invatamint superior din Timisoara, Bucuresti, Sibiu si Iasi. De aceasta data, temele vor fi discursul religios si cel profetic in traditia catolica, relatia intre sacru si literatura si importanta cartilor bisericesti pentru dezvoltarea limbii romane literare. La manifestare sint asteptati peste 40 de invitati.

Publicitate și alte recomandări video

Comentarii