MOBILIERUL VIITORULUI "Roomboții", module inteligente care se transformă în piesa de mobilier dorită
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

duminica, 18.04.2021

MOBILIERUL VIITORULUI "Roomboții", module inteligente care se transformă în piesa de mobilier dorită

GALERIE
Roombots Foto wonderfulengineering.comRoombots01 Foto wonderfulengineering.comRoombots02 Foto wonderfulengineering.com
 • Roombots Foto wonderfulengineering.com
 • Roombots01 Foto wonderfulengineering.com
 • Roombots02 Foto wonderfulengineering.com
- +

Mobilierul viitorului sau mobilierul care poate fi modelat după dorinţa proprie este foarte aproape de a deveni realitate: "roomboţii" sunt roboţi modulari care se pot interconecta pentru a forma orice piesă de mobilier la care cineva s-ar putea gândi, şi se pot şi deplasa prin locuinţă, ocupând diferite locuri, în funcţie de preferinţele cerute, potrivit portalului wonderfulengineering.com.

Designul este chiar atractiv şi eficient, fiecare robot are patru motoare şi două sfere conectate în cadrul unui design modular. Ei se pot uni cu alţi "roomboţi" fie pentru a rearanja mobilierul existent deja în locuinţă, fie pentru a forma piesa de mobilier dorită, un scaun, o masă sau orice altceva.

Vor menţine forma care le-a fost cerută şi pot rămâne conectaţi şi alături de elementele pasive de mobilier din locuinţă asemenea unor piese de LEGO. De îndată ce necesitatea folosirii piesei de mobilier a încetat, "roomboţii" se desprind şi fie se transformă în altă piesă de mobilier, fie se întorc în cutiile lor.

Pe lângă spaţiul util câştigat prin utilizarea acestor "roomboţi", dezvoltatorii explorează posibilităţile ca roboţii să-i asiste pe cei mai în vârstă în locuinţă, iar acest lucru poate fi realizat prin încorporarea unor senzori privind starea de sănătate.

"Roomboţii" vor fi capabili să monitorizeze semnele vitale ale celor cu care sunt în contact şi pot sări în ajutorul proprietarilor dacă aceştia cad. De asemenea, în caz de nevoie, "roomboţii" pot apela direct serviciile de intervenţii de urgenţă.

În prezent "roomboţii" sunt testaţi în laboratoare şi sunt perfecţionaţi pentru a putea fi lansaţi pe piaţă şi pentru a răspunde comenzilor vocale ale cumpărătorilor: "Autoboţi transformaţi-vă şi dezvoltaţi-vă". (Agerpres)

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

De la Koudela la Schär, via Şovre

Nicolae GRECU

De la Koudela la Schär, via Şovre

Corectitudinea politică în sport începe să însemne respectarea ad litteram a unor reguli, indiferent cât de stupide ar fi.

Filmuletul zilei

opinii

Metamorfoze ale protocronismului sau despre incompetenţa cu ştaif (IV)

Eugen MUNTEANU

Metamorfoze ale protocronismului sau despre incompetenţa cu ştaif (IV)

În acest episod, autorul serialului se referă critic la încercările unui cunoscut etnolog contemporan de a impune ideea existenţei unui „mit fondator” românesc, bazat pe figura împăratului roman Traian, cuceritor al Daciei.

Iar şi iar despre pocăinţă

pr. Constantin STURZU

Iar şi iar despre pocăinţă

Pocăinţă nu se poate face decât în timp. Când se termină timpul, omul nepocăit "se încremeneşte în moleşeala sufletului şi în nesimţire". Există şi atunci un soi de pocăinţă, dar "pocăinţa lui de acolo este un regret pentru viaţa lui greşit trăită, dar unit cu neputinţa de a se mişca din ea" (Părintele Dumitru Stăniloae). 

Cum a devenit Europa un model civilizaţional?

Aurelian-Petruș PLOPEANU

Cum a devenit Europa un model civilizaţional?

Ideile vehiculate în rubrica de azi, aparţinând marelui filozof francez Rémi Brague (1947-), deşi par străine de tărâmul economiei, au un rol important în înţelegerea modului cum s-au născut şi consolidat valorile şi instituţiile occidentale care caracterizează azi o naţiune civilizată, inclusiv sub raport economic.

pulspulspuls

Un deştept Grămadă

Un deştept Grămadă

Până mai ieri, indiferent de guvern, PSD sau PNL, fostul dipotat local PMP Grămadă avea numai cuvinte de laudă despre orice ministru al Sănătăţii.

Caricatura zilei

Mita-n mască

Editia PDF

Bancul zilei

Parintele Vasile a strâns 5 ani bani pentru clopotnita, dar nu i-au ajuns decât pentru un BMW.  

Parteneri

Alte publicatii

  Intrebarea zilei

  Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.