anunturi
grandchef
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

miercuri, 25.05.2022

Mizeria de pe lume în toaletele gărilor românești. Controale ANPC terminate cu amenzi de 1,2 milioane lei

GALERIE
garatoaleta
 • gara
 • toaleta
- +

Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorului a găsit în gările din România pereţi plini de mucegai, scări măcinate şi care nu mai pot fi folosite, dar şi toalete insalubre cu un miros insuportabil.

Inspectorii au mai constatat că uşile cabinelor se închideau doar cu sfoară sau bucăţi de plastic, că sălile de aşteptare nu aveau scaune, iar rampele pentru persoanele cu dizabilităţi erau acoperite de zăpadă şi blocate de crengi. În unele săli de aşteptare, comisarii ANPC au găsit păsări, pentru că ferestrele imobilelor erau sparte, potrivit digi24.

Controalele au depistat o serie de abateri dintre care enumeram:

- in spatiul destinat circulatiei calatorilor din incinta garilor existau gauri in paviment, lipseau bucati de piatra/gresie, canale/guri de canal neconforme;
- conditii igienico sanitare necorespunzatoare in compartimente, iar fotoliile aveau tapiteria patata, rupta, cu cotiere rupte, murdare, patate, tetiere murdare;
- in zona peroanelor, bancile destinate calatorilor nu erau sterse complet de zapada pentru a putea fi utilizate;
- peronul nu era inaltat si se afla la o distanta destul de mare de tren, fiind ingreunat accesul in teren si punandu-se in pericol securitatea calatorilor ;
- rampele pentru persoanele cu dizabilitati nu erau curatate de zapada, existand crengi de copaci rupte, ce blocau calea de acces;
-bancile pentru stationarea calatorilor nu erau curatate;
-peretii si tavanul din interiorul statiilor erau insalubre prezentand pete de mucegai si infiltratii;
-ferestrele salilor de asteptare erau sparte si neigienizate, existand pasari in interiorul cladirii;
-in zona peroanelor, existau gunoaie, saci de plastic de gunoi neridicati;
-lipsa burlanelor de scurgere a apelor pluviale;
-lipsa scaunelor sau scaune insuficiente in salile de asteptare;
- finisajele pasajelor subterane erau deterioarate, trepte ciobite, pereti / tavane scorojiti, cu infiltratii de apa;
- toaletele erau neigienizate si scaunele murdare;
- in salile de asteptare peretii erau exfoliati, existau panze paianjen pe tavan si pereti, tocaria era deteriorata si exfoliata, cosurile de gunoi aveau tabla ruginita;
- recipentele pentru sapun lichid erau goale iar anumite chiuvete nu aveau baterie sanitara;
- la toaletele pentru barbati era un miros pestilential de urina si amoniac, din cauza neigienizarii corespunzatoare a pisoarelor;

Inspectorii au dat peste 200 de amenzi cu o valoare totală de peste 1,2 milioane de lei.

LISTA problemeloor identificate de ANPC aici

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Vârful adversităţii

Lucian DÎRDALA

Vârful adversităţii

Aşa cum o sugerează semnale venite în ultima vreme din multe ţări, inclusiv din Australia, ofensiva chineză pe frontul comerţului şi investiţiilor este extrem de intensă. Şi, din câte se pare, Beijingul se aşteaptă la o contraofensivă de acelaşi calibru: elementul politico-militar este fundamental, dar singurul front deschis în prezent este cel economic.

opinii

Liţă Chiţălău şi lupta pentru pace

Florin CÎNTIC

Liţă Chiţălău şi lupta pentru pace

Eram în clasa a XII-a de liceu, în 1980, când a ajuns la noi, pe filierele dirijate de Securitate - care tocmai se antrena pentru societatea de consum controlată de ea - cel mai recent album Pink Floyd. Era o operă rock, care ducea la cel mai înalt nivel compoziţiile „cu mesaj” şi geniul interpretativ al uneia dintre cele mai mari trupe de rock progresiv din istoria genului. Mai ales că vorbea despre libertate!

Epoca lui „Davai ceas, davai palton”

Radu PĂRPĂUȚĂ

Epoca lui „Davai ceas, davai palton”

Vorba asta este ştiută şi răsştiută de români, până şi de ultimul ţăran semianalfabet, căruia rusnacii i-au jefuit totul din casă şi i-au violat fetele. Cine se face că nu ştie de politica de rapt rusă, acum după atâţia ani, şi nu e convins de asta, să am iertare - e un ticălos. Şi, în forme diverse, şi alte popoare au cunoscut acestea, căci nu numai românii n-au putut evita „Sfânta Rusie” ticăloasă (apropo, nici o ţară din lume nu se mai autointitulează „sfântă”, sfânt e un atribut al Divinităţii) şi ceatlăul rusesc. Iar acum, în anul de graţie 2022, agresiunea Rusiei împotriva Ucrainei a pus capac la toate - sfidează toate ţările, Uniunea Europeană... însă vom reveni la asta.

Mariana Cioromila: Du-te, tinere, până atingi limita potenţialului tău

Alex VASILIU

Mariana Cioromila: Du-te, tinere, până atingi limita potenţialului tău

Întrerup însemnările despre interviurile lui George Enescu pentru a schiţa portretul artistului de teatru liric Mariana Cioromila, înălţată în Zborul Înalt la 18 mai.

pulspulspuls

Managerul şmardoi Grămadă, pus să lucreze la darea de seamă

Managerul şmardoi Grămadă, pus să lucreze la darea de seamă

Au luat-o băieţii în derâdere la început, dar auzim că, după olecuţă de reflecţie caldă la o berică rece, peste uichend, le-a mai venit mintea la cap. 

Caricatura zilei

Cireșe, nu ruble

Editia PDF

Bancul zilei

Doi rechini : - Ce faci, ma? - Am fost bolnav... - Pai, ce-ai avut?  - Am mâncat un general rus si o saptamân (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.