MOBILIERUL VIITORULUI "Roomboții", module inteligente care se transformă în piesa de mobilier dorită
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

MOBILIERUL VIITORULUI "Roomboții", module inteligente care se transformă în piesa de mobilier dorită

GALERIE
Roombots Foto wonderfulengineering.comRoombots01 Foto wonderfulengineering.comRoombots02 Foto wonderfulengineering.com
 • Roombots Foto wonderfulengineering.com
 • Roombots01 Foto wonderfulengineering.com
 • Roombots02 Foto wonderfulengineering.com
- +

Mobilierul viitorului sau mobilierul care poate fi modelat după dorinţa proprie este foarte aproape de a deveni realitate: "roomboţii" sunt roboţi modulari care se pot interconecta pentru a forma orice piesă de mobilier la care cineva s-ar putea gândi, şi se pot şi deplasa prin locuinţă, ocupând diferite locuri, în funcţie de preferinţele cerute, potrivit portalului wonderfulengineering.com.

Designul este chiar atractiv şi eficient, fiecare robot are patru motoare şi două sfere conectate în cadrul unui design modular. Ei se pot uni cu alţi "roomboţi" fie pentru a rearanja mobilierul existent deja în locuinţă, fie pentru a forma piesa de mobilier dorită, un scaun, o masă sau orice altceva.

Vor menţine forma care le-a fost cerută şi pot rămâne conectaţi şi alături de elementele pasive de mobilier din locuinţă asemenea unor piese de LEGO. De îndată ce necesitatea folosirii piesei de mobilier a încetat, "roomboţii" se desprind şi fie se transformă în altă piesă de mobilier, fie se întorc în cutiile lor.

Pe lângă spaţiul util câştigat prin utilizarea acestor "roomboţi", dezvoltatorii explorează posibilităţile ca roboţii să-i asiste pe cei mai în vârstă în locuinţă, iar acest lucru poate fi realizat prin încorporarea unor senzori privind starea de sănătate.

"Roomboţii" vor fi capabili să monitorizeze semnele vitale ale celor cu care sunt în contact şi pot sări în ajutorul proprietarilor dacă aceştia cad. De asemenea, în caz de nevoie, "roomboţii" pot apela direct serviciile de intervenţii de urgenţă.

În prezent "roomboţii" sunt testaţi în laboratoare şi sunt perfecţionaţi pentru a putea fi lansaţi pe piaţă şi pentru a răspunde comenzilor vocale ale cumpărătorilor: "Autoboţi transformaţi-vă şi dezvoltaţi-vă". (Agerpres)

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Grilă de lectură pentru conflictul din Orientul Mijlociu

Alexandru LĂZESCU

Grilă de lectură pentru conflictul din Orientul Mijlociu

Încercând să revină la formulele tradiţionale de abordare în chestiunea conflictului israeliano-palestinian, formule care au eşuat de fiecare dată în trecut, şi la negocierile cu Iranul, administraţia Biden nu a făcut decât să destabilizeze şi mai mult situaţia din regiune facilitând probabil ascensiunea grupării teroriste Hamas.

Filmuletul zilei

opinii

Eu, El, Supremul

Nichita DANILOV

Eu, El, Supremul

În ciuda dansului diplomatic mai mult sau mai puţin impus din afară, fiecare parte stă la cotitură şi aşteaptă ca partea adversă să facă un pas greşit şi să clacheze.

Plugarul şi moartea

Dana ȚABREA

Plugarul şi moartea

Nu e foarte evident ce se petrece în Plugarul şi moartea deoarece, dincolo de revolta protagonistului faţă de fenomenul morţii - o revoltă deopotrivă disperată şi sfidătoare - sau de justificările aduse de personajul Moartea, nu avem o poveste aşa cum poate ne-am fi aşteptat. Cu toate acestea, datorită proiecţiilor şi a filmărilor, unele realizate de sus, a modului în care se jonglează cu decorul din scenă şi cu cel proiectat, deşi oarecum static, luând forma unei meditaţii de scenă, spectacolul are un ritm al său, chiar dacă unul mai mult interior, la care contribuie culorile, formele, hiperbolele artistice (imagini supradimensionate) şi sunetele.

Cale bătută de la ţară la oraş

Michael ASTNER

Cale bătută de la ţară la oraş

Gata. Bagajele-s făcute.

pulspulspuls

Senatoarea de la Iaşi a dat iar iama-n pălării

PULS

Senatoarea de la Iaşi a dat iar iama-n pălării

Nu ştim alţii cum sunt, dar noi, numai când vedem o nouă pălărie a madamei senator PNL de Iaşi Scântei, parcă ne tresaltă inima de ce procopseală pe capul nostru s-a ales încât să avem şansa unei aşa reprezentări în Parlament. Nu, nu vă gândiţi că e la Iaşi madama, căci auzim că pe-aici n-a mai dat de la alegeri încoace, ci undeva pe la Arad, de ziua Regelui, ştiţi voi pasiunea veche.

Caricatura zilei

WC spațial

Editia PDF

Bancul zilei

Parintele Vasile a strâns 5 ani bani pentru clopotnita, dar nu i-au ajuns decât pentru un BMW.  

Parteneri

Alte publicatii

  Intrebarea zilei

  Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.