anunturi
grandchef
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

duminica, 02.10.2022

Mobilitate Erasmus pentru cadrele didactice: Îmbunătăţirea activităţilor de învăţare cu elevii supradotaţi

GALERIE
erasmus, mobilitate, cadre didactice
 • erasmus, mobilitate, cadre didactice
- +

În perioada 08-12 august 2022, la Malaga, în Spania, s-a desfăşurat mobilitatea Erasmus+ KA1 Teacher Training Course „GIFTED CHILDREN”. Au participat şi două cadre didactice ale Centrului Judeţean de Excelenţă Iaşi. Cursul de formare a fost facilitat de Inspectoratul Şcolar Judeţean Iaşi, urmare a consorţiului iniţiat de acesta în premieră în ediţia 2021, prin acreditarea Erasmus+.

Activităţile de formare au fost furnizate de Plus Project European Academy şi au constat în prezentarea strategiilor, pedagogiilor şi teoriilor folosite în activităţile cu elevii, care au fost identificaţi ca fiind talentaţi sau supradotaţi. Activităţile practice inedite şi provocatoare, precum jocurile de rol, dezbaterile şi studiile de caz, organizate individual (de exemplu: Your perfect day, Rage list, The jars) şi pe echipe (de exemplu: Treasure hunt, Atlas of emotions, Playing to feel, The mural that we take home, Revers the story) au fost extrem de utile pentru înţelegerea acestei problematici. În plus, au folosit la exersarea unor competenţe privind identificarea şi monitorizarea acestor copii, indiferent de nivelul de şcolarizare.

Focus-grupurile au fost utile pentru îmbogăţirea activităţilor de învăţare la clasă, în sens creativ şi interactiv. În cadrul acestora s-au dezbătut caracteristicile copiilor talentaţi/supradotaţi, comportamentele, trăsăturile de personalitate şi nevoile de învăţare ale acestora, dar şi modul în care profesorii îşi pot adapta curriculumul, pentru a preveni eşecul şcolar şi a facilita creşterea stimei de sine, respectiv a integrării sociale.

Participanţii la cursul de formare au fost profesori din Ungaria, Slovacia, Slovenia, Croaţia, Cehia şi România, care au prezentat caracteristicile propriului sistem educaţional.

Întâlnirea cu un elev spaniol, supradotat, cu abilităţi în domeniul ştiinţific şi artistic, a fost de folos. A fost facilitată de trainerul cursului, care a avut drept scop o mai bună înţelegere a problemelor cu care se confruntă copiii consideraţi supradotaţi în sistemul educaţional spaniol. Totodată, timpul liber a fost dedicat descoperirii şi cunoaşterii culturii şi civilizaţiei spaniole, prin vizite culturale la obiective istorice din Malaga şi Andaluzia. 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Tradiţionalul sacrificiu al Cupei României

Nicolae GRECU

Tradiţionalul sacrificiu al Cupei României

Dacă nu va fi câştigat, şi încă concludent, meciul cu Minaur, o echipă slăbuţă şi obosită, care a făcut turul României de dragul Cupei, ar fi adevărata ruşine pentru fotbalul ieşean.

opinii

Seimeni (XVI). Școala (4)

Eugen MUNTEANU

Seimeni (XVI). Școala (4)

Reluând evocarea satului natal, autorul încearcă să reînvie prin cuvinte primii ani de școală.

Paranoia autorităţii

arh. Ionel OANCEA

Paranoia autorităţii

Dintotdeauna comunităţile şi-au impus reguli de convieţuire. Într-un sat tradiţional românesc funcţionau cu rigoare, chiar dacă nu erau scrise şi nu exista un aparat administrativ pentru impunerea lor. Oamenii se considerau egali în faţa lui Dumnezeu, prin urmare casele erau aproape identice, realizate după acelaşi proiect ancestral cu minore influenţe alogene contemporane construirii.

Cu ochii larg închişi

Alexandru CĂLINESCU

Cu ochii larg închişi

Unele evenimente din ultima vreme, mai ales aşa-zisele „referendumuri” organizate de ruşi în terioriile ocupate, m-au făcut să-mi reamintesc de un text pe care l-am publicat în urmă cu nouăsprezece ani. Îl reiau aici, în ideea că el va arăta, o dată în plus, că liderul de la Kremlin este, în tot ce face, de o nesmintită şi sinistră consecvenţă.

pulspulspuls

City managerul oraşului, domnul Petru Movilă, a patentat o aplicaţie prin care poţi câştiga 50 de ron pe oră în timpul somnului

City managerul oraşului, domnul Petru Movilă, a patentat o aplicaţie prin care poţi câştiga 50 de ron pe oră în timpul somnului

Chiar aşa stimaţi telespectatori, iată câteva ipostaze de la o abordare revoluţionară a felului în care se pot face afaceri. În prima fotografie, city managerul Petru Movilă lucrează în timpul somnului la o întâlnire de tip conferinţă a pompierilor ieşeni. 

Caricatura zilei

Scăpări de gaze #NordStream5

Editia PDF

Bancul zilei

Un sofer de TIR opreste la un popas, comanda un sandwich, o cafea si o placinta. Intra trei motociclisti rai, unul îi man&ac (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.