Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

MOARTE cumplită pe șosea pentru un fiu de preot, cunoscut dealer de droguri

GALERIE
Strunga - accident mortal, foto Cristi Albisteanuaccident mortal strunga (1)accident mortal strunga (2)accident mortal strunga (3)livius zugravu
  • Strunga - accident mortal, foto Cristi Albisteanu
  • accident mortal strunga (1)
  • accident mortal strunga (2)
  • accident mortal strunga (3)
  • livius zugravu
- +

Fiul preotului paroh al parohiei Sfânta Parascheva a murit pe loc după un accident cumplit în zona Trei Iazuri. A derapat într-o curbă, din cauza vitezei, izbindu-se apoi de un cap de pod. Tânărul mergea la Roman ca să-şi schimbe plăcuţele de frână. Deşi fiu de preot, Livius Nicolai Zugravu era proprietar de discotecă, fiind prins cu droguri de două ori în ultimii ani.

Un copil a rămas fără tată în urma unui tragic accident rutier care a avut loc în curbele de la Trei Iazuri, ieri la amiază. Şoferul autoturismului, fiul preotului Nicolae Zugravu din Târgu Frumos, a pierdut controlul volanului într-o curbă în care s-a încadrat cu viteză, apoi s-a izbit puternic de un parapet de beton. Pentru că nu purta centură de siguranţă, Livius Nicolai Zugravu a fost aruncat prin parbriz, apoi cu capul într-un podeţ. Autoturismul s-a răsturnat cu roţile în sus, după izbitura violentă. Medici SMURD nu au mai avut ce face, chiar dacă l-au resuscitat zeci de minute, fiind trimis chiar şi elicopterul la faţa locului.

Se ducea să schimbe plăcuţele

Poliţiştii au precizat că, în urma primelor verificări, şoferul ar fi circulat cu viteză şi a pierdut controlul în curbă, a ieşit de pe şosea, s-a izbit de malul de pământ, a dărâmat o cruce, apoi s-a izbit de parapet. „În urma accidentului, şoferul a decedat. A fost deschis un dosar penal de cercetare“, a precizat Mădălin Ţăranu, comisar-şef în cadrul Poliţiei.

Înnebuniţi de durere, tatăl şi fratele şoferului au venit şi ei la faţa locului, unde se interesau de cauza producerii accidentului. „Eu sunt sigur că s-a întâmplat deoarece a fost şicanat în trafic, sau s-a întâmplat ceva. Nu cred că a pierdut controlul volanului aşa, simplu. Are o experienţă de şofat mare. A condus peste un milion de kilometri“, a spus preotul Zugravu, paroh al Parohiei Sfânta Parascheva din Târgu Frumos. Acesta a adăugat că fiul său mergea la Roman. „A luat maşina şi mergea la Roman la vărul său, să schimbe plăcuţele de frână“, a mai spus tatăl şoferului.

Prins de două ori cu droguri

Livius Zugravu este cunoscut în Târgu Frumos după ce a fost prins cu droguri de către poliţiştii de la Crimă Organizată. El şi fratele său au fost cercetaţi pentru că, în perioada 2008 - 2009, ar fi vândut canabis mai multor consumatori. Anchetatorii au arătat că fiul preotului şi-a deschis în acei ani o discotecă, Aqua Party, în Târgu Frumos, unde îşi depozita şi vindea drogurile.

La percheziţiile făcute acasă la acesta şi în discotecă, poliţiştii au găsit două arme cu aer comprimat, adică o puşcă cu lunetă şi un pistol. Aceştia au mai găsit atunci 35 de grame de canabis, bijuterii şi 6.500 lei. Tot atunci, poliţiştii de la Crimă Organizată au mai găsit în casa lui un adevărat laborator pentru cultivarea drogurilor: ghivece cu pământ şi capsule cu îngrăşământ, o lampă cu căldură şi lumină, dar şi alte accesorii. De asemenea, într-un seif, aceştia au găsit seminţe de cânepă care urmau să fie plantate.

În 2007, Livius Zugravu a mai fost reţinut de Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate (DIICOT), tot pentru trafic cu droguri. Atunci, procurorii au găsit 150 de grame de canabis pregătit pentru comercializare. Atunci, anchetatorii au mai găsit un laborator de falsificat acte de identitate şi permise de conducere, imprimante, dispozitive de laminat cărţi de identitate şi permise de conducere. La momentul respectiv, procurorii ieşeni spuneau despre Livius Zugravu că era cel mai important distribuitor de droguri din Târgu Frumos, Paşcani şi Hârlău.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

Dan CONSTANTIN

Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

Dacă distinsul profesor „X” sau remarcabilul „Z” au putut să treacă peste lege, eu de ce nu aş putea?

opinii

Roboţi

Codrin Liviu CUȚITARU

Roboţi

Robotul a trecut, treptat, de la „plimbarea” convulsivă pe coridoarele Universităţii, la alergarea „profesionistă”. Se arăta capabil să sară şi peste obstacole, plăcerea sa supremă fiind „să evite” deliberat, în viteză, femeile de serviciu îngenuncheate pe ciment şi prinse în efortul răzuirii gumelor de mestecat aruncate iresponsabil. Îngrijitoarele se speriau îngrozitor şi ţipau injurios după Robogică (foarte des îl numeau „pocitania dracului”!).

Despre discursul regionalist din Moldova (II)

George ŢURCĂNAŞU

Despre discursul regionalist din Moldova (II)

Delestaţi de centru şi captivi între statalismul teritoriului post-sovietic de la est de Prut şi desconsiderarea de la nivelul Bucureştiului, moldovenii din România aleg soluţia cea mai simplă: ştergerea sau renunţarea la identitate. Exemplele sunt multiple şi deseori invocate în scrieri mai vechi, de la divergenţele teritoriale bucovineană (în plin nucleu statal al Moldovei), vrânceană şi gălăţeană, la tendinţele actuale ale tinerilor de a migra pentru studii spre centrele universitare externe Moldovei, deseori mai prost cotate decât Iaşul în sistemul universitar. În aceste condiţii, să nu înţelegi necesitatea unor mişcări care militează pentru scoaterea Moldovei din izolarea impusă de către centru e cam prea mult!

Spărgătoarea de coduri

Bogdan ILIESCU

Spărgătoarea de coduri

Viaţa unui copil de acum 40 de ani (şi aproape sigur şi înainte) era absolut fascinantă pentru că era înmuiată din plin în toată istoria omenirii şi în tot ce avea mai valoros, adunat până atunci, în cărţi. Da, lucrurile alea cu un aer prozaic, mărturia perpetuă a unei invenţii seculare, care, prin natura lor de a păstra scris orice gând pe care i-l încredinţai, obligau la multă atenţie, şi mare responsabilitate şi scriitorul, şi cititorul.

pulspulspuls

Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

Dacă tot v-am servit ieri aicea niscai aritmetică electorală de Bahlui, haideţi să continuăm şi azi cu olecuţă de analiză matematică plus geometrie diferenţială tot pe tema asta incitantă! Nu de alta, dar acuşi încep iar simulările de alegeri, şi măcar să fim pregătiţi.

Caricatura zilei

La reciclat pet-uri și doze

Când Sistemul Garantie Colectare te pune pe gânduri

Cumpara editia digitala

Vremea in Iasi

Curs valutar

Parteneri

Intrebarea zilei

Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, a declarant intr-un interviu dat jurnalistului american Tucker Carlson ca nu va ataca niciun stat NATO. Credeti ca isi va respecta cuvantul dat?

vezi raspunsuri