anunturi
grandchef
mineralia
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

duminica, 03.07.2022

Comunicat de presă (P)

Modernizarea infrastructurii rutiere, prioritatea zero!

GALERIE
_CIM3449
 • _CIM3449
- +

Prezent la deschiderea noii sesiuni parlamentare, deputatul Costel Alexe, președintele PNL Iași, a făcut un apel de la tribuna Parlamentului către toți factorii de decizie de la nivel local și central pentru prioritizarea modernizării infrastructurii rutiere din regiunea Moldovei, solicitând consens și implicare pentru a demara lucrările la Autostrada Iași-Târgu Mureș, la centuri ocolitoare pentru municipiile reședință de județ și conectivitate rutieră între județe regiunii noastre!

”A început o nouă sesiune parlamentară, iar opoziția are o misiune extrem de grea luptând pe un flanc pentru a restabili un climat legislativ și social de normalitate în țară, rectificând și eliminând toate abuzurile comise de PSD ALDE în ultimii 3 ani, iar pe de altă parte avem îndatorirea morală și civică să sancționăm și să îndepărtăm cel mai nociv partid de la guvernarea țării!

De la bun început aș vrea să punctez faptul că dincolo de proiectele legislative personale și de partid, principala preocupare a parlamentarilor din Moldova, nu doar din Iași trebuie să rămână realizarea Autostrăzii Iași-Tg. Mureș și modernizarea infrastructurii rutiere în județe Moldovei!

Este vital să conștientizăm importanța acestui obiectiv pentru dezvoltarea regională și să acceptăm că este nevoie de consens și colaborare între partidele politice pentru a reusi.

Mi-aș dori, după toate obstacolele ridicate, ca și parlamentarii din PSD să înțeleagă beneficiile economice și sociale ale dezvoltării infrastructurii rutiere în regiunea noastră, iar proiecția bugetului pe 2020 să conțină alocări bugetare pentru centuri ocolitoare și drumuri moderne între capitalele reședință de județ!

Ieșenii, fie că vorbim de rural sau urban circulă și observă cum arată localitățile, se raportează la alte comunități din țară și totodată cred că ne-am convins cu toții că promisiunile PSD sunt niște gogoși electorale spuse cu o ciclicitate de 4 ani.

 Important este să arătăm seriozitate, să rămânem la fel de determinați și preocupați de problemele localităților pe care le reprezentăm și am certitudinea că în 2020 vom avea mult mai multe primării liberale.

E timpul Iașului! E timpul să avem o administrație cu adevărat orientată către cetățean și spre modernizarea celui mai mare județ al României!”, a declarat deputatul Costel Alexe, președintele PNL Iași.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Efectul mediatic David Popovici

Nicolae GRECU

Efectul mediatic David Popovici

Banii, decoraţiile şi capra vecinilor sunt subiectele la modă după performanţa tânărului înotător.

opinii

Curentul latinist şi configurarea conştiinţei identitare româneşti moderne (V)

Eugen MUNTEANU

Curentul latinist şi configurarea conştiinţei identitare româneşti moderne (V)

În ultimul foileton al seriei, autorul sintetizează efectele acţiunii curentului latinist din Transilvania asupra configurării conştiinţei identitare româneşti, în special în chestiunile de fixare a normelor limbii literare şi ale ortografiei româneşti moderne.

Crize, amăgiri şi limpeziri

pr. Constantin STURZU

Crize, amăgiri şi limpeziri

Între cei 12 ucenici mai apropiaţi, Mântuitorul a ales şi pe doi care aveau să comită acte de trădare cumplite: este vorba despre Iuda, cel care L-a vândut, şi despre Petru (Chefa), cel care s-a lepădat de trei ori de El, în mod public. Nu ştia Domnul pe cine alege? 

Marele plan urbanistic zonal

arh. Ionel OANCEA

Marele plan urbanistic zonal

Urbanismul este un instrument de planificare spaţială în scopul armonizării funcţiunilor vitale ale oraşului astfel încât forma, imaginea de ansamblu, să povestească despre frumuseţea comunităţii. Ideile urbanistice s-au născut o dată cu locuirea. Astăzi oraşul este un organism atât de complex, de sensibil, încât urbanismul ca disciplină de sinteză trebuie să fie o activitate permanentă, altfel apar fracturile, sincopele în evoluţia spaţiului cu efecte similare bolilor greu vindecabile.

pulspulspuls

Semnificaţii şi coincidenţe stranii legate de disputa mitropoliilor actuale şi viitoare

Semnificaţii şi coincidenţe stranii legate de disputa mitropoliilor actuale şi viitoare

Pentru că ieri am auzit că ne-au cam probozit olecuţă, amical, unele feţe bisericeşti din zona mitropoliei, pe motiv că n-ar fi Fluturelul bocovinean pe atât de isteţ şi influent pe cât ar vrea să pară în lumea asta preoţească, şi că elucubraţiunile alea ale lui cu mitropolie la Suceava n-ar trebui luate prea în serios, ei bine, pentru asta am zis că musai să mai venim cu ceva amănunte pe care unii prelaţi de la Iaşi, fie cu iertare, par a nu le fi sesizat. 

Caricatura zilei

Retragere din Insula Serpilor

Editia PDF

Bancul zilei

Doctorul, panicat de o spargere de teava, suna repede instalatorul: -Hai, te rog, urgent, toata pivnita e inundata din cauza un (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.