Modernizarea drumurilor judeţene, etapa de slalom printre contestaţii
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

Modernizarea drumurilor judeţene, etapa de slalom printre contestaţii

GALERIE
Modernizarea drumurilor judeţene
  • Modernizarea drumurilor judeţene
- +

7 km au ajuns deja la "Finish" cu o întârziere de 3 luni la atribuirea contractului. Acum "stă" acordul-cadru de întreţinere a drumurilor

 

Un segment de drum judeţean lung de 7 km din nordul judeţului intră în modernizare. Contractul a fost semnat ieri între Direcţia Judeţeană de Administrare a Drumurilor şi Podurilor cu Enviro Construct SRL, câştigătoarea licitaţiei lansate la sfârşitul anului trecut. Încheierea contractului a fost posibilă după o contestaţie care a ţinut atribuirea (şi şantierul) în loc timp de trei luni. Valoarea contractului pentru cei 7 km de pe DJ 281B Borosoaia-Plugari este de 14,8 milioane de lei, cu peste 2 milioane mai mică decât valoarea estimată iniţial. Termenul de execuţie este de opt luni de la data emiterii ordinului de începere a lucrărilor. Consilierii judeţeni aprobaseră, în şedinţa de plen din noiembrie 2020, un credit de angajament în valoare de 21,36 milioane de lei pentru finanţarea acestui proiect.

Un alt proiect de refacere a unui drum judeţean, deşi mai scump – deci mai tentant, a fost mai norocos. Lansat în licitaţie de asemenea la sfârşitul anului trecut, pachetul de lucrări pentru modernizarea drumului judeţean DJ 244D, respectiv pe 11,2 km din cei peste 13,5 km ai acestui drum, a fost atribuit la începutul lunii mai firmei Danlin XXL. Valoarea totală estimată de 26,33 de milioane de lei a atras opt oferte, firma nemţeană câştigătoare mulţumindu-se cu 19,7 milioane.

În schimb, am trecut de jumătatea anului şi acordul cadru de întreţinere pe timp de vară (2021-2022) a drumurilor judeţene tot nu a fost atribuit. Lansată în februarie pentru un pachet de patru loturi, licitaţia este în faza contestaţiilor. Nu mai puţin de 17 ofertanţi s-au înscris pentru unul până la trei loturi. Niciunul nu a fost atribuit până acum. Însă atribuirea Lotului 1 către Enviro Construct a supărat-o din nou pe SC Eky-Sam, care de data asta a obţinut anularea procedurii la Consiliul Naţional pentru Soluţionarea Contestaţiilor. Disputa se mută astfel la Curtea de Apel, dar şi celelalte loturi sunt în aşteptare.

DJADP mai are în procedură de atribuire contractele de modernizare a 6 km pe DJ 201C (limita judeţului Neamţ – Răchiteni – DN 28), 12,4 milioane de lei, 13 km pe DJ 282B (DN 24 – Bivolari - Traian – Spineni), 23,5 milioane lei, şi 3,2 km pe DJ 249 (Hermeziu-Vladomira), 8,3 milioane de lei pe care şi-i dispută 12 competitori. 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Opţiuni

Cătălin ONOFREI

Opţiuni

Urmează o perioadă plină de umor.

Filmuletul zilei

opinii

Femei tunate

Briscan ZARA

Femei tunate

Se pune o presiune culturală tot mai mare din partea societăţii moderne plictisite de ceea ce este natural, normal, pentru perfecţionarea continuă a aspectului fizic. Fetele/ femeile petrec din ce în ce mai mult timp în faţa oglinzii pentru a-şi acoperi defectele (de cele mai multe ori unice şi fermecătoare) pentru a arăta cât mai asemănător cu personajele din desene animate, pentru a fi, cu alte cuvinte, toate la fel!

Ce înseamnă Big Data şi cum ne va afecta viaţa această tehnologie?

Ciprian IFTIMOAEI

Ce înseamnă Big Data şi cum ne va afecta viaţa această tehnologie?

Big Data înseamnă procesare, analiză şi predicţie având la dispoziţie capacităţi imense de stocare a datelor din mediul digital. Aceste date sunt frecvent descrise de o componentă a informaticii numită Artificial Intelligence - AI (inteligenţă artificială), mai exact de un domeniu al AI numit „învăţare automatizată” care, mai pe înţelesul tuturor, înseamnă matematică aplicată în procesarea unui volum mare de date pentru a obţine probabilităţi. 

De ce avem „lupi tineri” şi nu tineri politicieni? (I)

Mihai DORIN

De ce avem „lupi tineri” şi nu tineri politicieni? (I)

Avem fireşti aşteptări ca într-un partid tinerii să fie o alternativă la mentalitatea şi năravurile generaţiei vechi. Aşa ar fi normal într-o ţară în care clasa politică şi-ar propune să fie în serviciul public cu responsabilitate, maturitate şi patriotism. Din nefericire, sursele şi resursele reclamate de o asemenea conduită, lipsesc aproape cu desăvârşire. 

pulspulspuls

Oftaturi grele în politichia ieşeană. Ieşenii au, mai nou, sfori la Suceava şi Vaslui

Oftaturi grele în politichia ieşeană. Ieşenii au, mai nou, sfori la Suceava şi Vaslui

Oftaturi grele, din străfundul sufletului, cică se tot aud de sâmbătă seară încoace prin zona lui dom’ Costel şi a apropiaţilor acestuia, stimaţi telespectatori.

Caricatura zilei

Turnee golf

Editia PDF

Bancul zilei

- Ioane, ce tot strâmbi din nas la sarmalele mele? Nu sunt bune? - Ba da, Marie, sunt bune, dar toti ceilalti din sala de (...)

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.