Mobilitate Erasmus+ la Școala Gimnazială ,,Petru Rareș”, Hîrlău
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi

miercuri, 08.12.2021

COMUNICAT DE PRESĂ

Mobilitate Erasmus+ la Școala Gimnazială ,,Petru Rareș”, Hîrlău

GALERIE
erasmus
  • erasmus
- +

În perioada 25.03-29.03.2019 s-a desfășurat a doua mobilitate Erasmus+ a proiectului BEST. Better Education for Students and Teachers, identificat cu numărul de referință 2018-1-BG01-KA229-047898,la Hîrlău, județul Iași. Gazdă a fost Școala Gimnazială Petru Rareș, Hîrlău, parteneră în acest proiect, care a organizat mobilitatea din România cu titlul We are ready to explore the technology of the future (short-term exchange of groups of pupils).

La această întâlnire au participat 8 profesori și 16 elevi din cele 4 țări partenere: “Ivan Vazov” Secondary School, Mezdra (Bulgaria), Bedriye ve Kadir Uysal Ortaokulu, Ușak (Turcia), Osnovna skola Cestica (Croatia), Zespol Szkolno-Przedszkolny w Juszczynie (Polonia) și 6 profesori și 16 elevi din partea țării gazde.

Proiectul BEST. Better Education for Students and Teachers rezumă experiența a 5 țări cu diferite resurse digitale și oferă, totodată, tinerilor elevi oportunitatea de a interacționa cu elevi din medii europene culturale diferite. Parteneriatul strategic este finanțat de Uniunea Europeană prin programul Erasmus+ pe o perioadă de 18 luni și este coordonat de Școala Gimnazială “Ivan Vazov”, Mezdra (Bulgaria).

Scopurile acestui proiect vizează: consolidarea punților digitale de comunicare (într-un concept de învățare și predare); schimbul  de bune practici privind strategiile și instrumentele care pot fi utile și de ajutor, atât pentru elevi,cât și pentru profesori; obținerea de  performanțe în sălile de clasă europene din secolul XXI.

Parteneriatul strategic va contribui la crearea unei noi viziuni a profesorului modern ca inițiator și colaborator înr-un nou tip de școală,dar și participant activ la un sistem eficient de calificare și dezvoltare profesională.

În cadrul întâlnirii din România s-au derulat diverse activități care au contribuit la atingerea obiectivelor proiectului. Astfel,s-au desfășurat workshop-uri și activități practice în cadrul cărora elevii au fost familiarizați cu utilizarea unor aplicații și programe ca: QR code Generator and Reader, Quiver.vision (http://www.quivervision.com/) PowerPoint, Postermywall, (https://www.postermywall.com/), Kahoot (https://kahoot.com/),Quizizz  (https://quizizz.com/join/), Padlet (https://ro.padlet.com/dashboard), Visual Studio, Actionbound  (https://en.actionbound.com/).

Elevii și profesorii din școlile partenere au avut oportunitatea să viziteze toate unitățile de învățământ din orașul Hîrlău (Grădinița cu program prelungit, Liceul Tehnologic, Colegiul Ștefan cel Mare), interacționând cu elevii și profesorii români, împărtășind experiențe și exemple de bune practici.

De asemenea, elevii însoțiți de profesorii lor au desfășurat o vizită de documentare la Universitatea Al. I. Cuza, Iași având următoarele obiective: furnizarea unor informații legate de oferta educațională a Universității, promovarea exemplelor de bune practici în domeniul educațional și realizarea unor vizite de informare/cooperare/dezvoltare.

Elevii au beneficiat de un tur ghidat al Universității,facilitat de doamna Lidia Bourceanu, reprezentant al biroului de comunicare al Universității AL.I. Cuza.  Oaspeții au aflat informații despre istoria și importanța Universității pentru viața culturală a județului Iași și a Moldovei, au vizitat Sala Pașilor Pierduți, Aula Magna, Biblioteca și Muzeul Universității.

Un rol important în atingerea obiectivelor proiectului de parteneriat l-a avut vizita la Facultatea de Informatică,din Iași. Elevii și profesorii au fost întâmpinați de doamna prodecan Lenuța Alboaie și de doamna Corina Forăscu, reprezentant al biroului de comunicare din cadrul Facultății de Informatică, Iași.

Doamna Corina Forăscu le-a oferit oaspeților informații despre România,despre orașul Iași,despre importanța Universitătii Al.I. Cuza,precum și informații despre oportunitățile pe care le oferă Facultatea de Informatică  pentru viitorii studenți. Elevii au primit broșuri în limba engleză cu oferta educațională pentru Master și Doctorat a Facultății de Informatică.

Prin amabilitatea doamnei prodecan,Lenuța Alboaie, elevii și profesorii au avut oportunitatea să viziteze câteva laboratoare de informatică ale Facultății, au împărtășit experiențe cu studenți și profesori români.

Vizita de documentare la Facultatea de Informatică a facilitat transferul de bune practici europene în domeniul IT, contribuind la consolidarea și dezvoltarea dialogului intercultural.

Unul dintre obiectivele întâlnirii din România l-a constituit cunoașterea și promovarea valorilor religios-culturale. În acest sens, oaspeții au vizitat Mănăstirea Trei Ierarhi-Iasi, Ansamblul Muzeal al Mitropoliei Moldovei și Bucovinei-Iași, Grădina Botanică- Iași,  Muzeul Viei și Vinului din orașul Hîrlău.

În ultima zi de activitate, participanții au primit certificate de participare și Europass Mobility,iar familiile gazdă au primit diplome de onoare.

Întâlnirea din România a fost prima mobilitate Erasmus+ din școala noastră și a însemnat descoperirea unor noi perspective, oportunități, lărgirea orizontului cultural, consolidarea și promovarea dimensiunii europene în școală.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Întâlnire online între democraţii

Lucian DÎRDALA

Întâlnire online între democraţii

Deocamdată, administraţia Biden nu doreşte decât să reafirme leadership-ul american în spaţiul pe care mass media încă îl numeşte „lumea liberă”. Este greu de crezut că, în acest moment, Statele Unite au capacitatea ori dispoziţia să exercite presiuni semnificative asupra participanţilor mai puţin merituoşi, şi cu atât mai puţin asupra statelor neinvitate la summit, cum ar fi Turcia.

Filmuletul zilei

opinii

Identităţi în oglindă (II)

Florin CÎNTIC

Identităţi în oglindă (II)

Nimic mai firesc cu ocazia Zilei Naţionale decât o discuţie despre ce înseamnă „să fii român”. Evreu român.

Istoria (sau isteria) unui boxer

Radu PĂRPĂUȚĂ

Istoria (sau isteria) unui boxer

Era pe vremea lui Ceaşcă un boxer sas pe care-l chema Stumpf, ne spunea Ghiţă Mutu din plutonul nostru Ghiţă intrase la facultatea de textile de la Cisnădie, de unde ştia povestea cu Stumpf, care era de fel de pe acolo. 

Ministere „croite” şi răscroite

Nicolae CREŢU

Ministere „croite” şi răscroite

Mai mult decât oriunde altundeva, cel puţin pe aici, prin Europa, la noice declară „liderii” politichiei trebuie dat „la întors”, pe reversul de biată, mai dosnică, retorică a asigurărilor „liniştitoare” puse în circulaţie publică, mediatică. 

pulspulspuls

Iaca ce aranjamente mai pun la cale nea Măricel şi mister Ciorăpel!

Iaca ce aranjamente mai pun la cale nea Măricel şi mister Ciorăpel!

Pentru că tot am deschis ieri pârtia din acest sezon de iarnă cu ce se mai vorbeşte în lumea halatelor albe ca zăpada din târg, povestindu-vă cum s-a bătut palma ca mister Bazil Usturoi să rămână şef acolo unde est, şi pentru că vine vorba aşa de rar despre treburile astea extra-Covid din domeniu, am zis că numai bine să vă mai spunem una scurtă dar vioaie pe azi, că tot e miercuri, zi de post fără nicio dezlegare, nici la peşte, nici la vin sau undelemn. 

Caricatura zilei

Lapoviță

Editia PDF

Bancul zilei

- "Pentru o digestie buna beau bere. Daca nu am pofta de mâncare, beau vin alb. Daca am tensiunea scazuta, beau vin ros (...)

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.